Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за силна ракия.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Сега само някой да не каже, че слага и ванилия в ракията. Пил съм такъв бълвоч и за малко да се отвратя завинаги от любимото ми питие.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    Коментар


      #32
      От ванилия до липов цвят има огромна разлика . :D
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

      Коментар


        #33
        Huku написа:
        За моя вкус след като я пробвах.. си е екстра... страхотен вкус и мирис ( Все пак е от: Череши, Прскови, Ябълки, Сливи, Грозде, Круши и Кайсии) и както каза колегата, оставям я така... предполагам около 65 градуса... Пък на който му е силна... да яде повече салата и повече лед да слага
        Интересен микс. Сигурно е преварка от съответните видове плодови ракии, смесени заедно. Иначе са доста разнородни като зреене и едва ли биха могли да ферментират по едно и също време...
        FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
        FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

        Коментар


          #34
          По въпроса с ферментацията един набор от Троянския край където имат много ябълки есенно време смели ябълките и ги сложи в найлонови чували и завърже хубаво чувалите . Чак напролет през Април и Май месец ги вари и казва че няма проблем .
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

          Коментар


            #35
            Въпрос за силна ракия.

            коцев написа:
            По въпроса с ферментацията един набор от Троянския край където имат много ябълки есенно време смели ябълките и ги сложи в найлонови чували и завърже хубаво чувалите . Чак напролет през Април и Май месец ги вари и казва че няма проблем .
            Коцев , а вече започналите да ферментират ябълки от земята могат ли да се мелят или само здрави плодове?Три ябълкови дръвчета имаме и даже не мога да ги харижа на някого . Хвърлихме ги в един трап накрая ..
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

            Коментар


              #36
              stivst написа:
              Huku написа:
              За моя вкус след като я пробвах.. си е екстра... страхотен вкус и мирис ( Все пак е от: Череши, Праскови, Ябълки, Сливи, Грозде, Круши и Кайсии) и както каза колегата, оставям я така... предполагам около 65 градуса... Пък на който му е силна... да яде повече салата и повече лед да слага
              Интересен микс. Сигурно е преварка от съответните видове плодови ракии, смесени заедно. Иначе са доста разнородни като зреене и едва ли биха могли да ферментират по едно и също време...
              Два бидона в единя счукани със чук на пънче ябълки и круши, а в другият всичко без череши, черешети бяха отделно. Всичко се пече (вари веднъж) и след като е готво престоява две седмици и всичко се преварявя на ново, само че заедно... Вкуса е уникален... Все едно пиеш компот но те загрява приятно в гърлото и корема

              --------------------

              Коментар


                #37
                Румка , мисля че и окапалите по земята мели . Ще го питам допълнително и ще ти пиша на лични .
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

                Коментар


                  #38
                  Абе ако са съвсем загнили не бива.Иначе паднали, наранени. частично с петна - никакъв проблем - варил съм.Французите й викат на ябълковата ракия - Калвадос http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...D0%BA%D0%B0%29
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                  Коментар


                    #39
                    Вий ко сти уе..... 55 градуса... Евала, тва т’алянците са си качествени хора

                    Коментар

                    Working...
                    X