С преварки не се занимавам. Просто по възможност не пия тазгодишна ракия. И смятам, че като престои 1-2 години, всичко вредно от плодовата ракия е изфирясало. А относно разреждането, случвало ми се е да си размътя ракията. Това разбира се не ми пречи да я пия след това, но друго си е да е като сълза. Размътвал съм ракия след разреждане с купешка, изворна минерална вода. Иначе когато съм я разреждал с истинска изворна, която съм налял от извора срещу плажа на Белово, никога не се е размътвала. Но най-сигурно е с дестилирана вода от аптеката.Обичам ракията да е безцветна, като водка. Дори когато си поръчвам ракия в заведение, ги питам само за безцветните и си избирам от тях. Не че не мога да я пия и леко оцветена, но друго си е безцветната. Виж, ако е тъмна като уиски - не, благодаря. А за градусите, разреждам я до около 42-45 градуса. Хем количеството става повече, хем не виждам смисъл да се пие прекалено силна ракия.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за силна ракия.
Collapse
X
-
Младеж, за ракията ще ти дам един съвет, който можеш да пробваш в една бутилка примерно преди да правиш каквото и да било.Сипи в една стъклена бутилка ракия без да я разреждаш и пусни една ДЪБОВА а не черничева дъсчица да плува. След месец пробвай от ракията. Друго което се слага е сушен плод да плува вътре от този от който си варил ракията. Предава изключителен аромат.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Преварката определено прави ракията по пивка и мека ,въпреки по-големият градус.Зависи и какво количество ракия вариш.Тази година варихме пет пъти.Изкарахме 240 литра двойна преварка на 65 градуса,ако трябва да я разредя ,ще стане към 350 литра ,а тия литри си искат и буренца къде да се държат.Общо взето при ракията е като при лютеницата.Всеки си я прави по негова рецепта и вкус.Наздраве на всички и дано имаме повече срещи за дегустация.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Младеж, за ракията ще ти дам един съвет, който можеш да пробваш в една бутилка примерно преди да правиш каквото и да било.Сипи в една стъклена бутилка ракия без да я разреждаш и пусни една ДЪБОВА а не черничева дъсчица да плува. След месец пробвай от ракията. Друго което се слага е сушен плод да плува вътре от този от който си варил ракията. Предава изключителен аромат.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
S_BANKOV написа:Не случайно написах дъбова дъсчица, тя поема метонала от ракията, пил съм 60гадусова скоросмъртница, която беше все едно 20 градуса.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Е това вече е истински авто форум .... В този ред на мисли...някой наблизо да продава ракия? Трябва ми за лична употреба. Мога да предложа за бартер мед, добиван от баща ми във Велико Търново. Наздраве!Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Че 55 градуса ракия ли е? Баща ми като от стар род, произвеждащ ракия и вино в малки количества (в момента - 500л. вино и около 70-80л. ракия), винаги ми е казвал - Ракия под 52 градуса не е ракия!!! По въпроса за разреждането - също от него и от баба ми знам, че не е хубаво ракията да се разрежда. Да може, да не се пие сега, но след година дори 60-на градусова ракия, ще е О.К.
Коментар
-
Да обобщим. Имате X литра ракия, която е Y градуса. Искате ракията да стане Z градуса и разбира се Z<Y.Необходимото количество дестилирана или изворна вода, която трябва да добавите, е: (X/Z)*Y - XПример: Разполагате с (X=)10 литра ракия (Y=)50 градуса. Искате ракията да стане (Z=)45 градуса.Необходимото количество дестилирана/изворна вода, която трябва да добавите, е: (10/45)*50-10=1.1 литраTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
коцев написа:И да си остане 65 градуса не е проблем . Нали е модерно като ти предложат "твърдо гориво" да ти донесат и купичка с ледени блокчета . Слагаш колко ти душа сака и си я правиш по твой вкус. Кеф 45 градуса ,кеф ти 55 .Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
За моя вкус след като я пробвах.. си е екстра... страхотен вкус и мирис ( Все пак е от: Череши, Прскови, Ябълки, Сливи, Грозде, Круши и Кайсии) и както каза колегата, оставям я така... предполагам около 65 градуса... Пък на който му е силна... да яде повече салата и повече лед да слага
--------------------
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар