Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Само дето не е ’цък’.

Коментар

Immortal написа:
      sharpradi написа:
      kiro_of_the_day написа:
      Между 25 и 40 лв. и зиме и лете...
      Как ги правите тези малки сметки за ток.През лятото ядко мога да падна под 60-70 лв. А за зимният период под 120-150 лв .е изключително рядко.
      Лесно се правят подобни сметки:Ток се ползва само за осветление с икономични крушки, хладилник, телевизор и компютър.Готви се на газ или на печката на дърва, отопляват се с дърва, бойлерът е със слънчеви батерии или на дърва...И ето ти ток 20 лв.Само че тук трябва да прибавим и газ еди колко си лева, и дърва еди колко си лева, парно - еди колко си лева и т.н... И в крайна сметка като теглим чертата... пак толкова.
      Темата е за ел. енергия и затова съм дал сметката за нея. Ако дам сметката за газ-то свят да ти се завие... Ама кеф цена нема. Топла вода, котлони и парно на газ. Готвене на фурна-рядко.Всички крушки в дома са от икономични. Телевизори 2 бр. по 4-5 часа, хладилник, компютър, и помпата на котела, пералня, ютия.Само от 16-те сменени лампи ми падна сметката с около 6-8 лв. на месец.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        Темата е за ел. енергия и затова съм дал сметката за нея.
        Темата е за ОТОПЛЕНИЕ с ел. енергия. Не го пише в заглавието, но се подразбира от питащият в първият пост.
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Само от 16-те сменени лампи ми падна сметката с около 6-8 лв. на месец.
          Абе и там е една...И аз ги смених моите крушки. Купих си такива за около 7-8 лв. едната ( имаше и крушки от 18 до 30 лв) ...Га шА им избия цената? Не знам...Но пък съм щастлив, че с нещо съм допринесъл за световната пестеливост, чистота на природата, напредъка на новите технологии, унищожаването на нажежаемите жички на заводите Светлина и пребъдването на "Филипс", "Осрам" и други мислещи за чистото бъдеще пионери в тази област.ПС: Пробвах с алтернативните китайски за по 3-4 лв. Ами, колкото консумират - толкова си и светят. Не стават.Няма нищо "икономично", което преди да икономиса да не ни претрепе с цена на придобиване.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Нито газ ползвам, нито дърва. Ток лято-зима от 25 до 35 лева. Един месец имах 40. На ТЕЦ съм.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Темата трябва да се казва "Колко плащате за отопление", за да отговаря на написаното. В момента е 6 страници офтопик.
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Аз съм наясно, че има хора които се топлят на дърва, ТЕЦ, по този или по онзи начин. Като писах темата имах предвид онези, които се топлят на ток, защото аз се топля на ток, да сравня с останалите. Нямам нищо против някой да каже ’плащам 20лв за ток’ стига да каже и ’обаче се топля на еди какво си’. Обаче гледам че има и бая изказвания тип ’будали, плащате ли ток? мухаха, аз съм на дърва’, да не говорим за ’бих изритал климатика през балкона’, което нито ми е приятно, нито е целта на темата. За мен много ценно е някой като каже че е плащал еди какви си пари, но примерно е сменил прозорците, или е почнал да пуска ей така климатика, а не иначе, или е сложил таймер на бойлера и така сметката вече е еди каква си.

Коментар

Аз ти написах - 40-60лв. ток.Климатици - още 30лв.Отопление с ТЕЦ - средно 100лв.Изолация ’сайдинг’ и ПВЦ дограма.Първи етаж с три външни стени.

Коментар

миналия месец 96лв. тоя ще гледам в присъствието на медицински екип за по сигурно.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Последната платена сметка към кожодерите ми е 140 лв. Отопление изцяло на ТОК.Бойлер, компютри, готварска печка, миялна също на ток. 4 радиатора Адакс (3х2KW+0,7KW) и една вентилаторна печка за банята 2kw.
                      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Последния месец платих 68 лв. ток. Месеца беше топъл де. Иначе ползвам топла вода от два бойлера ( кухня 10 л. ) и баня 80 л., готвим на ток, отоплявам се само на ток чрез голям климатик, който се грижи за стая 45 м2 с прилежащите кухня, трапезария, дневен кът. Спалнята ни с жената също "надушва" топло от него. Стаята на детето се отоплява с лъчист конвектор и монтиран таймер за време. Коридори и помощни помещения не се отопляват, но и няма нужда. Вътрешни са и са топли.Всички в моето семейство сме "спарени" ( лятото ни мори повече)и се чувстваме комфортно, като поддържаме от 22-23 градуса температура у дома. Имам много изложения поради спецификата на апартамента - югоизток, чист изток и малко северозапад. У дома прозорците ( витрини) ми са около 23 м2, като повечето гледат на югоизток и изток. Живея в кооперация ново строителство с добра изолация. Вътрешен апартамент. С комшии от всякъде. На първа линия срещу морето и града.Миналата зима платих рекордния си ток ( по спомени около 180 лв.) в дългата зима. През делничните дни ни няма, съответно и консумацията на топла вода не е, като през почивните дни. В тези дни таймера изключва конвектора на детето в 7.30, когато вече е на училище и се включва в 16.30 час преди да се прибере у дома. Климатика си работи. И понеже сме спарени - лятото също си бачка нон стоп. :P ...Така, че нищо не се губи. Това лято с климатика плащах от 85 до 120 лв. ток.
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                          унищожаването на нажежаемите жички на заводите Светлина и пребъдването на "Филипс", "Осрам" и други мислещи за чистото бъдеще пионери в тази област.
                          Всъщност завод Светлина (Сливен) не съществува поне от 7-8 години. Тъй че да не те е яд. В България крушки отдавна не се произвеждат.Продават се със същата търговска марка китайски крушки.Халетата на завода отдавна са раздадени на други фирми, с друг предмет на дейност.

Коментар

В тухлен апартамент старо строителство съм, без изолации, само със сменена дограма. Една голяма южна стая и три северни, две от които са съединени с арка и така всички тези стаи се отопляват с три инверторни климатика, които пускам и спирам, в зависимост от пребиваването в стаите, защото не виждам смисъл да отоплявам помещение, в което няма никого 12 и повече часа. Дори в южната стая още не съм го включвал и през деня е 19 градуса, а вечер спя там на около 16-17. Помещението с арката се отоплява активно, докато жената и едното дете са там през деня - климатикът е на 22 градуса, в най-далечния край на стаята термометърът показва около 20. В третата стая спят децата, там само го пускат с майка си, докато заспят, щото им ставало горещо. Това с непрекъснатото пускане на климатиците го практикувам през двете до три седмици през януари-февруари, когато температурите трайно паднат под -15 градуса. При този режим на работа миналия февруари най-голямата ми сметка беше 180 лева, като през ден-два ползвам сушилнята, защото покрай децата бързо се натрупват дрехи. Компютърът е пуснат около 16 часа, телевизорът във всекидневната - около 10 часа. Тази есен, с новите цени на тока, през октомври сметката ми беше 58 лева, оня ден получих и ноемврийската - 90 лева, но с вече подкарани двата климатика и сушилнята. Бойлерът се грее всяка нощ, за около 50 минути се загрява и изключва.
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Дойде следващата сметка. От 6 декември до 8 януари - 300лв ток. Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Yellow_Flash_Colorz_PDT_22 Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Yellow_Flash_Colorz_PDT_24 Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 Yellow_Flash_Colorz_PDT_40 Yellow_Flash_Colorz_PDT_41 Yellow_Flash_Colorz_PDT_33 Yellow_Flash_Colorz_PDT_34

Коментар

Тия яко ви тръскат. У дома климатика не се спира,бойлера грее без почивка,работят 3 телевизора,компютър,няколко лампи,електрическа фурна,хладилник и най голямата сметка е била в порядъка на стотина лева.В магазина в който работя (150кв.) се отопляваме със 24 климатик и постоянно осветление от 48 бр 18 вата пури сметката за ток е 210лв. Това при положение че е фирмен ток. Проверявали ли са ти електромера и дали евентуално не топлиш някой съсед? По спомен ЕВН ни замерваха за 35лв. след подаване на молба в централата.Идват в уговорен ден и час и с разните им уреди замерват консумацията при вкл. и изкл. уреди и тн.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X