jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
-
Stefanaki написа:jenshen73 написа:Airfan написа:...Всяко гаражче, ателиенце, строителен обект, завод има електромери и то не по единSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
siluro написа:Ето как бомбят от ЧЕЗ - в предишната фактура имам ред- дата на следващо отчитане - от 19.02 до 22.02. Слизам аз на 19-ти (чиста случайност) до таблото в 20:06h и си записвам съответно 11742 и 6311. Идва ми фактурата - консумирана ел. енергия от 19.01 до 19.02 - 12167 и 6552 (425 киловата дневна и 241 киловата нощна в повече).Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Сега си проверих сметката за периода февруари-март - 63 лв. или към 370кВ, все още за мен остава питанката как така при еднаква експлоатация на всички консуматори вкъщи предния месец имах към 600кВ изразходвани или към 105лв сметка, а този съм изразходил само 370кВ, електромера си показва вярно, никой не ме краде.Стигам до извода, че просто никой не отчита като хората, а някъде явно се дават заплати на хора от ЧЕЗ, които именно това трябва да правят - да отчитат реално изразходваната електроенергия от всеки абонат в Българияpunto HGT
Коментар
-
Направо съм потресен...137лв за феруари....малоумна работа...цяла седмица ме нямаше в нас и работеше само хладилника...отврат...януари пак 140лв...за март както изкарах в нас 2 седмици очаквам поне 250...това е безумица...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:Направо съм потресен...137лв за феруари....малоумна работа...цяла седмица ме нямаше в нас и работеше само хладилника...отврат...януари пак 140лв...за март както изкарах в нас 2 седмици очаквам поне 250...това е безумица...punto HGT
Коментар
-
didich написа:kiselo написа:Направо съм потресен...137лв за феруари....малоумна работа...цяла седмица ме нямаше в нас и работеше само хладилника...отврат...януари пак 140лв...за март както изкарах в нас 2 седмици очаквам поне 250...това е безумица...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
В сайта на ЧЕЗ след като си въведеш клинтския номер и оторизиращия код ти излизат всички фактури, които си плащал. Там фактурите са сканирани и качени на ПДФ файл, тоест можеш от там да си разпечатиш или запишеш киловатите, които са ти написани и съответно остава от теб само да си погледнеш електромера в комплекса и да си направиш сравнениеpunto HGT
Коментар
-
В сайта на ЧЕЗ след като си въведеш клинтския номер и оторизиращия код ти излизат всички фактури, които си плащал. Там фактурите са сканирани и качени на ПДФ файл, тоест можеш от там да си разпечатиш или запишеш киловатите, които са ти написани и съответно остава от теб само да си погледнеш електромера в комплекса и да си направиш сравнениеpunto HGT
Коментар
-
didich написа:В сайта на ЧЕЗ след като си въведеш клинтския номер и оторизиращия код ти излизат всички фактури, които си плащал. Там фактурите са сканирани и качени на ПДФ файл, тоест можеш от там да си разпечатиш или запишеш киловатите, които са ти написани и съответно остава от теб само да си погледнеш електромера в комплекса и да си направиш сравнениеRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
didich написа:kiselo написа:Направо съм потресен...137лв за феруари....малоумна работа...цяла седмица ме нямаше в нас и работеше само хладилника...отврат...януари пак 140лв...за март както изкарах в нас 2 седмици очаквам поне 250...това е безумица...Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
Някой използвал ли е възможностите за деклариране на показания и какъв е резултата от това? Аз го направих по случая с общия електромер, който описах в раздела за "Истории", но така и никой не ме е търсил, а нова издадена фактура няма. За сравнение - няколко пъти в сайта на Софийска вода виждах, че има грешка при въвеждането и вместо 2 кубика, ми пишат 22, или 23, или нещо подобно, все едно някой е натиснал 2 бутона едновременно, с двойката. На момента декларирам верните показания и веднага издават нова фактура, със знак "минус", без дори да ми звънят за справка. В това отношение ми се струва, че тея с водата са по-напред.
Коментар
-
ogi28b написа:Някой използвал ли е възможностите за деклариране на показания и какъв е резултата от това? Аз го направих по случая с общия електромер, който описах в раздела за "Истории", но така и никой не ме е търсил, а нова издадена фактура няма. За сравнение - няколко пъти в сайта на Софийска вода виждах, че има грешка при въвеждането и вместо 2 кубика, ми пишат 22, или 23, или нещо подобно, все едно някой е натиснал 2 бутона едновременно, с двойката. На момента декларирам верните показания и веднага издават нова фактура, със знак "минус", без дори да ми звънят за справка. В това отношение ми се струва, че тея с водата са по-напред.Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
Малко да съживя темата понеже днес направих тест колко ми харчи зарядното за телефона.Направих 3 снимки - включено само зарядно без телефон, зарядно с телефон и последната показва колко реално би отчел електромера заради PF корекцията.Тук малко се изумих от ниския PF = 0,54 ... но за толкова пари - толкова
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар