VIN написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
-
Попаров, ако колегата пише за 30, а ти за 20 - десетте дни разлика ще ти изядат 80те лева икономия. Тоя конвектор Адакс със сигурност работи поне 60% от времето, което за едно денонощие си прави сметка от порядъка на 20kW... Хубваи устройства са, но крайно неефективни по мое мнение. При положение, че и евтин китайски климатик ще дава поне 2 пъти повече топло от това, което ще хапва... Мое мнение.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Попаров, ако колегата пише за 30, а ти за 20 - десетте дни разлика ще ти изядат 80те лева икономия. Тоя конвектор Адакс със сигурност работи поне 60% от времето, което за едно денонощие си прави сметка от порядъка на 20kW... Хубваи устройства са, но крайно неефективни по мое мнение. При положение, че и евтин китайски климатик ще дава поне 2 пъти повече топло от това, което ще хапва... Мое мнение.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
siluro, то няма вече такива със шайби май. Поне аз съм с "нов" електромер. От тези дигиталните."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Оги, не е точно така по повод каквото ти показва уреда такова и ти пишат, има много случаи в които пичовече въобще не идват да ти погледнат електромера и ти фраскат примерно едни 1000кв и като ти дойде сметката и стоиш като гръмнат и чак след проверка се установява, че някой като е гледал електромера /ако изобщо си е направил труда да го погледне/ е гледал всичко останало, но не и електромера.Пресен случай, една наша клиентка плаща приблизително по 25-30лв на месец, женицата го кара доста пестеливо, това добре, но за декември и идва сметка от близо 500лв и тя изпада в потрес, отива и си поглежда електромера и спрямо фактурата, която са и пуснали се оказва, че са и надписали едни хубави към 1000кв отгоре, как става това .... ами става по следния начин, идват пичовете, ако въобще са били на място да отчитат и ако са нямали ключ от таблото просто са хвърлили чоп по колко киловата да пишат на хората, но никой примерно не си прави труда да извади една статистика и да види аджеба тоя човек колко потребление има през изминали периоди. Като види статистиката и види, че човека изразходва по 30лв на месец, като не е засякъл електромера, тоя месец ще го сложи на база 30лв потребление, а не на 500лв, за това е тоя целия шум, защото някой не си върши работата, която по принцип трябва да вършиpunto HGT
Коментар
-
didich написа:... една наша клиентка плаща приблизително по 25-30лв на месец, за декември и идва сметка от близо 500лв и тя изпада в потрес, ... се оказва, че са и надписали едни хубави към 1000кв отгоре, как става...
Коментар
-
nikolce написа:didich написа:... една наша клиентка плаща приблизително по 25-30лв на месец, за декември и идва сметка от близо 500лв и тя изпада в потрес, ... се оказва, че са и надписали едни хубави към 1000кв отгоре, как става...punto HGT
Коментар
-
В този случай се пуска кредитно известие и се преизчслява фактурата. Така ми се беше случило миналата година и ми бяха изпратили 413лв сметка за ток.. Изпратих им е-майл след 2 дена имах отговор, че е сбъркана фактурата и я преизчислиха. В крайна сметка отбиха към 230лв.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Абе то е достатъчно на някой човечец на възраст да му изкарат акъла, човека да си иде, пък после я камилата, я камиларя.С това надписване без да се отчетът уредите го има почти на всякъде, вчера комшията ми се оплакво от М-тел , той си платил за услугата, но явно някой е дремал в офиса и в края на месеца му пращат фактура на същата цена за същото нещо, което той вече бил платил, хаха и ако човек не се усети и не си провери нещата си те цакат 2 пъти за едно и също нещо, еййй колко нагли хора има бе ейййpunto HGT
Коментар
-
didich написа:има много случаи в които пичовече въобще не идват да ти погледнат електромера и ти фраскат примерно едни 1000кв и като ти дойде сметката и стоиш като гръмнат и чак след проверка се установява, че някой като е гледал електромера /ако изобщо си е направил труда да го погледне/ е гледал всичко останало, но не и електромера.didich написа:Пресен случай, една наша клиентка ...didich написа:и ако са нямали ключ от таблото просто са хвърлили чоп по колко киловата да пишат на хората, но никой примерно не си прави труда да извади една статистика и да види аджеба тоя човек колко потребление има през изминали периоди. Като види статистиката и види, че човека изразходва по 30лв на месец, като не е засякъл електромера, тоя месец ще го сложи на база 30лв потребление, а не на 500лв, за това е тоя целия шум, защото някой не си върши работата, която по принцип трябва да върши
Коментар
-
Оги, дадох ти примера, защото вчера в края на деня дойде мейла от ЧЕЗ с проблема, от скоро съм на тая раобта и предполагам тепърва ще се сблъсквам с много такива изцепки. Нямам против ако имам друг подобен случай да го споделя тук Иначе си прав, че ако действително си потребяваме нещо и след това да се сърдим, че трябва да си го платим тука съм ОК.До колкото разбрах хората протестират за това, че реално примерно тока ако ти е 30лв, след това като ти наблъскат пренос, мренос, зелени глупости /некои хора ще станат милионери на гърба на хората, заради това, че парламента е приел разни глупости/ и т.н. сметката ти става 70лв и излиза, че те цакат едва ли не двойно само от такси и глупости, аз специално от това останах с впечатление, че хората недоволстват Ако не като в Албания - да си ходят, уж трябваше да има няколко доставчика на ток за да има конкуренция, те пичовете си разделиха България и то какво стана - нов монополист, ми аз ако не искам да ползвам ЧЕЗ, кой друг ще ми предоставя електрозахранване !punto HGT
Коментар
-
jenshen73 написа:Попаров, ако колегата пише за 30, а ти за 20 - десетте дни разлика ще ти изядат 80те лева икономия. Тоя конвектор Адакс със сигурност работи поне 60% от времето, което за едно денонощие си прави сметка от порядъка на 20kW... Хубваи устройства са, но крайно неефективни по мое мнение. При положение, че и евтин китайски климатик ще дава поне 2 пъти повече топло от това, което ще хапва... Мое мнение.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Е точно тези новите електромери дето не е необходимо да се наглеждат за да се знае колко са навъртяли могат и да се калибрират благодарение на един множител, нещо като фина настройка. И така на мен ако са ми притрябвали много пари мога да ги замаскирам като примерно на 10 000 електромера числото 1.1 примерно го настроя на 1.7 за зимния период и след 2 месеца да го върна обратно на 1.1 като се разбучи цялата страна. Кой контролира електромерите и чия собственост са те. Ако имаме съмнение викаме ЧЕЗ нали, а те какво ще ни кажат различно от редовното - всичко си е наред ? Така примерно на 10 000 електромера една сметка +100лв си е 2 милиона за 2 месеца чиста пара. А това, което говоря не са точно глупости. Ако се сетите миналата година даваха по телевизията точно една такава група, която манипулира електромерите, само че в полза на клиента. Според тогавашните слухове групата е вземала по 500 лв за услугата - сваляне с 30% на отчитаната енергия, като в тая цена влизат още 2 контролни посещения след това дали всичко ти е наред. След като тези нови машинки могат да се местят в полза на клиента може би могат да се настроят и в ползва на доставчика нали ?Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар