Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

r51 написа:
    Всеки уред може да се измери на момента докато работи... пералня, климатик, каквото се сетиш. На занаят няма да те уча.... язък
    Сигурно ли е това? Аз си измерих телевизора с мултицет. По време на работа протича ток от 250 мА, а на стенд-бай е 54 мА. Колко ток (в киловатчасове) ще ми изхарчи телевизорът, ако един месец стои на стенд-бай?

Коментар

Запалихте ме да разгледам сайта на Чез. Има калкулатор, през който може да си смятаме потреблението, включително с всички достъпи, преноси и т.н - http://www.cez.bg/bg/za-klienta/bito...htmlИмаше и такъв калкулатор само че за различни уреди, но нещо не го намирам в момента.Т.е на дневна тарифа - печка/климатик 2квч излиза общо 40ст, нощна 29ст.

Коментар

Сигурно е.8.64 kW на месец в стенд-байhttp://www.jobsite-generators.com/po...lculators.html
        ogi28b написа:
        r51 написа:
        Всеки уред може да се измери на момента докато работи... пералня, климатик, каквото се сетиш. На занаят няма да те уча.... язък
        Сигурно ли е това? Аз си измерих телевизора с мултицет. По време на работа протича ток от 250 мА, а на стенд-бай е 54 мА. Колко ток (в киловатчасове) ще ми изхарчи телевизорът, ако един месец стои на стенд-бай?

Коментар

r51 написа:
          Сигурно е.8.64 kW на месец в стенд-бай
          Имаш предвид 8.64 kWh за да сме точни.Само с измерване на тока не става, щото никой не знае колко е било напрежението в момента.Затова има ампер-клещи, които измерват директно моментна мощност (и други параметри).Но като за груба сметка - става и с мултицет, но е хубаво да се измери и напрежението. Щото може да е 220V, може да е 200, може да е 240...Кой го знае.

Коментар

Immortal написа:
            r51 написа:
            Сигурно е.8.64 kW на месец в стенд-бай
            Имаш предвид 8.64 kWh за да сме точни.Само с измерване на тока не става, щото никой не знае колко е било напрежението в момента.Затова има ампер-клещи, които измерват директно моментна мощност (и други параметри).Но като за груба сметка - става и с мултицет, но е хубаво да се измери и напрежението. Щото може да е 220V, може да е 200, може да е 240...Кой го знае.
            Врътката не е в тока и напрежението, а в това кога този ток е възникнал при променливото напрежение. Ако е право напрежение е лесно, ама колегата се прави, че може да ги сметне, а всъщност не знае колко е заблуден. :D
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Това значи, че ако телевизорът ми е на стенд-бай цял месец, ще изхаби ток за 1.60 лв, грубо, а ако работи денонощно - ще изхаби 5 пъти повече ток - за 8 лв. Ако тези киловат-часове ги разделим на 720 часа в месеца, получаваме 12 вата. Е, според теб, колега r51 къде се харчат 12 вата на неработещ телевизор? Поне като топлина трябва да излизат някъде, ако не друго. Съпоставено с данните на производителя за 1 W/h в стенд-бай, това прави 0.72 киловатчаса на месец, или < 20 стотинки. Колега r51 - и аз така като теб се обърках преди време и смятах бакалската, но се оказа, че нещата стоят по съвсем друг начин, когато товарът не е резистивен. Ама не съм учил за ток и затова писах щуротии. Ето за справка тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...акратко - не всеки уред може да се измери така просто, както си споменал.

Коментар

r51 написа:
                Язък, че се занимаваш с компютри, една консумация като не можеш да измериш. 65 вата е процесора при максимално натоварване. Дали постоянно е максимално натоварен а? С мултицет се измерва. Всеки уред може да се измери на момента докато работи... пералня, климатик, каквото се сетиш. На занаят няма да те уча.... язък
                Говори си, не ми пречиш. Математиката ти и тя не ми пречи. Аз написах какво реално харчи компа, а какво ти си мислиш, че харчи - си е абсолютно друга тема. То и колата ми е 105 коня, но кога ги яздя всичките според теб???
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Преди десетина години си направих от стар електромер приспособление за измерване на консумацията било на радиатор било на климатик и въобще на всякакъв вид консуматор.Направих от две парчета дъски една Г образна стойка и захванах електромера на вертикалната дъска . Вземах един кабел от стар уред и свързах електромера все едно му се подава фаза и нула . Белязах на самия щепсел на кой извод съм свързал фазата .На долната дъска съм захванал контакт и съм го свързал към електромера . При това положение меря къде е фазата на контакта на който има 220в и поставям щепсела така че белязания извод да попадне в отвора където е измерена фазата . Записвам данните на електромера, деня , часа и включвам консуматора в контакта на устройството .След 24 часа виждам колко киловата е отчел. Вече можеш да си направиш сметка за месец приблизително колко ще ти е консумацията на този уред.Даже е най хубаво да се види примерно за 10 дни каква е консумацията, че тогава вече отчитането ще е много по точно .Утре мога и снимка да кача че имам такова нещо направено в сервиза ми ,защото давам ток на интернет доставчика ми за неговите уреди в съседното помещение и по показанията на този електромер ми заплаща тока.
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

104 лв. - Нямам климатици, неползвам бойлер, с две думи, печка, пералня, хладилник, телевизор и лаптоп дето се ползва събота и неделя, енергоспестяващо осветление - Да им увиснат жиците дано.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ето как съм го направил и давам ток за други потребители и по електромера отчитам консумацията им.Така че и в къщи можеш да си включиш климатика примерно през такъв електромер ,засичаш го и след 10 дни виждаш колко ток ти е глътнал климатика . Вече сметките за цял месец си ги правиш лесно.
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Коцев,за много уреди е удачен като твоят,но някак си няма да е добре да го сложиш под климатика. Има доста по малки и естетични за сума от 40-80 лв според модела.Лошото е ,че са за един уред.
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                          Коцев,за много уреди е удачен като твоят,но някак си няма да е добре да го сложиш под климатика. Има доста по малки и естетични за сума от 40-80 лв според модела.Лошото е ,че са за един уред.
                          Че какво ти пречи да ги боднеш уредите в разклонител който да забучиш в уреда Коцев, тоя "Ворошилов" дето се го монитирал не е от най точните, ако си с нов дигитален електромер но твоето захранване със сигурност се набутваш. Дигитаелните са много чуствителни и отчитат дори диодите на телевизора, а тоя дето си го показал съм сигурен че дори и от крушка няма да завърти. Вътре диска е много тънък и се измята което го кара да задържа при нисък товар.

Коментар

Имам два такива уреда, единия от ибей, другия тук от Метро, по спомен 25-30лв. На щанда с охранителните камери.

Коментар

Ми ша ти отчита консумацията на всичките, а то е интересно поотделно.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                                Ми ша ти отчита консумацията на всичките, а то е интересно поотделно.
                                Е в такъв случай си приготвя молив, тефтер, търпение и почва да смята

Коментар

Working...
                                X