Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами честито ни увеличение

Коментар

Оги, с това ЛЕД осветление из целия апартамент нормално да ти падне сметката за тока
      punto HGT

Коментар

Всяко чудо за три дни и докато стигнат парите на тия дето са платили за него.Имаше протести и за бензин над 2.50 пък отдавна си зареждаме на по-скъпо.

Коментар

didich написа:
          Оги, с това ЛЕД осветление из целия апартамент нормално да ти падне сметката за тока
          Ти се бъзикаш, ама само от подмяната на обикновените лампи с LED-осветление - сметката веднага ти пада с 2-3 лева, а може и доста повече, ако си от хората, на които постоянно им свети из целия апатамент. Аз такова осветление имам само в банята, общо 18 вата. Всички други лампи в апартамента ми са луминисцентни, енергоспестяващи. Най-мощната ми е 18 вата. Изключвам една "пура" над мивката, която е 36 вата, но скоро ще бъде заменена от LED такава.

Коментар

Знам знам, нали това му е идеята на това осветление от ново поколение, само е неприятна първоначалната инвестиция.Загледах се по едни ЛЕД крушки на 220В, но лошото е, че светлината е по концентрирана, а хола ми е 6+м на 3+м и ще е малко кофти по краищата на стаята и за момента се отказах, иначе на мен икономията ми идва от там, че вървя по жената и гася след нея, иначе сметката ще е +20лв на месец
            punto HGT

Коментар

Като всяка първоначална инвестиция. Гледам разни приятели си купуват смартфони на 24 вноски по 59.90 и не им е скъпо, но наведнъж в брой 990 лева им е скъпо. Не знам как смятат, аз предпочитам да дам парите накуп и да знам, че не дължа.

Коментар

Оги, а как ги събираш, че аз едни 300 лв. тъкмо ги събера и изниква най-спешното нещо за плащане на света и пуф - вече ги няма Иначе ето ми сметките за ток от тази година.
                Прикачени файлове
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Humppa написа:
                  Ами честито ни увеличение
                  На нас честито. Да му мислят потребителите

Коментар

Immortal написа:
                    На нас честито. Да му мислят потребителите
                    Теб те знаем. Изнасяш го с кофи от там
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

С кофи не става Ама на работа си зареждам телефоните, пък си ги ползвам навън Туй ми е келепиреца П.П. И подвижната батерия си зареждам даже!

Коментар

ток

Гледам комшите Гърци масово слагат по къщите соларни и за ток преди имаха само за вода Нещо май банките им дават по лесно пари и по лесно им дават разрешение за ползване -присъединяване .а тук всичко е ходене по мъките .
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: ток

kluchar написа:
                          Гледам комшите Гърци масово слагат по къщите соларни и за ток преди имаха само за вода Нещо май банките им дават по лесно пари и по лесно им дават разрешение за ползване -присъединяване .а тук всичко е ходене по мъките .
                          Не само, просто тока в Гърция е почти двойно по-скъп от този в Бг, а и в сметките за ток са включени такса смет, която е обвързана с количеството потребен ток - повече ток, по-голяма такса смет. От там - на хората в Гърция наистина им идва дебело с тока, за жалост. Иначе за средностатистическото гръцко семейство, сумата от 1000-2000 евро, колкото би струвала тази машинка не е съществена за да теглят кредит за това.

Коментар

Основната причина не е, че могат да изтеглят лесно кредит или че имат парите на куп. Имат си държавна политика за субсидиране на такива инсталации. И не е като при нас уж ти дават ама после си го прибират двойно. В някои от европейските държави тази субсидия може да достигне до 90% да не говорим и за някои данъчни облекчения за доста дълъг период от време. А в строителните норми на ново строителство соларните устройства при проектирането са просто задължителни. Не говоря точно за гърция.Колегата преди мен като съдя от ника му може да е запознат с подробности.
                            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

2000 Евро са несъществено малка сума, за да си осигуриш независимостта от ЕРП-та. Трябват ти десетки хиляди евро за да се разкачиш от електромера

Коментар

didich написа:
                                иначе на мен икономията ми идва от там, че вървя по жената и гася след нея, иначе сметката ще е +20лв на месец
                                И аз се опитвам, но виждал ли си разярена кобра с мотив "като умра ще ми е тъмно".
                                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
                                X