BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
Та за къщата си беше направил едно отопление с едни термопомпи. В двора на няколко метра дълбочина беше вградил някакви тела, някакви чудесии. Пред къщата му имаше едно външно тяло с два вентилатора. Цялата система беше (най вероятно още е) на Митсубиши. Та една бая голяма къща се отопляваше много евтино. Да речем със сметки двойно на моя апартамент, с тази разлика, че топли 5 пъти и повече площ. А комфорта повярвай, че беше перфектен.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Момчета, дали климатика не се държи включен през зимата, за да не замръзва маслото? Изключен климатик при -15 градуса може изобщо да не заработи..... Отоплявам се с ТЕЦ. 82кв.м., на първи етаж, краен тристаен апартамент с три външни стени и изолация тип ’сайдинг’.Сметките ми за ток варират от 40лв. до 60лв. (хладилник, три телевизора, пералня, печка, абсорбатор, настолен компютър, лап-топ, ламби..... ) без да пускам климатиците.Двата климатика консумират средно около 30-40лв. допълнително.Зиме, лете - все тая
Коментар
-
Re: Колко ви е сметката за тока?
krasio_79bs написа:Румен_Хинчев написа:Разходите за дърва , Красе , са фиксирани .Блъскането е 3 деня.Другото ( свалянето на дърва от тавана ) е като ,,здравей’’
Коментар
-
krasio_79bs написа:Чаве,де ги държиш примерно 10 кубика дърва?Айде ако си в апартамент да ми разрешиш тая загадка.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
krasio_79bs написа:Чаве,де ги държиш примерно 10 кубика дърва?Айде ако си в апартамент да ми разрешиш тая загадка.BO написа:Аз лично се съмнявам за най-евтиното топлене, че е на дърва.Имам(х) един клиент, който имаше бая възможности.Та за къщата си беше направил едно отопление с едни термопомпи. В двора на няколко метра дълбочина беше вградил някакви тела, някакви чудесии. Пред къщата му имаше едно външно тяло с два вентилатора. Цялата система беше (най вероятно още е) на Митсубиши.Та една бая голяма къща се отопляваше много евтино. Да речем със сметки двойно на моя апартамент, с тази разлика, че топли 5 пъти и повече площ. А комфорта повярвай, че беше перфектен. :D Та аз от тогава съм огромен фен на такова нещо, но все чакам някой богат, незнаен роднина да завещае някой друг лев, но както се очертава ще бачкаме като магарета цял живот и ще градим благополучието на ТЕЦ-а, в моя случай
Коментар
-
Re: Колко ви е сметката за тока?
Румен_Хинчев написа:krasio_79bs написа:Чаве,де ги държиш примерно 10 кубика дърва?Айде ако си в апартамент да ми разрешиш тая загадка.
Коментар
-
Между другото - какво сте чували за въздушен слънчев колектор от бирени кутийки?Днес видях такова чудо на живо и се шашардисах.През слънчевите зимни дни вади въздух до 65 градуса затоплен. Поддържа в стаята 25 градуса при 0 отвън. Само слънце да има.Ето ви едно клипче: http://www.youtube.com/watch?v=PqObr-M39UgЦялата инвестиция е излязла 100 лв, като кутийките са събирани безплатно.Който се интересува, като ми дойде на гости, ще го заведа в съседа да види.
Коментар
-
Immortal написа:Между другото - какво сте чували за въздушен слънчев колектор от бирени кутийки?Днес видях такова чудо на живо и се шашардисах.През слънчевите зимни дни вади въздух до 65 градуса затоплен. Поддържа в стаята 25 градуса при 0 отвън. Само слънце да има.Ето ви едно клипче: http://www.youtube.com/watch?v=PqObr-M39UgЦялата инвестиция е излязла 100 лв, като кутийките са събирани безплатно.Който се интересува, като ми дойде на гости, ще го заведа в съседа да види.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
60кв., изолация външна 5см стереопор, вътрешна 2см фибран, ПВЦ дограма и стъклопакети с Ка стъкло - виналият месец (17.09-17.10) - 135лв. Отопление сконвектор в кухнята/трапезарията и с маслен радиатор в спалнята. Това за 35кв.м. които се топлеха тогава - пуска се само когато има човке там. Миналата зима за същото помещение за да се поддържат 23-25* най-високата сметка ми беше 340лв. Средно зимата 250-300лв. Бойлер, готв. печка, миялна, пералня... Сега съм с климатици и все още засичам сметката. Климатиците не се изключват, няма и да се изключват. Ако пак имам сметки над 200лв. при температури навън над -15... ще ги разглобя да видя какво има в компресорите на климатиците - нагледно!!"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар