Здравейте,И аз като всички като имам проблем от каквото и естество да е се обръщам към Вас.Имам плодова ракия, двоен препек (двойно преварена). Крайното количество не е много, но е много силна. След като спря да тече и общият градус на ракията беше 69 градуса. Което си е малко силно, вече е на 1 месец и е около 67 градуса. Въпросът ми е: С какво количество вода трябва да се разреди 1 литър ракия, за да стане от 67 градуса на около 55 градуса.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за силна ракия.
Collapse
X
-
трябва да се знае и какво е количеството.Количество по сегашни градуси=искани градуси по количество и ти се явява разлика м/у двете количества.Например 20лтр*67=1340 алкохолни градуса делено на 55 искани градуса =24,36литра разлика 4,36литра.опс.1*67=55*1,21 разлика 210грамаАз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
-
Точно количество надали някой може да каже. А и да не те подведе някой и да развалиш ракията. Я вземай едно шише и малко по малко му наливай вода докато го докараш до желаните градуси. На 1-ин литър налей 100мл вода и измери как е. А и предполагам не говориш за чешмяна вода.Колегата ме е изпреварил докато съм писал, даже цяла формула е дал .
Коментар
-
http://blog.dodimarkov.com/2011/12/b...повядай. Таблицата е вярна. :PA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Не за чешмяна вода разбира. Въпроса е че си взех с мен 3 литра ракия, да се събереме приятели и да я изпием. Няма да разреждам цялото количество, с него си се занимава брат ми, аз само за тия 3 литра.Значи от форумата горе разбрах на 1 литър - 210 мл вода. Значи за 3 литра 630 мл.
--------------------
Коментар
-
Математика. Литрите ракия се умножават по алкохолния градус и полученото число се дели на желания градус. Получава се число, което показва количеството ракия с желания от нас градус. От него изваждаме фактическото количество ракия в литри. Получаваме количеството вода, която трябва да добавим. Например: Произвели сме 38 л с алкохолен градус 52 об% - умножаваме 38 по 52 и получаваме 1 976, което делим на желания градус - 42 об%. Получава се числото 47,03, от което изваждаме 38 / литрите ракия/. Получаваме числото 9,03, което показва литрите вода за разреждане.
Коментар
-
Re: Въпрос за силна ракия.
Huku написа:Здравейте,И аз като всички като имам проблем от каквото и естество да е се обръщам към Вас.Имам плодова ракия, двоен препек (двойно преварена). Крайното количество не е много, но е много силна. След като спря да тече и общият градус на ракията беше 69 градуса. Което си е малко силно, вече е на 1 месец и е около 67 градуса. Въпросът ми е: С какво количество вода трябва да се разреди 1 литър ракия, за да стане от 67 градуса на около 55 градуса.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
кви формули...кви 5 лв? Хващаш тия три литра,наливаш ги в една тенджУра,наливаш малко дестилирана вода(не от тия дето продават по бензиностанциите,тя не става) или пък девин,ама да е изворна. Разбъркваш ,без много да я "блъндикаш" с една лъжица и мериш,така докато я докараш до желания градус! А тая ракия оцветявана ли е? Защото ако не е,пусни и едно черничено парче дърво и хем ще я оцветиш,хем ще пооправиш малко градусите. Но за това си трябва време,ако нямаш такова,разреждаш със дестилирана вода или изворна девин.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Тая година разредих с вода Пирин - отлично се получи.Правил съм го и с Девин, и с дестилирана - ефекта е еднакъв.Иначе най простата сметка е количеството по градусите дава общите алкохолни градуси. Делиш на желания градус на литър и получаваш крайното количество ракия.Слагай обаче малко по-малко вода - да кажем 10% по малко, защото градуса си пада само като поседи ракията.Аз я чакам по една седмица в бидон да й падне градуса и тогава разреждамТази година тройната преварка си я прибрах в къщи от казана на 70 градуса, след седмица беше на 66...Аз разреждам на 50 и после държа в буре, където пада до около 46-7...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар