Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Аз лично се съмнявам за най-евтиното топлене, че е на дърва.Имам(х) един клиент, който имаше бая възможности.Та за къщата си беше направил едно отопление с едни термопомпи. В двора на няколко метра дълбочина беше вградил някакви тела, някакви чудесии. Пред къщата му имаше едно външно тяло с два вентилатора. Цялата система беше (най вероятно още е) на Митсубиши.Та една бая голяма къща се отопляваше много евтино. Да речем със сметки двойно на моя апартамент, с тази разлика, че топли 5 пъти и повече площ. А комфорта повярвай, че беше перфектен. :D Та аз от тогава съм огромен фен на такова нещо, но все чакам някой богат, незнаен роднина да завещае някой друг лев, но както се очертава ще бачкаме като магарета цял живот и ще градим благополучието на ТЕЦ-а, в моя случай
    Тези термопомпи ги чух още преди има няма 6-7 г тогава един приятел работеше към топлофикация слагаше топломери и ни каза за този вид отопление,тогава му се смеехме,ама явно не е трябвало.Но това е доста скъпо удоволствие,и не е за всеки,и трябва къща с двор за тази операция.

Коментар

Та за къщата си беше направил едно отопление с едни термопомпи. В двора на няколко метра дълбочина беше вградил някакви тела, някакви чудесии. Пред къщата му имаше едно външно тяло с два вентилатора. Цялата система беше (най вероятно още е) на Митсубиши. Та една бая голяма къща се отопляваше много евтино. Да речем със сметки двойно на моя апартамент, с тази разлика, че топли 5 пъти и повече площ. А комфорта повярвай, че беше перфектен.
      Съгласен съм ама знаеш ли каква инвестиция трябва да направиш първоначално?Както казваш те са за хора с доста големи възможности.
      Fiat Marea 1.8 16v HLX
      Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Момчета, дали климатика не се държи включен през зимата, за да не замръзва маслото? Изключен климатик при -15 градуса може изобщо да не заработи..... Отоплявам се с ТЕЦ. 82кв.м., на първи етаж, краен тристаен апартамент с три външни стени и изолация тип ’сайдинг’.Сметките ми за ток варират от 40лв. до 60лв. (хладилник, три телевизора, пералня, печка, абсорбатор, настолен компютър, лап-топ, ламби..... ) без да пускам климатиците.Двата климатика консумират средно около 30-40лв. допълнително.Зиме, лете - все тая

Коментар

Не не замръзва,климатика тръгва,друг е въпроса при тези градуси колко е ефективен.Не се спират точно защото така работят най икономично.
          Fiat Marea 1.8 16v HLX
          Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Re: Колко ви е сметката за тока?

krasio_79bs написа:
            Румен_Хинчев написа:
            Разходите за дърва , Красе , са фиксирани .Блъскането е 3 деня.Другото ( свалянето на дърва от тавана ) е като ,,здравей’’
            Не са много фиксирани те.Ся на теб ли да ти обяснявам ,че дядото е горски и знам разликата от кубик до кубик колко е?Отделно някой трябва да ги нареже и нацепи,после и да ги прибереш (ако имаш място).
            Не са фиксирани в цената на самите дърва. Рязането като си е от мен. 10 кубика 3 човека ги нарязахме и прибрахме за 4-ри часа.За ток да има един лев, още толкова за масло за веригата и 2лв за точене.Цепене поне при мен няма, влизат си направо цели А и си е друго да си запалиш каминката и да седнеш близо до нея..... Вярно веднъж в седмицата трябва да изхвърлиш пепелника и всеки ден със сака да донесеш дърва.

Коментар

Чаве,де ги държиш примерно 10 кубика дърва?Айде ако си в апартамент да ми разрешиш тая загадка.
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

мойта сметка е 60-70лв целегодишно като включва:печка,микровълнова,хладилник и фризер,пералня,телевизори,лаптоп,осветление(луничк и и обикновенни крушки)+помпата на парното,лятото помпата е изключена но пък бойлера е постоянно включен.всички уреди са клас А
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

Вярно е че с дървата си е много топло,но това за апартамен е убийствено!

Коментар

В много апартаменти е неприложимо на практика

Коментар

krasio_79bs написа:
                      Чаве,де ги държиш примерно 10 кубика дърва?Айде ако си в апартамент да ми разрешиш тая загадка.
                      Красе , по щастливо стечение на обстоятелствата ползвам две тавански помещения на мои съседи.Оня ден между другото с един съсед с моите ТТ данни сложихме в чували и качихме на 10-ят етаж неговите дърва.Те са 3 кубика , нарязани и нацепени.За 6 часа го направихме.
                      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

krasio_79bs написа:
                        Има си барака, за апартамент няма как да стане да държиш 10 кубика. За там не споря, защото апартамента няма нищо общо с къщата. Люлин на 13-етаж без никакво отопление е 18*С за какво ми е дърва, въглища...... там има климатик, но сметките си ги плащат на....е и ми дреме. Но тук темата е малко и така и така. Защото в апартамент може да нямаш разходи за ток, но пък имаш по високи сметки за вода, парно....... тук говоря за София. Защото имам колеги които за гарсониера дават по 300лв само за топло.
                        BO написа:
                        Аз лично се съмнявам за най-евтиното топлене, че е на дърва.Имам(х) един клиент, който имаше бая възможности.Та за къщата си беше направил едно отопление с едни термопомпи. В двора на няколко метра дълбочина беше вградил някакви тела, някакви чудесии. Пред къщата му имаше едно външно тяло с два вентилатора. Цялата система беше (най вероятно още е) на Митсубиши.Та една бая голяма къща се отопляваше много евтино. Да речем със сметки двойно на моя апартамент, с тази разлика, че топли 5 пъти и повече площ. А комфорта повярвай, че беше перфектен. :D Та аз от тогава съм огромен фен на такова нещо, но все чакам някой богат, незнаен роднина да завещае някой друг лев, но както се очертава ще бачкаме като магарета цял живот и ще градим благополучието на ТЕЦ-а, в моя случай
                        Термопомпата е хубаво нещо, но и цената и е хубава. Наскоро един приятел даде само за помпа 15к и то поръчка извън БГ защото е била много по евтина. Сега басейна винаги му е топъл :D ама нали се сещаш, че на него му дреме колко ще даде за цялата система, докато аз ще има да гърбя.......... А и това си заслужава когато има какво да топлиш, за един кенеф не става П.С. Гаража ми е залепен за къщата, като стената към къщата е с изолация. Размерите са 6 на 8 или около 150кубика. Покрива е от плоскости 20мм (едрите стърготини) и отгоре с битумни керемиди. Понеже усещах, че от покрива се губи топлина....... вчера между гредите наредих минерална вата и температурата се покачи с 5*С.Та изолацията си оказва голям ефект.

Коментар

Re: Колко ви е сметката за тока?

Румен_Хинчев написа:
                          krasio_79bs написа:
                          Красе , по щастливо стечение на обстоятелствата ползвам две тавански помещения на мои съседи.Оня ден между другото с един съсед с моите ТТ данни сложихме в чували и качихме на 10-ят етаж неговите дърва.Те са 3 кубика , нарязани и нацепени.За 6 часа го направихме.
                          Така де Румба.Добре ,че имаш услужливи съседи.И аз имам таван ама е пълен със зимнина и натурии. И да искам няма де да ги събера тия дърва.Имам приятели дето се топлят на дърва и знам и предимствата и недостатъците.Единият има и гараж и зимата не е гараж ,а склад за дърва.Всяка есен и пролет прави парти под наслов "Да вдигнем печката до третият етаж".Па е в една кооперация с вити стълби и няма асансьор. Баси и мъката. Мъкненето на кофите пак мъка.Прибира се от работа пак първата му работа е да запали печката.Всяка пролет боядисва задължително.Отделно ,че до де му бяха по малки децата все се чудеше как да ги опази да не направят някоя беля.Въобще дърва за апартамент не ща и да чуя.Вярно ,че топлят ,ама останалото е само негативи.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Между другото - какво сте чували за въздушен слънчев колектор от бирени кутийки?Днес видях такова чудо на живо и се шашардисах.През слънчевите зимни дни вади въздух до 65 градуса затоплен. Поддържа в стаята 25 градуса при 0 отвън. Само слънце да има.Ето ви едно клипче: http://www.youtube.com/watch?v=PqObr-M39UgЦялата инвестиция е излязла 100 лв, като кутийките са събирани безплатно.Който се интересува, като ми дойде на гости, ще го заведа в съседа да види.

Коментар

Immortal написа:
                              Между другото - какво сте чували за въздушен слънчев колектор от бирени кутийки?Днес видях такова чудо на живо и се шашардисах.През слънчевите зимни дни вади въздух до 65 градуса затоплен. Поддържа в стаята 25 градуса при 0 отвън. Само слънце да има.Ето ви едно клипче: http://www.youtube.com/watch?v=PqObr-M39UgЦялата инвестиция е излязла 100 лв, като кутийките са събирани безплатно.Който се интересува, като ми дойде на гости, ще го заведа в съседа да види.
                              Ам пълни кутийки с бира ще има ли ?
                              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

60кв., изолация външна 5см стереопор, вътрешна 2см фибран, ПВЦ дограма и стъклопакети с Ка стъкло - виналият месец (17.09-17.10) - 135лв. Отопление сконвектор в кухнята/трапезарията и с маслен радиатор в спалнята. Това за 35кв.м. които се топлеха тогава - пуска се само когато има човке там. Миналата зима за същото помещение за да се поддържат 23-25* най-високата сметка ми беше 340лв. Средно зимата 250-300лв. Бойлер, готв. печка, миялна, пералня... Сега съм с климатици и все още засичам сметката. Климатиците не се изключват, няма и да се изключват. Ако пак имам сметки над 200лв. при температури навън над -15... ще ги разглобя да видя какво има в компресорите на климатиците - нагледно!!
                                "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                                Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                                Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                                X