Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    568 лв. на 20 стотинки е над 2800 киловата на месец! Това е почти по 100 киловата на ден 20 да са бойлера и останалите неща, остават 80. Това прави по 3 киловата, грубо, на час, или всеки конвектор да работи на 1 киловат непрекъснато. В какво живееш? Къща, предполагам, иначе не е нормално да имаш такава консумация. Колко е жилищната ти площ? Колко човека живеете под 1 покрив?Виж си електромера. Изключи всичко у дома и виж дали върти импулси.
    Оги, 6.7kW са му само отоплителите. Приеми, че само те на ден (в студено време) биха му направили зашеметяващите 160,8kW/24h. Ако приемем приказките, че са икономични - при 60% това прави 96,48kw/24h. Останалите до 100 са му другите консуматори. Това е типичени пример за енергийна неефективност. Ако аз платя такава сметка с климатиците - ще се самоубия и много хора в тоя форум ще се изкефят на максимум.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

krasio_79bs написа:
      tyson според калкулатора на ЧЕЗ трябва да си изхарчил 7 000 кВтч. Не намерих калкулатор за ЕВН и Е он, но предполагам едва ли имат голяма разлика в цените.
      Краси, много лошо си го сметнал. Дал си само цената за разпределение, която е близо до стойността на фактурата. А стойността за снабдяване е над 400 лева. Това прави общо 900 лв сметка. Цената е 20 стотинки на дневна и 14 на нощна, с леко закръгляне. Дневна към нощна е 2:1, което прави средна цена на целия ток от 18 стотинки. Фактурата е за 568 лв, делено на 0.18 лв = около 3150 киловатчаса, а не 7 000.

Коментар

ogi28b написа:
        krasio_79bs написа:
        tyson според калкулатора на ЧЕЗ трябва да си изхарчил 7 000 кВтч. Не намерих калкулатор за ЕВН и Е он, но предполагам едва ли имат голяма разлика в цените.
        Краси, много лошо си го сметнал. Дал си само цената за разпределение, която е близо до стойността на фактурата. А стойността за снабдяване е над 400 лева. Това прави общо 900 лв сметка. Цената е 20 стотинки на дневна и 14 на нощна, с леко закръгляне. Дневна към нощна е 2:1, което прави средна цена на целия ток от 18 стотинки. Фактурата е за 568 лв, делено на 0.18 лв = около 3150 киловатчаса, а не 7 000.
        Ах тяхната маминка и калкулаторите им са като сметките.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

при мене тоя месец прекалиха , 1 климатик , хладилник , пералня , готварска печка , 3 телевизора , 1 компютър - сметката е 336 лева - НЕЛЕПО , нито знам за какво ги плащам нито някой ми дава информация
          FIAT BRAVO 1.2 16V

Коментар

Такива високи сметки при една сравнително мека зима каквато е сегашната...не ми се мисли ако стегне един як едномесечен студ какво ще плащаме.

Коментар

jenshen73 написа:
              ogi28b написа:
              568 лв. на 20 стотинки е над 2800 киловата на месец! Това е почти по 100 киловата на ден 20 да са бойлера и останалите неща, остават 80. Това прави по 3 киловата, грубо, на час, или всеки конвектор да работи на 1 киловат непрекъснато. В какво живееш? Къща, предполагам, иначе не е нормално да имаш такава консумация. Колко е жилищната ти площ? Колко човека живеете под 1 покрив?Виж си електромера. Изключи всичко у дома и виж дали върти импулси.
              Оги, 6.7kW са му само отоплителите. Приеми, че само те на ден (в студено време) биха му направили зашеметяващите 160,8kW/24h. Ако приемем приказките, че са икономични - при 60% това прави 96,48kw/24h. Останалите до 100 са му другите консуматори. Това е типичени пример за енергийна неефективност. Ако аз платя такава сметка с климатиците - ще се самоубия и много хора в тоя форум ще се изкефят на максимум.
              Аз ще направя банкет със сини капачки на корем, ако си теглиш въжето, заклевам се в сметката си за ток! Ама в мнението си исках да наблегна на това, че ако включиш всеки конвектор да блъска с 1 киловат постоянно, то у вас ще е поне 28 градуса, а комшията над теб ще се радва на подово отопление. Нали го имам същото - маслен радиатор 2.5 киловата. Понякога го пускам на непрекъсната работа на 1 киловат и като го пусна в 22:00 и 19 градуса в стаята, след 4 часа е поне 24 градуса. А ако работи нон-стоп... сигурно ще си удря 30 градуса. Иначе е ясно, че е възможно да се постигне тази консумация. Максимумът за един подобен апартамент е около 9300-9400 киловата месечно, през 63 А предпазител.

Коментар

http://infomreja.bg/bunt-sreshtu-che...ктуално от последните часове в нашия град

Коментар

ТОК

Ако живеехме на по топло Атина например нямаше да пускаме парно и със соларните панели ще си греем вода и ще си произвеждаме ток поне за вкъщи
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

ogi28b написа:
                    Аз ще направя банкет със сини капачки на корем, ако си теглиш въжето, заклевам се в сметката си за ток! Ама в мнението си исках да наблегна на това, че ако включиш всеки конвектор да блъска с 1 киловат постоянно, то у вас ще е поне 28 градуса, а комшията над теб ще се радва на подово отопление. Нали го имам същото - маслен радиатор 2.5 киловата. Понякога го пускам на непрекъсната работа на 1 киловат и като го пусна в 22:00 и 19 градуса в стаята, след 4 часа е поне 24 градуса. А ако работи нон-стоп... сигурно ще си удря 30 градуса. Иначе е ясно, че е възможно да се постигне тази консумация. Максимумът за един подобен апартамент е около 9300-9400 киловата месечно, през 63 А предпазител.
                    Ти гледаш от твоята гледна точка.Примерно в моя апартамент това, което го обясняваш не може да стане. Както виждам и tyson е с подобна на моята конфигурация - отдолу и отгоре градусите на "стените" са около 10-на градуса, максимум. А това мнооого охлажда.За да направиш 28 градуса трябва да бичиш на пълна мощност тоя радиатор и след 2 денонощия я си качил 2-3 градуса я не.Просто когато пода ти е около 10-12 градуса, а това е една огромна плоча, няма да ти обяснявам как правиш 30 градуса в апартамента и каква енергия трябва да отдадеш.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ls1 написа:
                      Такива високи сметки при една сравнително мека зима каквато е сегашната...не ми се мисли ако стегне един як едномесечен студ какво ще плащаме.
                      Е за това вкъщи тая зима смятам да е последна с отопление на ток...още повече,че алчните г*зове от Евн обмислят ново поскъпване и ако стане факт,не ми се мисли догодина какво ще е А пък нямам и желание да се вкарвам в 24/7 филм да мисля схеми кое кога и колко да се пуска,за да не се навърти 1 заплата сметка за ток само
                      EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                      Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

BO написа:
                        ogi28b написа:
                        Ти гледаш от твоята гледна точка.Примерно в моя апартамент това, което го обясняваш не може да стане. Както виждам и tyson е с подобна на моята конфигурация - отдолу и отгоре градусите на "стените" са около 10-на градуса, максимум. А това мнооого охлажда.За да направиш 28 градуса трябва да бичиш на пълна мощност тоя радиатор и след 2 денонощия я си качил 2-3 градуса я не.Просто когато пода ти е около 10-12 градуса, а това е една огромна плоча, няма да ти обяснявам как правиш 30 градуса в апартамента и каква енергия трябва да отдадеш.
                        Мдааа, и аз това обяснявам от сумати време - и при мене няма никой отдолу, отгоре и от едната страна. Имам само една стена която граничи със съсед и факт - тя е на най-топлото, макар и северно помещение в къщи.По блоковете, където е пълно отвсякъде с хора и апартамента е среден, разходите за отопление са буквално 1/3 от тези на апартаменти като нашите - с много външни стени и липсващи съседи, въпреки изолацията!Комшията отдолу усилено дупчи тия дни - слага щори и т.н. - дано се засели вече, та да ми паднат сметките за отопление с по 50тина лв на месец...
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                          BO написа:
                          ogi28b написа:
                          Мдааа, и аз това обяснявам от сумати време - и при мене няма никой отдолу, отгоре и от едната страна. Имам само една стена която граничи със съсед и факт - тя е на най-топлото, макар и северно помещение в къщи.По блоковете, където е пълно отвсякъде с хора и апартамента е среден, разходите за отопление са буквално 1/3 от тези на апартаменти като нашите - с много външни стени и липсващи съседи, въпреки изолацията!Комшията отдолу усилено дупчи тия дни - слага щори и т.н. - дано се засели вече, та да ми паднат сметките за отопление с по 50тина лв на месец...
                          Екологично или не за нашите стандарти истината са дървата, въглищата или някакво друго твърдо гориво.Майка ми и баба ми (която е много зиморничава) живеят в 3 стаен апартамент със почти изцяло северно изложение, а стаята което не е северна е външна (апартамента няма изулация и е със стара дървена дограма, като отгоре не живее никой). С печка на дърва с водна риза се топлят 3 стаи, има лира в банята и бойлера е вързан също към печката, и в най - студената стая миналата куча зима беше 18 градуса, в другите две си беше 23-24. И цялата тази работа излиза 4 тона дърва за отоплителен сезон, както и да го сметнеш не излиза по 500 лв на месец... Освен това поне знаеш какво плащаш и какво получаваш след това. Да иска повече чистене ама мисля, че си струва, а и да говоря за Добрич, дето не е като да не става студено ...

Коментар

Yavor написа:
                            BO написа:
                            ogi28b написа:
                            Ами не съм сигурен дали сметката на "благоприятен" за отопление апартамент ще е и на 1/3 в сравнение с този вид от нашия.Дядото на жената има един апартамент. 8-ми от 16 етажа. Среден. Ама като го погледнеш се намира баш по средата на блока във всички координатни системи. Та в този апартамент не се живее. Съответно и парното през цялата година му е точно 0 лева (изключвам там общите части). Та в този апартамент никога не съм виждал под 20 градуса температура в него. Аз в моя държа 20 градуса зимата и това е без да изключвам радиаторите в 3-те стаи. Работят 24/7. Естествено с термовентили на средно (ЕКО) положение, демек радиаторите не отдават на 100% от възможността си, но да речем на около 70-80%. Дали сметката може да се сравни? :D
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

todorakiggg написа:
                              Освен това поне знаеш какво плащаш и какво получаваш след това.
                              При отопление с ток също знаеш какво плащаш и какво получаваш. Например използваш 1000 киловата, отчетени от уреда и плащаш точно 1000 киловата по 20 стотинки = 200 лева. Нито стотинка повече или по-малко.

Коментар

ogi28b написа:
                                todorakiggg написа:
                                Освен това поне знаеш какво плащаш и какво получаваш след това.
                                При отопление с ток също знаеш какво плащаш и какво получаваш. Например използваш 1000 киловата, отчетени от уреда и плащаш точно 1000 киловата по 20 стотинки = 200 лева. Нито стотинка повече или по-малко.
                                Плюс няколко броя такси за пренос и т.н. а на ток, този апартамент там няма стопляне, или поне не и за същите пари, с които се топли на дърва.

Коментар

Working...
                                X