Ами честито ни увеличение
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
Humppa
-
didich написа:Оги, с това ЛЕД осветление из целия апартамент нормално да ти падне сметката за тока
Коментар
-
Знам знам, нали това му е идеята на това осветление от ново поколение, само е неприятна първоначалната инвестиция.Загледах се по едни ЛЕД крушки на 220В, но лошото е, че светлината е по концентрирана, а хола ми е 6+м на 3+м и ще е малко кофти по краищата на стаята и за момента се отказах, иначе на мен икономията ми идва от там, че вървя по жената и гася след нея, иначе сметката ще е +20лв на месецpunto HGT
Коментар
-
Re: ток
kluchar написа:Гледам комшите Гърци масово слагат по къщите соларни и за ток преди имаха само за вода Нещо май банките им дават по лесно пари и по лесно им дават разрешение за ползване -присъединяване .а тук всичко е ходене по мъките .
Коментар
-
Основната причина не е, че могат да изтеглят лесно кредит или че имат парите на куп. Имат си държавна политика за субсидиране на такива инсталации. И не е като при нас уж ти дават ама после си го прибират двойно. В някои от европейските държави тази субсидия може да достигне до 90% да не говорим и за някои данъчни облекчения за доста дълъг период от време. А в строителните норми на ново строителство соларните устройства при проектирането са просто задължителни. Не говоря точно за гърция.Колегата преди мен като съдя от ника му може да е запознат с подробности.
Коментар
-
Humppa
2000 Евро са несъществено малка сума, за да си осигуриш независимостта от ЕРП-та. Трябват ти десетки хиляди евро за да се разкачиш от електромера
Коментар
-
didich написа:иначе на мен икономията ми идва от там, че вървя по жената и гася след нея, иначе сметката ще е +20лв на месецFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар