Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към компютърните специалисти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Synthy написа:
    ъ, 2GB, ако е с Win7 тези 2GB които му препоръчвате няма до никъде да стигнат, за XP все още стават. Според моето скромно мнение поне 4GB. Най-добре 16 :D
    Е направи си труда да погледнеш скийншота за да видиш, че е с ХР....
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Synthy написа:
      ъ, 2GB, ако е с Win7 тези 2GB които му препоръчвате няма до никъде да стигнат, за XP все още стават. Според моето скромно мнение поне 4GB. Най-добре 16 :D
      Глупости пишеш. Аз съм с 8GB и 64 битова седмица - паметта в момента е заета под 3GB, като съм отворил стотици джамове.2GB за домашен средно натоварен компютър са предостатъчно за всяка 32 битова ОС- било то Win XP или Win7...
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колегата може да опита с виртуалната памет.На работният сандък помогна.http://vmrejata.info/os/windows/399-...ry-amount.html
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
          Колегата може да опита с виртуалната памет.На работният сандък помогна.http://vmrejata.info/os/windows/399-...ry-amount.html
          Сега погледнах как е конфигурирано на моя комп и нещата са следните:Първоначален размер: 1344 МВМаксимален размер: 2688 МВ
          ----------------------------------------------------------------------------
          Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
          ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
          ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

IvanIanushev написа:
            krasio_79bs написа:
            Сега погледнах как е конфигурирано на моя комп и нещата са следните:Първоначален размер: 1344 МВМаксимален размер: 2688 МВ
            Задай го фиксирано да е 2688. Въпреки това, не мисля, че проблема ще се оправи
            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
              Synthy написа:
              Глупости пишеш. Аз съм с 8GB и 64 битова седмица - паметта в момента е заета под 3GB, като съм отворил стотици джамове.2GB за домашен средно натоварен компютър са предостатъчно за всяка 32 битова ОС- било то Win XP или Win7...
              Глупостите ги пишеш ти, но не ни се спори по темата Който е мазохист - да се мъчи с 2GB Гигабайтите вече растат о дърветата и стръват жълти стотинки. А при теб ключовото е "Аз съм с 8GB" - еми като си с 8, каков очакваш, да лаги ли Заети били под 3... заети под 3, ама суопа ти е с още поне 1GB пълен.veselin10 - виновен, признавам.
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                jenshen73 написа:
                Synthy написа:
                Глупостите ги пишеш ти, но не ни се спори по темата Който е мазохист - да се мъчи с 2GB Гигабайтите вече растат о дърветата и стръват жълти стотинки. А при теб ключовото е "Аз съм с 8GB" - еми като си с 8, каков очакваш, да лаги ли Заети били под 3... заети под 3, ама суопа ти е с още поне 1GB пълен.veselin10 - виновен, признавам.
                Synthy, приемам, че разбираш какво пишеш, но не разбираш какво се случва в компютрите като цяло. Нагледал съм се на уана-би спецове като теб. Да, 8GB не са малко, но си струват едни 90лв. и то щото са DDR3, докато 8GB DDR2 ще ударят цената почти по 2. Това - за цената. После - Windows "кешира" бъдещи заявки в паметта, като по този начин заема едно количество, което се "заделя" и показва като заето, но на практика не е. Допълнително, че една камара от бъгавите приложения, каквито са Chrome и Firefox "забравят" да осободят заетата от техните раздели памет. Да не споменавам и заразното зло "Adobe Flash"... При мен - при 3GB RAM заети - няма почти нищо суапнато. Всъщност -мога с тия 8GB да работя без SWAP въобще. Виж, ако пусна 64битов фотошоп с един голям чаршаф за рисуване -може и да ми се наложи да включа SWAP-а... Да не споменавам и неграмотните специалисти инсталиращи на издъхващи процесорчета 64 битова ОС защото било "по-хубаво", а въпреки 4GB RAM тази машинка се мъкне едва едва сравнена с братчето си с 32 битова ос. И философите продължават, но нямам желание да сея мъдрост повече, щото и тя е пари. 2GB RAM за домашна употреба са повече от достатъчно. За Windows XP - дори предостатъчно. Точка.
                Steliyan's Life!

Коментар

Еми ти явно си като моят администратор - гледа статистиките на компютрите и по тях си прави изводите. Аз гледам как се държи компютъра. 2GB вече са малко, дори за интернет. Както каза - флаш хром и фирефокс са лайна безподобни, но за съжаление те се ползват, и те са причината тези 2ГБ да не стигат. И продължавам да твърдя, че 2ГБ са малко за 32 битова ОС Win7.Да допълня за статистиката: в момента имам отворени 46 таба на firefoks. Заети 660MB.
                  Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

На 32-битовия Win 7 колко повече от 2 ГБ ще му сложиш?

Коментар

Еми той повече от 4GB не може да управлява (според някои администратори 3.5). Това обаче не променя факта, че 2 са му малко, ама айде - да речем че са границата, под която не бива да се пада.

Коментар

Аз няма да се правя на специалист, но служебната ми машина е с 32 битова 7-ца Хоум, 2Гб рам, Е 7400.Мога смело да кажа, че освен за интернет ми стига и за много други неща :D
                        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Според различните чипсети "видимостта" и управлението на оперативната памет от 32 битова OS е различна - на места е 3.85GB, ана други не отива над 2.95GB. Принципно на 32битова OS памет над 3GB е загуба на пари и нерви. Трябва ли да казвам, че прословутия SWAP е най-бавната нишка в тия сметки? И както по-горе писах - в ежедневната си работа - Интернет, Офис, Чат - мога да ползвам всичката си RAM без изобщо да ползвам SWAP функциите на Windows. Все така стоя зад думите си, че на един "нормален" по мощност процесор и ежедневни приложения - офис, интернет, чат, филми - 2GB са повече от достатъчни. При наличие на външна видеокарта се обем над 64МБ - дори е излишно харчене на пари за повече памет.
                          Steliyan's Life!

Коментар

Предлагам ако някой има решение на проблема - да го напише. Спорът за паметта не помага.

Коментар

Еми в случая, според мен, решението е или колегата да ползва IE9, или да си сложи още поне 1GB памет.

Коментар

Re: Въпрос към компютърните специалисти

IvanIanushev написа:
                                ...снимка: http://prikachi.com/images/815/5572815T.jpg - при това положение компа е на 5% а рамта на близо 800 МБ
                                Колега, видеокартата и вградена ли е? Следващ въпрос - би ли пуснал скрийншот на целия екран на таск-мениджър на таб "Производителност". Защото към посочения момент - не намирам нищо притеснително, освен посочената от теб памет на видеокартата - 320MB.
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X