Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към компютърните специалисти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос към компютърните специалисти

Здравейте, имам следният проблем: рам паметта на компютърът ми се товари доста само при отваряне на една страница на Google Chrome и включен скайп.Най вече забелязвам че Google Chrome товари чувствително с една отворена страница, а ако отворя 3-4 става страшно.Ето тук пускам снимка на работата на компютърът при една отворена страница и стартирани другите обичайни процеси.Ако забелязвате нещо нередно което не трябва да е стартирано ще се радвам да споделите.Благодаря предварително.Параметрите са ми рам -1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)процесор -DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+,дъно - Gigabyte GA-MA69VM-S2 (2 PCI, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)видео - ATI Radeon Xpress 1200 (320 MB)снимка: http://prikachi.com/images/815/5572815T.jpg - при това положение компа е на 5% а рамта на близо 800 МБ
    ----------------------------------------------------------------------------
    Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
    ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
    ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

:D С толкова процеси и 1ГБ как да е? Според мен минимума за нормално браузване вече си е 2ГБ.Отделно за тая видеокарта пише, че е със 128МБ реални.Сега видях, че имаш и антивирусна , разкарай я и ще литне. И 6ез това няма полза от нея.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Не съм съгласен. Лаптопът ми е много по-слаб, с Интел едноядрен 1.6 ГХц, 1 ГБ рам, от тях има споделени за видеото, паметта е много стара и бавна, абе лаптопът е HP NC6000, какво го обяснявам толкова... с Уин ХР е, процесите ми са също много, много, почти като на колегата, но като заредя празна страница на Хрома - пишеше 27 МБ одеве и ми работи доста бързо и мисля, че съвсем нормално, предвид хардуера. А и да добавя, че също ползвам безплатния Аваст.

Коментар

Колега, при възможността на дъното ти да поддържа до 16Гб рам, с тоя 1 гб направо е смешно. Купи си още поне 2 гб рам и няма да ти спича компютъра Трябва да знаете за рамта, че с нея се действа на принципа "колкото повече, толкова по-добре". Другото което виждам е , че ако не се лъжа си с вградено видео, което е най-голямата ти спънка.Компютър с вградено видео е супер бавен.Картата няма собствена оперативна памет, и дърпа от другата... абе та*ак е :D Ако сложиш най-смотаната видеокарта на pci-e, само да не е вградената, компютърът ти ще стане поне 2 пъти по-бърз Колега Оги, само можем да си представяме какво разбираш под "работи доста бързо" за тоя 1.6 интел
        Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

2гб е минимума за ежедневно ползване, който твърди обратното значи отваря по 1 прозорец , с 1 таб на браузъра и няма нито едно отворено приложение.Вземи малко му изчисти старт ъп-а и ще замажеш положението, имаш много процеси стартирани.Изод - слагай още 2гб за 45лв и не ни занимавай p.s. с последната дума се шегувам :--)
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Втора употре6а ще е дори между 25-30лв (на 800MHz)Аз до миналата седмица 6ях с 1ГБ на лаптопа, отваряш 5-6 прозореца в firefox-a и настава едно дране по харда.....та му го спестих с още един гига6айт.А имам и един приятел с Пентиум 3, 256МБ РАМ - еми става, ако имаш време и търпение.
            Ex Fiat 126P
            Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

ъ, 2GB, ако е с Win7 тези 2GB които му препоръчвате няма до никъде да стигнат, за XP все още стават. Според моето скромно мнение поне 4GB. Най-добре 16 :D
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

http://il.computers.toshiba-europe.c...ID=1076412Аз съм с това....върви си добре, понякога нагрява доста и сече, но това само с чистене май може да се оправи. За съжаление по товарещи игри като Assasin Cread секат и не се играят хубаво....Понеже не разбирам много - имали как да го upgrat-на и какво може да се подобри? Малко превзех на колегата темата, но няма смисъл пт нова!
                Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

И си смени хард-диска със SSD, освен паметта GbGzTeam - Хрома работи бързо, не лаптопът като цяло. Лаптопът си работи нормално за това, с което разполага. Пример: прибирам се, включвам го влизам да се къпя, като изляза - почти е готов за използване о

Коментар

ogi28b написа:
                    И си смени хард-диска със SSD, освен паметта GbGzTeam - Хрома работи бързо, не лаптопът като цяло. Лаптопът си работи нормално за това, с което разполага. Пример: прибирам се, включвам го влизам да се къпя, като изляза - почти е готов за използване о
                    Тъй като и аз ползвам един подобен на твоя за диагностика имам чувството, че ако къпането е без да си вземеш и половин час гореща вана е съмнителна работата да зареди
                    Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

emzo написа:
                      2гб е минимума за ежедневно ползване, който твърди обратното значи отваря по 1 прозорец , с 1 таб на браузъра и няма нито едно отворено приложение.
                      Тука грешиш. Моята машина доста време работи с 2гхз 64бит АМД, споделено видео, 1ГБ рам и вин7-ултимат с Аеро-то. Работи чудесно, че и виртуалки съм пускал... Мен ак опиташ - смени първо Хром-а, незнам какво и се кефите на тая бъгня, голяма работа, че зареждал с 3 милисекунди по-бързо (според някакви статистики?!). Аз съм верен фен а Нетскейп и в последствие на Лисицата, няма никакви проблеми, Опера също е един много приличен браузър... Така като гледам, че е пуснал 4 процеса за един джам, надали хардуера ти е проблем

Коментар

bubachko написа:
                        Мен ак опиташ - смени първо Хром-а, незнам какво и се кефите на тая бъгня, голяма работа, че зареждал с 3 милисекунди по-бързо (според някакви статистики?!). Аз съм верен фен а Нетскейп и в последствие на Лисицата, няма никакви проблеми, Опера също е един много приличен браузър...
                        +1 Ей това е решението :D
                        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

А6е и лисицата има кусури - отвори 10 та6а да ти заеме към 700-800МБ, после затвори 9 и виж как заетата памет си стои, вместо да намалее. Уж щяха да го оправят, ама засега не съм видял такова нещо.
                          Ex Fiat 126P
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

trace написа:
                            А6е и лисицата има кусури - отвори 10 та6а да ти заеме към 700-800МБ, после затвори 9 и виж как заетата памет си стои, вместо да намалее. Уж щяха да го оправят, ама засега не съм видял такова нещо.
                            Може да пробваш да си ги отваряш в отделни прозорци , аз така и не се научих да работя с табове и на лисицата са винаги скрити, а настройката ми е да отваря прозорец вместо таб. Отделно, нямам идея защо ти заема 7-800мб за джам с 10 таба, това е ненормално... Прикачам ти шотче с 7 отделни прозореца (вярно, че съм на Линукс), но за тях ползва 300мб, които не виждам как ще станат дори 400мб за 10 джама, а когато си ги затварям се вижда на таскманагера, че си пада паметта. Все пак съм с КДЕ, което не е много по нелакома като среда за ресурси от Вин7 с Аеро Още една идея, ако не си фен на игри или не ползваш специализиран софт - мигрирай ОС-а... ще се родишЕдит: Са го пробвах, наистина, като натовариш 1 джам с 10 таба, верно не вдига повече от 400МБ, но като ги гасиш - не пада рам-а гаден... Така че - направете си теста, полсе и извода - зарязвайте тея таб-глупости...
                            Прикачени файлове

Коментар

Малко извън темата.Имам Nokia Asha 302 та въпроса ми е следния.Мога ли да му инсталирам некакъв плеър и да му качвам клипчета от Vbox и да ги гледам,и ако да от къде мога да си изтегля такъв?

Коментар

Working...
                              X