Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мдаааа, ниска е цената на тока. Мисля юни още да я вдигнат.

Коментар

Днес са обяснявали!От една страна Декември 2012 е бил с 8-12 % по-студен от Декември 2011. Като добавим, че през Лятото тока се увеличи с 13-14 %, общо си получава към 25% увеличение на сметките.От друга страна за Коледа и Нова година се събират поне 3-4 дни готвене на няколко ястия, грешката се оказва вярна.Интересно ми е каква ще е реакцията през Март, ако Февруари се окаже по-топъл от 2012, когато температурите паднаха до -29 градуса.Дали ще направят митинг против ниските февруарски сметки?
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Българина вечно е недоволен, мрънка и си мисли, че някой го краде или лъже. Няма оправия.

Коментар

ntodorov написа:
          Yavor написа:
          Mи каквото и да смятам, по начина по който топлиш апартамент голям колкото моя и малко повече изолиран - стоите на студено по моите критерии... Вероятно в стаята където ти е климатика е 21-22 градуса, а в спалните 18-19 макс и то като се пусне духалка.Моите сметки са такива защото се поддържат 23-24 градуса навсякъде и се ходи по къс ръкав.Ама както казват- кеф цена няма.А и да не забравяме че горя дърва за 450лв на сезон - което са си още 100лв на месец към сметките средно.
          Яворе и аз съм с подобна сметка - 172 лв. и отоплявам подобна квадратура, но с друго разположение на друг етаж, фронтално срещу морето ( чист изток съм). Поддържаните ми температури са 21-22 градуса. Спим на по-ниски температури ( 17-18 градуса). Слава богу, че всички сме топлокръвни.Чувстваме се комфортно на тази температура. Не ходим по къс ръкав и не изпитваме нужда да ходим така при положение, че когато излизаме навънслагаме 2-3 кг. дрехи отгоре си. За мен този "кеф" да ходя у дома с къс ръкав посред зима не е кеф. Предполагам и за колегата. Не е и здравословна тази температурна разлика у дома и навън. Според мен. ПС: И друг път съм писал. Този ни афинитет към по-хладното ни излиза солен през лятото, когато у дома се разхлаждаме и поддържаме температури от 25-26 градуса( изложението изток и полъха от морето помагат на климатика ни де)...Лятото плащам около 80 -90 лв ток...Обаче и тогава си ходим с дрехи според сезона. Не се обличаме с дебели дрехи. :P
          Ами радвай се че си попаднал на незиморничава жена...У нас всъщност само аз ходя по къс ръкав, жена ми - с дълъг ръкав и елек...
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Airfan написа:
            Българина вечно е недоволен, мрънка и си мисли, че някой го краде или лъже. Няма оправия.
            А не е ли така.

Коментар

Абе май никой не отговори на Дидо защо в Македония тока по-евтин за населението, при положение, че им го продаваме ние?

Коментар

ls1 написа:
                Абе май никой не отговори на Дидо защо в Македония тока по-евтин за населението, при положение, че им го продаваме ние?
                Защото не им продаваме от зелената енергия а от АЕЦ.........Зелената си остава за нас, щото сме гъзарЕ

Коментар

Аха, значи сега сме си построили един АЕЦ за износ, а трябва да си построим втори, да има и за нас.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    ...полувината...
                    ПолОвината хора в тази тема дори пишем грамотно, но карай...
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

ls1 написа:
                      Аха, значи сега сме си построили един АЕЦ за износ, а трябва да си построим втори, да има и за нас.
                      Още два да построим отново няма да има за нас. Няколко страници по напред съм го дал примера. Същото се поднася в момента с Белене.

Коментар

Така де, бях саркастичен.

Коментар

Airfan написа:
                          Лошото е, че само мрънка, а не излезе да строши крагуните на виновниците!
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Yavor написа:
                            ntodorov написа:
                            Yavor написа:
                            Mи каквото и да смятам, по начина по който топлиш апартамент голям колкото моя и малко повече изолиран - стоите на студено по моите критерии... Вероятно в стаята където ти е климатика е 21-22 градуса, а в спалните 18-19 макс и то като се пусне духалка.Моите сметки са такива защото се поддържат 23-24 градуса навсякъде и се ходи по къс ръкав.Ама както казват- кеф цена няма.А и да не забравяме че горя дърва за 450лв на сезон - което са си още 100лв на месец към сметките средно.
                            Яворе и аз съм с подобна сметка - 172 лв. и отоплявам подобна квадратура, но с друго разположение на друг етаж, фронтално срещу морето ( чист изток съм). Поддържаните ми температури са 21-22 градуса. Спим на по-ниски температури ( 17-18 градуса). Слава богу, че всички сме топлокръвни.Чувстваме се комфортно на тази температура. Не ходим по къс ръкав и не изпитваме нужда да ходим така при положение, че когато излизаме навънслагаме 2-3 кг. дрехи отгоре си. За мен този "кеф" да ходя у дома с къс ръкав посред зима не е кеф. Предполагам и за колегата. Не е и здравословна тази температурна разлика у дома и навън. Според мен. ПС: И друг път съм писал. Този ни афинитет към по-хладното ни излиза солен през лятото, когато у дома се разхлаждаме и поддържаме температури от 25-26 градуса( изложението изток и полъха от морето помагат на климатика ни де)...Лятото плащам около 80 -90 лв ток...Обаче и тогава си ходим с дрехи според сезона. Не се обличаме с дебели дрехи. :P
                            Ами радвай се че си попаднал на незиморничава жена...У нас всъщност само аз ходя по къс ръкав, жена ми - с дълъг ръкав и елек...
                            Змии бате, змии...У нас същата работа - аз по къс ръкав и се потя - жената с пуловер и зъзне!
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              Змии бате, змии...У нас същата работа - аз по къс ръкав и се потя - жената с пуловер и зъзне!
                              Оная моята бившата щеше да ме ощави веднъж. Ела, вика, да се къпем заедно... и аз смело напред... в огъня!Тва нема такова животно, да се къпе с врела вода!На въпроса - ей ви голям разход за ток - ограничавайте си булките в банята, че хабят горещата вода нахалост!

Коментар

Моята и тя все тъй зъзне, щото като всяка жена не пие вода. Обаче като беше бременна я задължих да пие два литра на ден. И като почна зимата бреееейййй, как ми е хубаво топло. И вече на ’студено ми е’ реагирам само след като изпие на екс пред мен половин литър вода.

Коментар

Working...
                                X