Темата е просто за събиране на лично мнение
Та на въпроса - захванал съм се от едно известно време да чета и да пиша (заедно с други прилежащи неща), пиша си разни работи, измислям си задачки, малко по малко навлизам в материята. По принцип не мисля да е за нещо комерсиално, за сега не смятам да го правя и професия, но знае ли човек, както ряако смених хобито в професия (сегашната), а сеа съм си намерил ново хоби...
- Самостоятелното писане повече ми харесва, може да се научи нещо ново, научават се различни хватки. Към момента ми помага даже в работата, да си дебъгвам понякога творчеството сътворено от фирмените девелопери
Недоимък - отнема много време, трудни за дебъгване след време скриптове, като за писани от новобранец...- Преди няколко дена ме открехнаха на та наречените frameworks - не че не бях чувал но за пръв път един колега много нахъсано ме въведе на 2-3 стъпки какво е това, как се работи с него, и как може ако го овладееш може да сглобиш апликация за около 2-3 часа, което би отнело много повече време да си го напиша сам. Недостатък - получаваш всичко на готово и ако те накара някой да напишеш сам страничка "Hello World!" - гледаш като теле...Лично моето мнение е, първо да се научи човек да пише сам, да овладее не само основата, а след това заслужено може да се отдаде и на по-мързеливи техники, но от друга страна струва ли си загубата на време с ръчно писане, когато имаш вече някаква по-широка ит базовата основа?

Коментар