didich написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
-
Доста тешко се подиграват с нас.... Аз плашам по 100-120 лева ток ... миналия месец ме нямаше 12 дена !! 240 лева ток .. до нас имам една баба на 77години и от 4 месеца я няма в къщатата иима ток 128 лева .. НИКОИ НЕЕ ВЛИЗАЛ В КУЩАТА !dEv # LiFe sTyLe
2.0 16в турбо 255+++ aPcCCc ApcCc Nerwen AsmYTik
Коментар
-
d0b0 написа:Доста тешко се подиграват с нас.... Аз плашам по 100-120 лева ток ... миналия месец ме нямаше 12 дена !! 240 лева ток .. до нас имам една баба на 77години и от 4 месеца я няма в къщатата иима ток 128 лева .. НИКОИ НЕЕ ВЛИЗАЛ В КУЩАТА !
Коментар
-
ogi28b написа:d0b0 написа:Доста тешко се подиграват с нас.... Аз плашам по 100-120 лева ток ... миналия месец ме нямаше 12 дена !! 240 лева ток .. до нас имам една баба на 77години и от 4 месеца я няма в къщатата иима ток 128 лева .. НИКОИ НЕЕ ВЛИЗАЛ В КУЩАТА !dEv # LiFe sTyLe
2.0 16в турбо 255+++ aPcCCc ApcCc Nerwen AsmYTik
Коментар
-
Днес гледах, по нова май беше, представители на протестиращите - 100% съм сигурна, че някой ги надъхва. Техните твърдения, доколкото чух, бяха, че след 18 часа нарочно намалявали напрежението, за да харчат уредите повече..... Според мен обаче напрежението пада, щото хората се прибират и започват да включват уредите, а, без да съм ел. техник, не виждам как, като падне напрежението, консумацията ще нарастне, щото нали ватовете = волтове * ампери - нека някой вещ да се изкаже, да знам дали съм права. И другото им твърдение е, че хората не подавали жалби, щото нямали вяра - според мен не подават жалби, щото няма от какво да се жалват.Иначе при мен, след направени някои промени, сметката е с около 150 лева по-ниска от миналогодишната, освен това времето е по-меко. Това се дължи вероятно на факта, че ми отчитат електромера точно. Иначе и аз съм имала периоди на 5 лева сметка за 2 месеца и на третия изгърмявам с голямата сметка. Разбира се, че не е приятно, но една жалба би трябвало да оправи нещата - не виждам как без жалба ще се разбере дали даден служител си върши работата както трябва.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ogi28b написа:...
Коментар
-
Ами виж я на сайта де Защо не се отказвате от тея хартии? Нали си имате интернет, използвайте го ефективно. А тия с "Всичко е изключено" важат само ако е свален главният предпазител. Ако някой се е включил към нея - енерго-дружеството ли е виновно?Immortal написа:ogi28b написа:...
Коментар
-
ogi28b написа:За някои неща има само един доставчик и това е положението. Няма как да има втори. Няма кой да опъва нови кабели из страната, за да бъде втори доставчик на енергия. Няма кой да разкопае цяла София, за да прокара нов водопровод и да бъде втори доставчик на питейна вода. Тя е една питейна, та знае ли се... Да се напие човек с нея.
Коментар
-
Това е съвършено ГРЕШНО. Отново проблемът е свързан с това, че хората изобщо не си гледат описанието на фактурите. Едно време токът струваше например 14 стотинки дневна и 9 стотинки нощна. Идват ти 1000 киловата, по 500 от двата вида, и си плащаш 500 * 14 + 500 * 9 = 115 лева. После цените се вдигнаха и стигнаха до текущите 20 и 14 стотинки. Някъде по средата се появиха едни мислители, и казаха: "Не може така! Трябва да се вижда всеки компонент от цената!" И така цената от 20 стотинки на киловат дневна, стана:0.0875 - цена на киловат-час.0.хххх - цена за зелена енергия0.хххх - цена за пренос0.хххх - цена за дръж ми шапката0.хххх - цена за мижи да те лажем....0.хххх - цена за мижи да те лажем
Коментар
-
Ами Краси беше снимал една фактура и като сумирах всички компоненти в Ексела и добавих ДДС, се получи 19.98 стотинки за дневна. Понеже разликата между дневна и нощна е колкото между 3.8 и 8.7 стотинки, вадя 5 стотинки от дневната, за по-лесно и така го смятам, че 20 - 5 = 14. (не казвай на никой). Не съм смятал втори път, може да съм сбъркал нещо там в Ексела, ама така си го казвам, за по-кръгло - 20 и 14. Това, ако имаш предвид, че съм сбъркал в цената, а ако имаш предвид от коя дата точно е 20 стотинки - не знам, обикновено го вдигат на 1 юли. Ето тук една извадка от последната ми фатура1) Достъп: 0.00496(2) Достъп до мрежата високо напрежение: 0.00623(3) Пренос ниско напрежение: 0.04040(4) Пренос високо: 0.00910(5) Зелено: 0.01110(6) Високоефективно комбинирано производство: 0.00383(7) Невъзстановяеми разходи: 0.00338Сума (1+2+3+4+5+6+7) = 0.079Снабдяване с дневна енергия: 0.0875Нощна: 0.03833Цена на дневна = снабдяване дневна + Сума = 0.1665 + 20% = 0.1998Цена на нощна = снабдяване нощна + Сума = 0.11733 + 20% = 0.140796Ето ги 20 и 14 стотинки.
Коментар
-
Сметката ми за декември е точно 40.60 лв. Отоплявам се на твърдо гориво, бойлера е включен към печката. Навсякъде съм с енергоспестяващи лампи. Компютрите са с разклонители със общо копче за прекъсване на напрежението и се гасят ако не се ползват. Ако е по топло времето и не се пали печка, се ползват проточни бойлери в кухнята и за къпане. Големият е само като водосъдържател. Имам и воден слънчев панел, ама той е само за лятото. Замислил съм да си взема електрически такъв и да си направя осветлението поне да е с него. Де факто когато ни няма, постоянно включени са само хладилника и единия телевизор на стендбай.
Коментар
-
style34 написа:Това, което ele каза, и аз се чудя за същото. Има ли нещо вярно в това, че като падне напрежението, електроуредите започват да харчат повече ток? Аз не мисля така, но и не разбирам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар