колеги, боря се тука с една кафемашина и хвърля вода от маркуча, който свързва помпата с казанчето на нагревателя.самото уплътняване е много тъпо - с някаква скоба метален пръстен и гумичка, които според мен се затягат от налягането на помпата. както е на снимките. да ама не става, особено откъм металния щуцер. въпросът ми е, какво да сменя първо, или някакъв чалъм, де да знам!закача се така:това е маркуча с гумичките (само едната съм изчоплил):
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
как уплътнява тоя маркуч от кафемашина?
Collapse
X
-
абе не е така. тоя маркуч си има нанизано едно метално цилиндърче, пред цилиндърчето се слага тая червената уплътнителна гумичка и така се пъха в щуцера. блокира се отзад с една скобичка, да не може да се върне и магията е готова. ама не ми се получава. както и да е де. ще го мъча.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Така уплътнява.Под бронзовото пръстенче което е карбовано на тръбичката се слага уплътнението.Вкарваш го в щуцера и го закопчаваш с фибата.Ако си разглобил кафемашината поради това че е протекла от там може да се се запушила серпентината на главата от варовик.Ако машината е по цял ден включена на подгряване се получава това.Ако не се справиш ми дай телефон на лично.УспехFiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Благодаря!разглобих я, щото пушеше отвсякъде и датчика за загряване на водата за кафето не сработваше. демек правеше всичко на пара. не знам от кво й беше, но като я измих и сглобих обратно се оправи. само че сега протече от тая връзка. вкарвах, изкарвах - тече си. какво мога да сменя, че да се оправи?браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар