Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зачисляване или първо данъка?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Зачисляване или първо данъка?

    Значи, за да откупя тази кола, се наложи да я направят монтанска регистрация на собственика (беше варненска) и тогава платихме данък от 80лева (мисля, че до 9тият месец само платихме? Ако може въобще така, значи е до тогава), та после се прибрах и си смених регистрацията, всичко там на мое име, но не съм доплащал данък или да съм я зачислявал? Вече 2-ри месец я карам така? Имам бележката за платен данък от 80 лева, но със сигурност не е до края на годината тоя данък? Първо да отида в данъчното и да я зачисля ли и после да си доплатя данъка или как е процедурата?
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

    #2
    Колега ,това което си платил според мен е общинския данък МПС. Освен това има срок за обявяване на МПС в общината, който мисля че си пропуснал или си на ръба да го пропуснеш и да понесеш глоба.Иначе ако е платен данъка до месец 9 ,след обявяването ,ще платиш до 12.
    MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
    "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
    R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

    Коментар


      #3
      Срока за зачисляване беше 1 месец за новия собственик и три месеца за стария собственик за да я отпише, но това си е негов проблем. Мисля че, ще платиш някаква глоба и остатъка от данъка след това. При мене беше така (2010) понеже старите собственици бяха забравили да платят данъка. Аз първо ходих до КАТ за смяна на талон,след това да я зачисля и после платих данъка.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

      Коментар


        #4
        14 дни за КАТ.2 месеца за данъчното.Декларираш в данъчното.Заплащаш дължимия данък от датата на придобиване до края на годината!Успех

        Коментар


          #5
          2 месеца е срока преди глобата. 20лева дадох, понеже беше изтекла. Не ми иска повече от 80 лева (данъка, който беше платен в монтана при взимането на автомобила), ем че видя , че съм написал 1.8 мотор. Проблема е, че никой не ми обясни, че ако напиша, че имам катализатора, данъка ще ми е по-малък. Догодина ще разбера колко ще ми е данъка.
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

          Коментар


            #6
            Ще ти е по-малък, ако колата е регистрирана с грешни данни. Ако е с истинските - няма да е по-малък. Провери колко киловата мощност пише в талона и ако е повече от 74 - няма за какво да съжаляваш.

            Коментар


              #7
              Да така е при повече от 74 киловата,катализатора е без значение за размера на данъка по сегашните закони.
              FIAT BRAVO 1.6
              FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
              LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

              Коментар

              Working...
              X