Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е колко?

Коментар

Много е смешна. Не мога да напиша цифра, форума e публичен и видим от всички

Коментар

Що бе, пиши! Най-много да си продадеш ноу-хауто!
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Аха, добавката за невъзстановяеми разходи от нашите сметки.

Коментар

Не - АЕЦ Козлодуй!
            Няма начин да няма начин!

Коментар

Yavor написа:
              Kuku написа:
              .....
              .....
              Добре, Явка, съгласен съм, ама същите тези неща работеха по абсолютно същия начин и миналия месец, когато тока беше 181лв. :DВеднъж, за 24 работни дни изразходвам 727кВч и лащам 181лв.После, за 20 работни дни изразходвам 1769кВч и плащам 436лв.Как става така? Работя 4 дни по-малко, но харча 1000кВч повече!Нещо до към 100-200-300, ама 1000 повече

Коментар

Просто е с омагьосан електромет, нищо ново под слънцето r51 :D
                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Kuku написа:
                  Yavor написа:
                  Kuku написа:
                  .....
                  .....
                  Добре, Явка, съгласен съм, ама същите тези неща работеха по абсолютно същия начин и миналия месец, когато тока беше 181лв. :DВеднъж, за 24 работни дни изразходвам 727кВч и лащам 181лв.После, за 20 работни дни изразходвам 1769кВч и плащам 436лв.Как става така? Работя 4 дни по-малко, но харча 1000кВч повече!Нещо до към 100-200-300, ама 1000 повече
                  Тоя въпрос на тия дето ти казват колко си изгорил. Аз само ти показах че е съвсем възможно, макар и да ми се струва доста това, което остава за климатика. Ако е обществена сграда (каквато е) обикновено преразпределят и тока на общите части върху наемателите, макар че е неправилно! Ако наистина си сложиш контролен електромер, ще видиш разликата всеки месец. Даже имам един от старите - монофазен, мога да ти го подаря
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

r51 написа:
                    За видеонаблюдението на Yavor, една камера е 5 вата. Компютрите харчат средно по 100 вата. Нашия компютър в офиса с 8 инфрачервени камери, харчи 140 вата на час. Мерил съм го лично.А у нас, 120 квадрата, 5 радиатора Теси по 3 киловата не се изключват, бойлер също не се изключва, миялна, пералня, 3 - 42 инчови плазми по 300 вата работят постоянно за фон, готварска печка, около 40 лунички по 35 вата светят вечер... сметката е смешна
                    Как точно мериш консумираната електроенергия на компютър с импулсно захранване??? Малко ми е неясно. Освен ако не сложиш персонален електромер. Защото по груби мои сметки - настолен компютър, консумиращ под 100W/час няма. И то няма, защото масово компютрите не са с ниско консумиращи процесори. Как точно става в машина, чиито процесор е 65W да сложим дъно, памет, твърд диск, оптика и захранване и тоя компютър да харчи само 100W? Текущо моят настолен компютър харчи цифром и словом 65W - като посочената консумация е самоцел и е продукт на проучване и внимателен подбор на компонентите. Но включвайки монитора автоматично изяждам още 30W... Стандартен настолен компютър базиран на съвременен процесор на Intel не пада под 150W/час, а цифрата за машина базирана на съвременен AMD надвишава леко 200W...
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Преди малко научих новия си ток от 16-20 декември до 16-20 януари...92 лв. По-нисък ми е от предния месец. . Толкова е хубаво, че чак ми е притеснително. Очаквах двойно по-висок ток.Не смея да се радвам. Ще изчакам следващия отчетен период.ПС: Всичко ми е на ток, с изключение на моментите, в които лаптопите и телефоните я карат на собствени батерии. :P
                      A17DTС/S
                      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Голяма дискусия за тоя ток. Нямате ли възможност да виждате електромерите си, че разчитате на очаквания? На наш’то табло има прозорчета и всеки електромер се вижда. Мога във всеки момент да си разбера колко ток съм изконсумирал.

Коментар

ogi28b написа:
                          Голяма дискусия за тоя ток. Нямате ли възможност да виждате електромерите си, че разчитате на очаквания? На наш’то табло има прозорчета и всеки електромер се вижда. Мога във всеки момент да си разбера колко ток съм изконсумирал.
                          Може Оги, въпреки, че моя достъп до таблото ( в абонатна заключена след общо решение) е свързан с уведомление до домоуправителя и честно казано не ми е така удобно, както в старото жилище, когато надничайки от входната си врата го засичах. При всички положения обаче при "стресов" ток бих си направил труда да си надзърна таблото де. :P До сега съм нямал основание и дай Боже да е така занапред.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ogi28b написа:
                            Ако имаше начин и да се разбират разните им такси за доставка,достъп и тн. щеше да чудно.Реално ще си разбереш консумацията ,ама сметката пак няма да ти излезе вярна на края.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

При мен не може, защото нямам ключ от таблото.

Коментар

Язък, че се занимаваш с компютри, една консумация като не можеш да измериш. 65 вата е процесора при максимално натоварване. Дали постоянно е максимално натоварен а? С мултицет се измерва. Всеки уред може да се измери на момента докато работи... пералня, климатик, каквото се сетиш. На занаят няма да те уча.... язък
                                jenshen73 написа:
                                r51 написа:
                                За видеонаблюдението на Yavor, една камера е 5 вата. Компютрите харчат средно по 100 вата. Нашия компютър в офиса с 8 инфрачервени камери, харчи 140 вата на час. Мерил съм го лично.А у нас, 120 квадрата, 5 радиатора Теси по 3 киловата не се изключват, бойлер също не се изключва, миялна, пералня, 3 - 42 инчови плазми по 300 вата работят постоянно за фон, готварска печка, около 40 лунички по 35 вата светят вечер... сметката е смешна
                                Как точно мериш консумираната електроенергия на компютър с импулсно захранване??? Малко ми е неясно. Освен ако не сложиш персонален електромер. Защото по груби мои сметки - настолен компютър, консумиращ под 100W/час няма. И то няма, защото масово компютрите не са с ниско консумиращи процесори. Как точно става в машина, чиито процесор е 65W да сложим дъно, памет, твърд диск, оптика и захранване и тоя компютър да харчи само 100W? Текущо моят настолен компютър харчи цифром и словом 65W - като посочената консумация е самоцел и е продукт на проучване и внимателен подбор на компонентите. Но включвайки монитора автоматично изяждам още 30W... Стандартен настолен компютър базиран на съвременен процесор на Intel не пада под 150W/час, а цифрата за машина базирана на съвременен AMD надвишава леко 200W...

Коментар

Working...
                                X