jordan85 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
-
Оги изчетох ти мнението и не съм много склонен да се съглася с теб. Миналата година за същия отчетен предиод имам 800 киловата по-малко. Разликата е, че миналата година ползвах конвенционален климатик Мидеа, а тази година супер ДЦ Инвертор на Генерал. Също така налепих и фибран на тавана, но пък сложих 600 вата конвекторна печка в банята. Други нови електроуреди нямам, като всички домакински уреди в кухнята са ми клас А и са същите от миналата година. Хайде сега дай ми ясно обяснение как аджеба допълнителния електроуред в банята от 600 вата ми е качил сметката с 800 киловакта, като се има в предвид, че бойлера се загрява със слънчева енергия (със супер модерен диференциален термостат, с изправна система, т.е. не топля атмосферата нощно време). Статистически погледнато тази зима е по-топла от предходната.П.П. Да драсна само още един ред - коментирах супер сметката си с 2-ма от съседите. И те са втрещени от техните.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Явор Митев
-
ls1 написа:Това е дълъг спор, но все пак в някаква степен това за което си платил 70лв си го ползвал. Щото ако нямахте парно в сградата малко се съмнявам, че щеше да минеш с 90лв ток.punto HGT
Коментар
-
ls1 написа:Това за кой период?Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
-
Няма да го обръщам на спор, но първо за едни тръбички, дето я имат ф20 я нямат, които ми минават през имота така ще ме стоплят, че направо се разхождам по къси гащи вкъщиA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Точно това е парадокса, приеха така закона, че тези тръбички хем са твои, защото всичко, което ти минава през имота би следвало да е твоя собственост, хем не можеш да ги пипаш, защото те са собственост на топлофикация, от което изхожда, че неможеш да ги режеш или пък изкарваш извън имота си, тоест ти ако ги искараш навън пак ще ти идват сметките, защото топлинните счетоводители разпределят сградната инсталация на всички апартаменти.Единствено нещата май са решени при новото строителство, защото там сградната инсталация минава през стълбищната клетка, тоест през имота ти не минават вертикални щрангове, съответно ако не желаеш да ползваш топло не плащаш сградна инсталация и всичко като сметки отива при този, който ползва парно. За мен това е най логичното решение, който ползва да си плаща и сградната инсталация, който не ползва да си намерят начин да си махнат тръбите, но това няма да стане никога според мен. Кой е луд да премахне нещо от което капят парички всеки отоплителен сезонpunto HGT
Коментар
-
Днеска платих и видях разбивката.Дневна - 1932 квтчНощна - 673 квтчСамо изразходваните киловати са ми следните суми:Дневна - 186,18 лв.Нощна - 19,75 лв.Всичко останало до 568,24 лв. са ТАКСИ И ДДС."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
siluro написа:Оги изчетох ти мнението и не съм много склонен да се съглася с теб.
Коментар
-
snake и аз искам да си ги записвам, обаче много трудно отварям таблото. С триста зора го отварям с най-големия си ключ напреки или с една отверка.Иначе лошо няма. Утре сутринта ще си засека показанията."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Отварянето на таблото при мен е невъзможно или по-точно нежелателно, защото е пломбирано. Но пък показанията на електромера се виждат сравнително добре и без да го отварям. Има там някакви прозорчета и се вижда. Досега грам не съм се интересувал, но след това 25 %-но увеличение, което не ми се вижда нормално, започвам да следя нещата.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Sandra написа:Нашата сметка за 20 и няколко дни е 186 лева. На базата на два климатика 2 бойлера и един конвертор, работещи нон стоп.
Коментар
-
Добре Оги прав си за някое от мненията ти малко преди моето ставаше въпрос, както и да е. Искам да задам въпрос - колко то вас, които смятат, че са изразходили нереално повече киловати спрямо същия отчетен период през миналата година имат от новите електронни електромери и има ли такива със старите - с шайба ?Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар