Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Ток

kluchar написа:
    То че сметките са високи е ясно но имате ли ток При нас в Люлин всеки месец най малко 2 пъти гасне тока за по 1 или 2 часа уж сменяха кабели уж трафопоста правиха
    В Пловдив рядко спира тока, обаче доста често се случват токови удари ,а мисля че това е доста по-лошо за уредите от спирането на тока.Направо нямам думи - Плащаме за ток, а ни го доставят все едно с батерии, плащаме за питейна вода - получаваме кал и камъни, плащаме за горива - получаваме вода, утайка и какви ли не боклуци За жалост докато си мълчим ще е така.
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

syfer написа:
      ......уж уредите на Адакс били икономични..пълен Т ******* К
      По мои сметки са доста икономични (е, нашите конвектори са Airelec, но е все тая) - при нас два конвектора (1.5кВ и 2кВ, работят 24х7), бойлер, готварска печка, два десктопа с три монитора и разни дребни уреди ни правят сметка (дек.-януари) около 300лв (това е сметка при цена 36ст/кВтч, реално излизат около 130-140лв при нормална цена на тока)

Коментар

syferФиат фанатикРегистриран на: 07 Ное 2008 Мнения: 346 Местожителство: Варна 03 Младост Пуснато на: Нед Фев 03, 2013 7:40 pm Декемврийските сметки до когото се допитам се оказва, че са страшни....аз съм с жена и малко дете в тристайно жилище с три конвектора адакс;бойлер и настолен комп и от 10,12,2012 до 10,01,2013 платихме 320 лева...........това е страшно за мен и чувам около мен само страшни сметки.....дали са заради Енерго Про или нещо друго не знам но ако продължава така ......уж уредите на Адакс били икономични..пълен Т ******* К
        Аз съм същата конфигурация като теб. 3 конвектора Адакс 2кв + 1 0.7кв в коридора. Бойлер, 2 компа, и 3 тв-та. Сметката ми е 568 лв. Отчетния период е 15.12.2012-15.01.2013. За справка ще кажа, че предната ми сметка беше 300лв.
        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Колега че за какво ги купувах тези Адакс на такива цени.Сумайти форуми и техници питах преди да инвестирам и накрая май се оказва че горят колкото старите ми маслени радиатори. Колега да те питам моите са Адакс Гламокс.В началото бяха много тихи после от единия взе да се чува постоянно един звук все едно пружинка ...като скърцане.При теб има ли го това нещо...
          предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
          Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

Коментар

Конвекторите си ядат толкова колкото пише. Отдават също толкова. Писано е не веднъж по темата. Имортала е обяснявал и допълнително. Ако дадено помещение има нужда от 50kw електроенергия да се затопли - уреда ще отдаде толкова. Ако е конвенционален - ще изгори и толкова. Неконвенционалните уреди, като климатиците ще изгорят по-малко, някои 5 пъти, други 3, а трети само 1.5 до 2.1, примерно. За това най-икономичното отопление на ток си е с климатик или термопомпена система.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

На мен това ми е ясно, просто не ми харесва да ми духа климатика... а и с малко дете как да топля на климатик Отделно дето трябва да инвестирам около 5к за 2 хубави.

Коментар

568 лв. на 20 стотинки е над 2800 киловата на месец! Това е почти по 100 киловата на ден 20 да са бойлера и останалите неща, остават 80. Това прави по 3 киловата, грубо, на час, или всеки конвектор да работи на 1 киловат непрекъснато. В какво живееш? Къща, предполагам, иначе не е нормално да имаш такава консумация. Колко е жилищната ти площ? Колко човека живеете под 1 покрив?Виж си електромера. Изключи всичко у дома и виж дали върти импулси.

Коментар

tyson според калкулатора на ЧЕЗ трябва да си изхарчил 7 000 кВтч. Не намерих калкулатор за ЕВН и Е он, но предполагам едва ли имат голяма разлика в цените.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                    Не намерих калкулатор за ЕВН и Е он, но предполагам едва ли имат голяма разлика в цените.
                    http://www.calculator.bg/1/smetka_electrichestvo.html
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

За добро или лошо съм абонат на Енерго Про.Живеем в тристаен апартамент, външен с външна изолация и дограма. Под мен и над мен няма никой. Ново строителство, на 2 години, тухла.Семейството ми е тричленно. Аз, съпругата ми и малкия ми син на 1,7 г. Ходи навсякъде и съм принуден да топля навсякъде. Радиаторите не ги изключвам, само регулирам температурите. Още не съм я платил, обмислям дали да искам проверка на електромера (35лв. струва) за моя сметка....Но при всички случаи трябва да я платя, иначе в седем дневен срок след крайния ми спират токоподаването. В безизходица съм, а и не само аз.Мои колеги които са в подобна на моята ситуация (като брои стаи) имат по 450-500 лв. сметки

Коментар

Русе нали е газифициран?

Коментар

Файда няма много. Комшията ми плати 230лв газ, живее сам в двустаен, топли кухня и спалня само и то на 18-20гр. на термометър ......и Пак около 1к за радиатори+3-4к за котле.

Коментар

317.50 лв. Виновниците са 1 климатик, 1 адакс-1500 вата, бойлер 3кв, 2 тв, готварска печка, осветлението навсякъде е енергоспестяващо... това ми е рекорда, миналата година най-голямата сметка беше 242 лв. а беше доста по-студена от тази зима.

Коментар

tyson написа:
                              Файда няма много. Комшията ми плати 230лв газ, живее сам в двустаен, топли кухня и спалня само и то на 18-20гр. на термометър ......и Пак около 1к за радиатори+3-4к за котле.
                              Колега колко квадрата ти е жилището ?Аз поради същата причина не ща климатик зимата щото ще духа на детото ми (1.9г.) пък и аз съм алергичен към домашен прах и избягвам климатиците освен за охлаждане.
                              предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
                              Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

Коментар

Леле като прочетох какви сметки за ток сте платили(или не сте платили все още) щях да получа сърдечен удър.Нашата сметка ток за декември е 38лв,но уточнявам,че имам климатик,но не съм го пускал,а се топля на една туристическа газова бутилка с печка на нея.Бойлера се включва през вечер само на нощна тарифа,стоим на тъмно въпреки че всички крушки ми са енергоспестяващи.Искам да направя още едно разяснение и то е че в апартамента съм включил 2 (ДВЕ) не едно от тези енергоспестяващите устройства дето ги отричахте,че нямали абсолютно никакъв ефект.Основния консуматор се явява бойлера и чат пат котлона на печката когато готви майка ми.Когато съм в къщи и пускам газовия котлон,защото нея лично я е страх да го пуска.Сега незнам цяла зима дето сме стояли на студено да пестим ток реална ли е тогава тая сметка или не?
                                EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Working...