Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет от колега фотограф

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

но и телевизионна звезда си видях :D кажи на човека сега за апарата
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Kodak на тъмно наистина показват мускули. На абсолютно всички други марки при снимане на тъмно на дисплея нищо не виждаш освен чернилка и една бяла точка от лампата (чак след като стане готова снимката разбираш дали си уцелил обекта като си щракнал на сляпо), а Кодака е като нощно виждане - само дето не е в нюавси на зеленото. Аз съм снимал 8000 снимки с българските Gempix DM ... и този модел който имам PhC5000 е пак със сензор на Кодак. www.daisymm.com
      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

За съжаление, българските са въпрос на късмет - дали ще попаднеш на работещ екземпляр. Един бивш колега смени пет броя, докато накрая попадна на такъв. Отделен е въпроса, че Дейзи ги сменят без никакъв проблем като се прецака в срока на две годишната гаранция. Друг приятел пък има един от около 4 години и е нямал абсолютно никакъв проблем. Определено, въпрос на лотария. Иначе, май не са лоши.
        Shit happens, sometimes...
        Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
        Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

На човека му отговориха от Фото-форума - апарата си струва парите!http://photo-forum.net/forum/read.ph...horum_uriauth=

Коментар

На мен ми харесват някои модели на Sony и Pentax.Един добър апарат се познава по снимките. Първо по снимка на открито-дали има размазване, до колко точно е уловил цветовете. После на тъмно-дали и как улавя светлина без светкавица и със светкавица до колко метра.Трудно е да се каже за точен модел на която и да е марка. Виждал съм и ужасни пентакси.По снимките, тази коника не ми хареса.Снимал съм и с много лоши Samsung-и, и софтуера им е ужасен за мен, но ето че колегата даде хубави снимки. Зависи точно от модел.Харесват ми тези с нормалните батерии. Тези с литиево-йонните батерии са тъпотия, винаги свършват в най-кофти момента. И никой не си взима заредена втора батерия.Аз имам следните лични доводи:HP-само върховите модели стават, с LEICA оптикатаSony-почти всички ми харесват. Определено добри снимки.Pentax-също. Цените са им високи.Canon-имам забележки за софтуера и дизаина на формите на ниските серии. Иначе супер снимки.Коника-не съм снимал с нито един за да кажа че са ок или не са. Определено този е прекалено голям.На DaisyMM-има читави, но са малко. Лошо качество на изработкаPraktika-същата работа. Не са тия от едно времеSamsung-не е лошо да се придържат към камерите за телефониBenq,Mustek и т.н.....само цената им е хубава. По-добре телефон с камера.
            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Който съветвал - съветвал! Човеко вече си купи ето това: http://ceni.info/pi/1571/чисто нов в комплект с карта 512 мb за 320лв. Ха сега кажете колко съм се минал! :D
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                Който съветвал - съветвал! Човеко вече си купи ето това: http://ceni.info/pi/1571/чисто нов в комплект с карта 512 мb за 320лв. Ха сега кажете колко съм се минал! :D
                нямам впечетление от този модел но имам канон А510-за нуждите ми върши перфектна работа сигурен съм че ще останеш доволен, за канон общо взето лоша дума не се казва, така че ЧЕСТИТО
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                  Честито направил се правилния избор според мен не си се минал все пак Канон си е Канон

Коментар

stef написа:
                    kiro_of_the_day написа:
                    нямам впечетление от този модел но имам канон А510-за нуждите ми върши перфектна работа сигурен съм че ще останеш доволен, за канон общо взето лоша дума не се казва, така че ЧЕСТИТО
                    Единственият недостатък, свързан с покупката на Канон е, че нямат оторизиран сервиз на тер. на България.Мисля, че най-близкият е в Полша, без да съм абсолютно сигурен.
                    N.Y. State of Mind

Коментар

От старите апарати рядко има дефекти - новите китайски изработки по-често влизат в сервиз. Дано в случая нямаш ядове. За избора ти...Това е щракалка тип "насочи и снимай" без да имаш опциите да коригираш недостатъци в кадъра според случая. Апарата е с малка матричка (1/3") с наблъскани мегапиксели, което автоматично ще добавя повечко шум в кадъра при по-високо ISO и в тъмните зони. Но има бърз автофокус.Честито и много прекрасни кадри да направиш.

Коментар

Киро, честито и нека само хубави моменти да запечатваш с него.btw: Снимките от Узана ги снимах с по-стария модел Canon A410. Мисля че са хубави? Не са професионални, но едно време Смяната да не правеше по хубави? Иначе имам един български DM, на времето беше върховия модел, с мр3, един куп екстри. Страхотни снимки правеше, но в един прекрасен ден не щя повече да тръгне. И аз имах глупостта да го отворя да го "ремонтирам", та и гаранцията ми отпадна. Мислех че ще ме разиграват и въобще не тръгнах да го рекламирам. По-голяма глупост от това не бях правил, после разбрах че ги сменяли с чисто нови без проблеми...

Коментар

Stilo написа:
                          Честито и много прекрасни кадри да направиш.
                          От целия пост само това разбрах! :D От което пък би следвало да се заключи, че и кофти снимки да прави апарата - аз няма да разбера! Така, че пак ще съм доволен! Свещенна простота! Общо взето ме интересума да си личи, че ме има на снимката! Ха Наздраве! :D
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

sachma написа:
                            stef написа:
                            kiro_of_the_day написа:
                            Единственият недостатък, свързан с покупката на Канон е, че нямат оторизиран сервиз на тер. на България.Мисля, че най-близкият е в Полша, без да съм абсолютно сигурен.
                            Ти си се побъркал, мойто момче...Канон са единствената фирма, повтарям единствената, която има сервиз истински сервиз на територията на БГ.Казвам ти го като професионален фотограф, който премина от Никон на Канон точно заради това - най-близкия сервиз на Никон е в Солун, най-близкия на Олимпус е в Прага, Чехия. Продадох всичките си тела и обективи Никон точно заради това - липсата на сервиз. Тъй като снимам много, а даже и на професионалните апарати се налагат ремонти, трябва да има сервиз, в софийския сервиз на Канон ми сменят блокирал затвор на 20Д за 2 часа(докато изям една пица и си почина) и това ми струва само 200 лева.За Никон същата процедура е свързана с принудителна 5-дневна екскурзия до Солун и маса хвърлени на вятъра пари.Затова и Българска Телеграфна агенция разкараха Никоните и минаха на Канони още преди 4 години, както и 90% от новинарските агенции (Ройтерс и Асошиейтед Прес-БГ, ФрансПрес-БГ) и 95% от редакциите на вестници.Тва е положението със сервизите в БГ.Иначе аз имам един Канон 20д, още един 300Д като резервно тяло, няколко светкавици Канон и 7 обектива Канон на стойност грубо около 15 000 лева и една сапунерка Канон Иксус 40.Препоръчвам Канон.
                            Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Марката Канон наистина е добра, не споря.Но ако имаш предвид Пан Сервиз за оторизиран сервиз на Канон значи ти си се побъркал.
                              N.Y. State of Mind

Коментар

Ей и аз си взех същият Canon, но за 338лв. с паметта Хубав е апарата, има много автоматични програми, а и доста ръчни настройкиНо и на пълен автоматичен режим изкарва хубави снимки и дневни и нощни
                                Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                                Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                                Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Working...
                                X