Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    Airfan написа:
    ...Всяко гаражче, ателиенце, строителен обект, завод има електромери и то не по един
    Офиса ни е в кооперация с 20 апартамента. И познай - всичкото това се отчита на 1 електромер. Има си контролни, но са само такива, докато кооперацията не получи акт за въвеждане в експлоатация. Не знаех, че изобщо има такива, но се оказа, че доста сгради във Варна си кретат на АКТ14...
    Нали ти е ясно, че това е незаконно? Ако всичко беше законно в тая коооперация (че доста сгради във Варна) ще имат минимум 20+1 партиди/електромера.
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
      jenshen73 написа:
      Airfan написа:
      ...Всяко гаражче, ателиенце, строителен обект, завод има електромери и то не по един
      Офиса ни е в кооперация с 20 апартамента. И познай - всичкото това се отчита на 1 електромер. Има си контролни, но са само такива, докато кооперацията не получи акт за въвеждане в експлоатация. Не знаех, че изобщо има такива, но се оказа, че доста сгради във Варна си кретат на АКТ14...
      Нали ти е ясно, че това е незаконно? Ако всичко беше законно в тая коооперация (че доста сгради във Варна) ще имат минимум 20+1 партиди/електромера.
      Аз съм абсолютно наясно и за това сме задействали процедура по въвеждане в експлоатация на партерния етаж. Отделна тема е таксата, която трябва да се плати, но се надяваме до есента да сме на отделна партида и въведени в експлоатация. Да не споменвам, че на доста хора им е изгодно да живеят така, защото пестят местните данъци за сметка на по-скъпия вече промишлен ток. До скоро дори са били на още по-голяма далавера заради по-ниската цена на промишления ток.Най-голямата греда тази зима беше, че като се приберат всички и включат климатици, печки и прочие падаше общия предпазител на общото табло Веселбата е пълна, особено, че кооперацията е над 10 годишна, а както писах по-рано - доста сгради има като тази - без разрешително за експлоатация (тъй нареченият АКТ16)...
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

siluro написа:
        Ето как бомбят от ЧЕЗ - в предишната фактура имам ред- дата на следващо отчитане - от 19.02 до 22.02. Слизам аз на 19-ти (чиста случайност) до таблото в 20:06h и си записвам съответно 11742 и 6311. Идва ми фактурата - консумирана ел. енергия от 19.01 до 19.02 - 12167 и 6552 (425 киловата дневна и 241 киловата нощна в повече).
        След като ми отговориха съвсем на напосоки ви преписвам какво им изпратих:Уважаеми доставчици на електроенергия - ЧЕЗ,Бих искал да ви уведомя, че след засечката на 19-ти си записвам редовно показанията на електромера. На 07.03.2013 в 8:36 сутринта съм записал следните цифри - 12615 дневна и 6868 нощна енергия. Да ме прощавате обаче посочените от вашия служител данни нямат НИЩО общо с действителността. Според Вас на 01.03.2013 са отчетени 12652 дневна и 6888 нощна, т.е. на 1-ви март (забележете 1-ви) ВАШ служител е отчел 37 киловата дневна и 20 киловата нощна енергия повече от записаните показания от мен на 7.03.2013 (отново забележете - 7 дена по-късно след направената от ВАС засечка, а не преди това). Нещо абсолютно нелогично има тука освен ако вашия служител не е отчел данни по негово усмотрение, а не по показания на електромера - на лице е измама от ваша страна!Направената експертиза от ВАС показва абсолютно несериозно отношение към подадени от мен сигнал.Ако според вас това е коректното отношение и качество на услугата, то тогава за мен няма друг избор освен да оформя текущата кореспонденция като жалба, която да препратя към Комисията за защита на потребителя и да се надявам на справедливост от тяхна страна.Ако все пак желаете да запазим добрите си отношения - призовавам ви да обърнете по-сериозно внимание на подадения от мен сигнал!
        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Сега си проверих сметката за периода февруари-март - 63 лв. или към 370кВ, все още за мен остава питанката как така при еднаква експлоатация на всички консуматори вкъщи предния месец имах към 600кВ изразходвани или към 105лв сметка, а този съм изразходил само 370кВ, електромера си показва вярно, никой не ме краде.Стигам до извода, че просто никой не отчита като хората, а някъде явно се дават заплати на хора от ЧЕЗ, които именно това трябва да правят - да отчитат реално изразходваната електроенергия от всеки абонат в България
          punto HGT

Коментар

Направо съм потресен...137лв за феруари....малоумна работа...цяла седмица ме нямаше в нас и работеше само хладилника...отврат...януари пак 140лв...за март както изкарах в нас 2 седмици очаквам поне 250...това е безумица...
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
              Направо съм потресен...137лв за феруари....малоумна работа...цяла седмица ме нямаше в нас и работеше само хладилника...отврат...януари пак 140лв...за март както изкарах в нас 2 седмици очаквам поне 250...това е безумица...
              Погледни си киловатите, които са ти писани по фактура и слез да си видиш електромера какви са му показанията - ако има разминаване, тоест да са ти надписали киловати, които още не си изразходил - пускаш жалба в ЧЕЗ или пък им даваш показанията към деня на отчитане и чакаш да си оправят бакиите по фактурата за да платиш реално това, което си изразходил
              punto HGT

Коментар

didich написа:
                kiselo написа:
                Погледни си киловатите, които са ти писани по фактура и слез да си видиш електромера какви са му показанията - ако има разминаване, тоест да са ти надписали киловати, които още не си изразходил - пускаш жалба в ЧЕЗ или пък им даваш показанията към деня на отчитане и чакаш да си оправят бакиите по фактурата за да платиш реално това, което си изразходил
                За съжаление в комплекса в който живея не ми дават фактура...гледам си данните във сайта на ЧЕЗ и го плащам онлайн...нямам достъп до точните киловати, но определено са ми много...

Коментар

В сайта на ЧЕЗ след като си въведеш клинтския номер и оторизиращия код ти излизат всички фактури, които си плащал. Там фактурите са сканирани и качени на ПДФ файл, тоест можеш от там да си разпечатиш или запишеш киловатите, които са ти написани и съответно остава от теб само да си погледнеш електромера в комплекса и да си направиш сравнение
                  punto HGT

Коментар

В сайта на ЧЕЗ след като си въведеш клинтския номер и оторизиращия код ти излизат всички фактури, които си плащал. Там фактурите са сканирани и качени на ПДФ файл, тоест можеш от там да си разпечатиш или запишеш киловатите, които са ти написани и съответно остава от теб само да си погледнеш електромера в комплекса и да си направиш сравнение
                    punto HGT

Коментар

Мен сметката за ток ме устройва идеално, при положение, че се отоплявам на ток, но нещо с Топлофикация не можем да се разберем.Баси кожодерите!
                      "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                      Ванга

Коментар

didich написа:
                        Мдааа, но понеже не съм собственик, нямам оторизационен код...Собственика е на майна си райна, някъде на острова, а фирмата посредник нищо не знае естествено...сега се разрових и другата седмица ще имам вече оторизационен код и ще ги проверя нещата...дано да няма надписване, но силно ме съмнява...140лв...при все, че ме нямаше цяла седмица...отделно климатиците ги пусках колкото за бог да прости да духнат по малко...очаквах не повече от 90-100лв...даже 100 са много...Пък знае ли човек може и аз да съм в заблуда...

Коментар

didich написа:
                          kiselo написа:
                          Е аз пуснах жалба и кво - казаха ми, че към момента на проверката - 20 дена по късно вече съм достигнал киловатите по фактурата им и не е необходимо да я коригират. Т.е. в новата фактура ако са ми надписали още 200лв и направят проверка 15-тина дена по-късно вече няма да има смисъл да коригират фактурата. Всичко е измислено.
                          Fiat Coupe 1.8

Коментар

Някой използвал ли е възможностите за деклариране на показания и какъв е резултата от това? Аз го направих по случая с общия електромер, който описах в раздела за "Истории", но така и никой не ме е търсил, а нова издадена фактура няма. За сравнение - няколко пъти в сайта на Софийска вода виждах, че има грешка при въвеждането и вместо 2 кубика, ми пишат 22, или 23, или нещо подобно, все едно някой е натиснал 2 бутона едновременно, с двойката. На момента декларирам верните показания и веднага издават нова фактура, със знак "минус", без дори да ми звънят за справка. В това отношение ми се струва, че тея с водата са по-напред.

Коментар

ogi28b написа:
                              Някой използвал ли е възможностите за деклариране на показания и какъв е резултата от това? Аз го направих по случая с общия електромер, който описах в раздела за "Истории", но така и никой не ме е търсил, а нова издадена фактура няма. За сравнение - няколко пъти в сайта на Софийска вода виждах, че има грешка при въвеждането и вместо 2 кубика, ми пишат 22, или 23, или нещо подобно, все едно някой е натиснал 2 бутона едновременно, с двойката. На момента декларирам верните показания и веднага издават нова фактура, със знак "минус", без дори да ми звънят за справка. В това отношение ми се струва, че тея с водата са по-напред.
                              Със Софийска вода проблеми няма никакви, каквото си отчетеш, такова ще имаш във фактурата. Една любезна женица идва на 3 месеца като оставя бележка няколко дена преди това, че трябва да отчете водомерите. Обикновено гледаме да има някой вкъщи. За ЧЕЗ нещата стоят така:"Във връзка с Вашето писмо, постъпило на електронна поща zaklienta@cez.bg, бихме искали да Ви информираме, че при желание е възможно да се възползвате от услугата ,,Деклариране на показания от средството за търговско измерване на електрическа енергия
                              Fiat Coupe 1.8

Коментар

Малко да съживя темата понеже днес направих тест колко ми харчи зарядното за телефона.Направих 3 снимки - включено само зарядно без телефон, зарядно с телефон и последната показва колко реално би отчел електромера заради PF корекцията.Тук малко се изумих от ниския PF = 0,54 ... но за толкова пари - толкова

Коментар

Working...
                                X