trace написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане относно задължителна Гражданска отговорност
Collapse
X
-
A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Re: Питане относно задължителна Гражданска отговорност
коцев написа:.... .Струва ми че нещо не е в ред ........... .Утре ще ни задължат и всяка кола да има каско .punto HGT
Коментар
-
Ами то аз нямам нищо против да си спирам и пускам колата в движение ама да го направят както при колегата в Швеция.Тук нещата са отново 100 години назаде и всяко пускане и спиране означава,че човек трябва да си взема почивен ден и да виси цял ден в КАТ и да се разправя с вкиснати служители.Просто си е ненормална работа това.В частност пък аз притежавам един ретро автомобил,който вадя през пролетно-летния сезон,а през останалото време седи в частен имот,в гараж и не виждам какъв е проблема...Тия хора само се чудят как да рекетират хората всячески А иначе имам приятели които са получавали въпросните писма още преди години,а не са глобени.На мен пък тази седмица ми пратиха писмо за старата ми кола(изтекла ГО 31.12.11г.),която бракувах преди две седмици.Това ме навежда на мисълта,че тия писма са си някаква инициатива изцяло на гаранционния фонд,защото е абсурдно да ми искат ГО на бракувана и отписана в данъчното кола.Явно обмяната на информация с КАТ или е много бавна или въобще липсва,защото както казах аз не познавам глобен човек.EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
С една дума най хубаво при такова положение при което колата не се ползва да се направи ГО и се плати само една четвърт и за останалите три да си трае. По горе колега написа че не се знаело дали пък не се движи от време на време тая кола и за това е задължително да има ГО. Но по тая логика трябва да бъде и задължително да се плаща винетка ,защото не се знае дали от време на време не се движи по магистралите .Абе няма си ред и това е. В Швеция може но в Булгаристан не. А връщат ли ти ГО ако една седмица след сключването и и плащането на цялата сума колата ти претърпи ПТП и от нея нищо не става и отива за брак???
Коментар
-
white_shark написа:защото както казах аз не познавам глобен човек.BO написа:А и особено, че някой не плащащ данък вземе, че изкоментира нещо свързано с държавата.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
коцев написа:... Но по тая логика трябва да бъде и задължително да се плаща винетка ,защото не се знае дали от време на време не се движи по магистралите ...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Напълно съм съгласен че всички налози трябва да се плащат и аз винаги съм си ги плащал .Разбрах за ГО че караш не караш трябва да я платиш . ОК.Сега запознатите нека кажат ако един два след заплащането на ГО автомобила ти претърпи ПТП и от него нищо не става ,ще ти бъдат ли върнати парите или както винаги пиеш една студена вода ?
Коментар
-
Значи сега чисто хипотетично - имам пари и съм си купил кола, която седи в гаража и я лъскам всеки ден. Никога тя няма да излезе от тоя гараж, аз съм и собственика. Защо трябва да плащам Гражданска отговорност? Тя никога няма да стъпи на пътната настилка. Всичко това е само за сплашване. Ок собственик съм и като такъв си плащам чинно данъка в общината, ама за кЪф дедов да плащам и ГО?!?!? Аз съм си платил дължимото.
Коментар
-
Според мен закона не е заради хора, които наистина няма да си карат колите. Въпроса е че, всеки втори няма да си плаща, и всички ще са "за 100метра, до магазина". Че е тъпо, тъпо е. Бих се съгласил на по-гъвкави условия. Примерно могат да ги направят като винетките. Плащаш -> караш. Ако искаш да си платиш за месец/два/шест/година. ОБАЧЕ, хванат ли те без ГО, глобата да е "леле мале".BO написа:trace написа:BO написа:Мен ме дразнят такива, които не плащат данък ама какво да направя....
Коментар
-
nikolce написа:Според мен закона не е заради хора, които наистина няма да си карат колите. Въпроса е че, всеки втори няма да си плаща, и всички ще са "за 100метра, до магазина".Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар