Къща на един етаж с 5 стаи около 120 квадрата.Всеки месец плащам по 60 евро,а на края на годината доплащам около 80-100 евро уравнение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
-
Къща грубо 120кв. неизолирана, с локално парно. Откакто жената е вкъщи по цял ден с бебето тока е между 70 и 100 лева. Последно 90лв. имаме всичко като във всяка къща, пералнята въти повечко и сушилня пускаме откакто се развали времето, а тя е консуматор.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
90 квадрата апартамент , последен етаж , но с т.н. въздушна възглавница над мен.Изложение : 3 помещения на юг , 1 на изток .Изолация : вътрешна в източното помещение и едно от южните .Консуматори - бойлер , помпа за парното .Моя милост цял ден дома.Сметка : 76 лева за октомври .П.П. Баси , добре че нямам климатициFIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
jenshen73 написа:3 климатика, 2 конвенционални и 1 инверторен японец. Бойлер, ежедневно готвене де на газ, де на ток, пералня през ден, бойлер вечер, енергопестящи лампи в основните стаи, телевизори в 3 стаи по 8 часа кажи речи всеки. Сметки под 100лв. нямам дори през лятото. Не знам как ги правите тия сметки с нон-стоп работещи климатици, бойлери и прочие, но или електромера ми е прецакан или яко смучат всичките консуматори. Тая година в началото, най-студения месец ми струваше 320лв. ток. А някой тука ми се извъди с духалка и маслен радиатор... Вярно, 96м2 апартамент му зеят всички врати вътрешни и климатиците не спират, но и аз не зъзна...
Коментар
-
Re: Колко ви е сметката за тока?
Румен_Хинчев написа:90 квадрата апартамент , последен етаж , но с т.н. въздушна възглавница над мен.Изложение : 3 помещения на юг , 1 на изток .Изолация : вътрешна в източното помещение и едно от южните .Консуматори - бойлер , помпа за парното .Моя милост цял ден дома.Сметка : 76 лева за октомври .П.П. Баси , добре че нямам климатици
Коментар
-
Абе незнам с тея сметки и тва отопление зимно време е луда работа то май има значение и на кои краи на Българиа си на кое разпределително дружество и така нататак аз дълго се чудих тая зима на кво да се отоплявам то гледам печкие на дърва над 300 лв хубавите климатици над 1000 лв и зех че си купих един конвертор стенен най новото на пазара с прецизен електронен термо регулатор на 2.5 киловата стаята е северна около 25,6 квадрата в стара къща без изолациа оставил съм го да работи нон стоп като ме няма на 15 градуса като съм там на около 20,22 гледам вкючва се изключва се да видим за месец колко ще ме изпукат за тока.Имам приятел цяла зима инвертора му не се спира освен ако угасне тока и с другите ел уреди казва че за цял сезон плаща около 1000лв Незнам дано да съм направил правилен избор с тоя конверторМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Румен_Хинчев написа:Разходите за дърва , Красе , са фиксирани .Блъскането е 3 деня.Другото ( свалянето на дърва от тавана ) е като ,,здравей’’
Коментар
-
Immortal написа:Относно пускането и спирането на климатиците - наскоро един приятел ми даде много хубав пример:Имаме магистрала Ямбол-София. 300 км грубо.Вариант 1: Караш си без да спираш по целия път със 100 км/ч.Вариант 2: Караш 100 км със 200 км/ч, Спираш, почиваш 30 минути. После пак караш 100 км със скорост 200 км/ч. Пак почиваш... и така докато стигнеш.В кой случай ще изгориш повече гориво?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
krasio_79 , ядоса ме , ще дойда в Бургас , ще те метна на колата , ще те доведа тук , ще те черпя с ракия и ще ти показвам .Апропо , и с клатуркането около кубиците , сметката ми е фиксирана , дружеFIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
@Style Твоя пример е равен на това да намаляш климатика, а не да го спираш. Щото имаш едни тръби дето топлят даже и да си завъртял крана на радиатора. Имаш и цяла сграда отоплена от инсталацията. Не съм наясно как се води точно, защото доста години не съм на парно вече, но мисля че ги водят някакви ’общи’ дето ви ги делят на калпак.
Коментар
-
Румен_Хинчев написа:krasio_79 , ядоса ме , ще дойда в Бургас , ще те метна на колата , ще те доведа тук , ще те черпя с ракия и ще ти показвам .Апропо , и с клатуркането около кубиците , сметката ми е фиксирана , друже
Коментар
-
krasio_79bs написа:Румен_Хинчев написа:Разходите за дърва , Красе , са фиксирани .Блъскането е 3 деня.Другото ( свалянето на дърва от тавана ) е като ,,здравей’’
Коментар
-
badr_hari написа:krasio_79bs написа:Румен_Хинчев написа:Разходите за дърва , Красе , са фиксирани .Блъскането е 3 деня.Другото ( свалянето на дърва от тавана ) е като ,,здравей’’
Коментар
-
krasio_79bs написа:badr_hari написа:krasio_79bs написа:Румен_Хинчев написа:Разходите за дърва , Красе , са фиксирани .Блъскането е 3 деня.Другото ( свалянето на дърва от тавана ) е като ,,здравей’’
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар