Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз мога да се конкурирам за най-голяма сметка....
    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Може аз да съм.В София, едностаен май се води(спалня, хол+кухня), сграда от 2007г с вътрешна и външна изолация, вътрешен апартамент(и отгоре, и отдолу, и от двете страни ме топлят, тъй като има малки деца). Парно пускам само за през нощта в спалнята, в хола по принцип не пускам, само в някой супер студен ден ако съм болен, иначе спокойно си движа по тениска по цял ден. Пускам и лирата в банята докато се къпя.За миналата зима парното и топлата вода ми беше около 200-250лв, от които даже ми върнаха около 70-80. Ток средно 10-15лв. Консуматори - лампи почти постоянно около 200-300вата, хладилник, печка, лаптоп и тв, което работи постоянно като музикален фон :DВсе пак трябва да се отбележи, че почти всеки уикенд ме няма.Иначе Кн - бойлер нон стоп, 3 климатика(при нужда през деня), акумулираща печка на нощна, ел радиатор на нощна(само уикенда), готви се всеки ден, пералня през ден - декември 300лв, ноември 200лв.

Коментар

Не може да си ти, темата не е за парно (ТЕЦ) а за ток.

Коментар

Ми аз не рабрах, че въпросът е за малко ток за отопление, а само най-малко ток. Далеч не всички писали в темата се отопляват само на ток.

Коментар

На мен сега ми дойде сметката за ток - 1760кВч 6 компютъра, 1 сървър, 1 климатик, разни други дреболийки, които си заспиват ако не ги ползваш Май от бознес-центъра нещо ме клатушкат.....

Коментар

Колко е в брой това Кики?

Коментар

tyson написа:
                Над 350 кинта са тези киловати. Щото май там и нощна няма.За този месец очаквам ценови шок удома Оня ден правих сметки - за 20дни имах 205лв ток (включва всички празници обаче периода). А и както съм засичан на 18.12 а следващото ми засичане ще е 22-24.01 - очаквам около 350 кинта и аз...
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Още не са ми пратили фактурата, само засякохме електромера.А то може и да има нощна, ама на мен сигурно не ми я смятат така

Коментар

Yavor написа:
                    tyson написа:
                    Над 350 кинта са тези киловати. Щото май там и нощна няма.
                    Плащам твоите 350 и качвам до 430лв. Няколко поста по горе съм пуснал сканирана фактура за 770 киловата сметката е 210 лв. със добавените такси за пренос и тн.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Имаме участник познал верния отговор 1760кВч. = 437,20 лв.Редактирам си мнението, защото съм объркал малко периодите 16.11-10.12 (24 дни) = 727кВч.11.12-10.01 (20 дни, защото в офиса не сме работили по празниците изобщо 11 дни) = 1760кВч.11.01-22.01 (11 дни) = 476кВч.Според техника електричар, климатика вдига разхода, защото е било много студено П.П.Май ще си монтирам скрит електромер вътре в офиса!

Коментар

Колега, извикай ги енергото да ти замерят консумацията, че може да топлиш и комшиите, за мен нормално при тази консумация е около 40-50 лв ама 116 лв
                        Ще взема да те послушам знаеш ли и на мен ми се вижда доста,ще взема да звънна да видя какво ще ми кажат в енерго про.
                        Fiat Marea 1.8 16v HLX
                        Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Kuku написа:
                          Имаме участник познал верния отговор 1760кВч. = 437,20 лв.Редактирам си мнението, защото съм объркал малко периодите 16.11-10.12 (24 дни) = 727кВч.11.12-10.01 (20 дни, защото в офиса не сме работили по празниците изобщо 11 дни) = 1760кВч.11.01-22.01 (11 дни) = 476кВч.Според техника електричар, климатика вдига разхода, защото е било много студено П.П.Май ще си монтирам скрит електромер вътре в офиса!
                          Как 437лв ток пък ти!? Че ти всяка година по едно пунто купуваш на чехите...луда работа. Аз в нормално домакинство, 80квадрата - 50-60 кинта. Това е...

Коментар

Офис, брат, офис

Коментар

Kuku написа:
                              На мен сега ми дойде сметката за ток - 1760кВч 6 компютъра, 1 сървър, 1 климатик, разни други дреболийки, които си заспиват ако не ги ползваш Май от бознес-центъра нещо ме клатушкат.....
                              Що бе Кики, сметката излиза - 6 компютъра, поне по 200вата харчи всеки, 1,2 киловата на час, 10 часа на ден - 12 киловата Сървъра ти яде 24 часа поне по пак 200 вата - 5 киловата. Значи само компютрите ти правят 17 ама вероятно 20 киловата на ден, които са си твърдо 5 лева... Осветлението и то ти прави сигурно лев -два на ден, другите джажди - принтери, скенери и др - още лев два. Значи наближаваме 10 лв на ден и то без отоплението. Климатика спокойно може да ти хапва 30 и нагоре киловата ако работи денонощно - още 7-8лв. 20 работни дни, по 17-18 лв ток на ден.... Ей ги 350то лв сметка. Тъжно, но факт. Нашия офис без отоплението - само осветление, компютри, бойлер и кафемашина - под 200 лв не пада на месец. Ама компютрите са над 20... Да не говорим за няколкото денонощно бичещи сървъра, както и видеонаблюдението.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

За видеонаблюдението на Yavor, една камера е 5 вата. Компютрите харчат средно по 100 вата. Нашия компютър в офиса с 8 инфрачервени камери, харчи 140 вата на час. Мерил съм го лично.А у нас, 120 квадрата, 5 радиатора Теси по 3 киловата не се изключват, бойлер също не се изключва, миялна, пералня, 3 - 42 инчови плазми по 300 вата работят постоянно за фон, готварска печка, около 40 лунички по 35 вата светят вечер... сметката е смешна

Коментар

Working...
                                X