Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

закупуване на кола от друг град

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

закупуване на кола от друг град

Някой знае ли каква е процедурата при закупуване на кола от друго населено място (нов внос) - трябват ли времнни номера и т.н.?
    Брава 1.6 16V ELX
    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

да - май бяха 35 лева... транзитни номера.може да рискуваш тъй да я докараш, но ако има полиция по пътя, ще те спрат - 100 % и щете обуят яко!!!виж ако пробваш нощем - не знам...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

транзитни номераи гражданска може бине може кола да се движи ей такаще вземе да стане нещо и тогава....
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

donnna написа:
        да - май бяха 35 лева... транзитни номера.може да рискуваш тъй да я докараш, но ако има полиция по пътя, ще те спрат - 100 % и щете обуят яко!!!виж ако пробваш нощем - не знам...
        Глобата е около 300 лева

Коментар

Притеснението ми за тези временни номера е, че трябва да чакам на опашката в КАТ и то в друг град, а съм много зле със свободното време и мислех да свърша тая работа през почивните дни, но явно няма да стане. Ако някой е купувал по този начин нека да каже дали хората от автокъщите оказват съдействие в КАТ или сам трябва да се спасявам!
          Брава 1.6 16V ELX
          Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

зависи от автокъщатаи за временни номера май не се чакаше по каналите и такива нещастава бързонека някой, който го е правил да каже
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

транзитни номеразастраховкавинетказа да си я докараш на ход. Някои автовносители ти го включват в цената

Коментар

Другия вариант е да си я превозиш с камион, но излиза солено, освен ако нямаш познат с подобна бордова кола. С лебедките му там и каквото си трябва. По никакъв начин не тръгвай по пътя с неплатени неща. Първия катаджия ще те спре и ще те заболи главата веднага. Един приятел от Драгичево да София се оръси с няколко стотин лева, а една колежка от Студентски град до КАТ също отнесе два акта, таак че не си и помисляй. Дори да не те спрат, не дай си боже, да стане произшествие, ако нямаш гражданска... не се знае колко ще ти се наложи да платиш. По-добре си плати временните номера и застраховките, да ти е мирна главата. А, доколкото знам, временни номера се вадят само с фактурата, без да возиш колата, което ти спестява чакането, но трябва да е в работен ден.
                Shit happens, sometimes...
                Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Ако колата си няма международни транзини номера (докарана с автовоз) си плащаш 29 лв за български транзитен 15 дневен с временен талон на твое име, но сред условията и нужните документи за такъв номер са платен данък ПС и полица гражданска, или поне внесена първа вноска на разсрочено. Винетката е лесна работа. Един мой познат си взе кола от Русе, а си я регистрира в Търново, щото там му е адреса по лична карта. Аз съм пътувал от калотина до русе само с винетка, без гражданска и без пътен данък, ама имах транзитен номер и международна застраховка валидна до момента на доставката в Русе. СПИРАХА ме ... и понеже не знаеха дали важи - ми написаха за превишена скорост.
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                  X