Понеже днес и утре ще съм в София по работа, я препоръчайте магазин с богат избор на цифрови фотоапарати освен разните техномаркети и прочее...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за съвет от колега фотограф
Collapse
X
-
wwweb
Тая тема стана като оная дето се говореше срещу VW, никой не е го е карал, ама всички срещу него говорят ... накрая само да не разочаровате колегата след покупката, която ще направи. Поне като ги хвалите пуснете и някоя снимка да се види дали става нещо от тях, аз изгубих интерес да слагам снимки от Samsung-а щото колегата се е отказал от него ...
Коментар
-
http://ceni.info/su/9/моя съвет е да не дава човек над 350 лв за цифров фото апарат, защото има от 400 лв видео камери, а и те могат да правят неподвижни снимки ... за да дадещ 1200 лв за фотоапарат - трябва цяло лято да правиш с карнавален костюм снимки по морето за пари, че да ги избиеш ...на този дигиталния, с който снимам от Януари 2002ра в момента брояча показва 8034 снимки изщракани (любителски) от тях на хартия са изкарани да кажем 8 снимки ... всичко се гледа на монитора и отива по дискове и по електронната поща до желаещите копие.мегапиксели ти трябват ако ще правиш бил-борд висок 38 метра и широк 10 - като на страничната част на някой блок ... там единствено повечето детайлчета (пикселчета) ще седят добре и няма да стане на квадратчета като направиш уголумяване - зуум и на компютъра.Правилото е - колкото се може повече оптичен зуум (приближение).
Коментар
-
http://store2.data.bg/trace/Pics/Sam...x%20340/ето малко снимки от Самсунг Дигимакс 340 , модела е от 2003г.Според мен не си взимай Кодак и НР, Практика.Това че Кониката се продава за 200лв. при цена в магазина 440, нищо не значи, все пак е втора употреба, а и на фона на тези които излязоха е грехота да му искат повече.FUJIFILM FINEPIX S5500http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09011465FUJIFILM FINEPIX S5600http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09021611Panasonic FZ5http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/fz5.htmlPANASONIC DMC-LZ3http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09020060Имай предвид, че тука (в БГ) цените са надути здраво. Ако можеш си вземи отвън - миналата седмица ми донесоха един Панасоник ФЗ20 от Швейцария за 530лв а тука е 999лв.www.toppreise.chEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Хайде и аз да се изкажа неподготвен.Никъде в цялата тема не се споменаха апаратите Practika, а според мен това е един перфектен баланс между качество и цена, що се отнася до любителски апарат. Освен това, част от моделите им разполагат с една много важна екстра, която много рядко се среща сред така прехвалените марки като Олимпус, Канон и т.н., а именно, литиево-йонна батерия. На пръв поглед е абсолютно незначителна, но разбираш колко е важна, когато се окажеш без ток насред планината... За оптика, изобщо няма да говорим, къде е немската и къде японската като развитие...Но най-важното е на теб да ти хареса и да ти е по джоба. В края на краищата, няма да си изкарваш хляба с него...Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Slavi_Lancia написа:........................
Коментар
-
ivjordan, Li-Ion батериите, не са предимство, а според мен са дори недостатък. какво правиш когато ти се изтощи батерията - единствения изход е зарядно и ел. мрежа, които не са достъпни навсякъде, докато при фотоапаратите с обикновенни батерии, просто ги сменяваш а това за японската и немската оптика не го разбрах - коя според теб е по-добре иначе от всички цитирани апарати, най-балансирания избор според мен е PANASONIC DMC-LZ3 - има ОПТИЧЕН СТАБИЛИЗАТОР - много полезно нещо, ако имаш намерение да се възползваш от оптичния си зум без статив, а и съм виждал как снима. за съжаление е почти 400 кинта, а колегата търси до 300.00..."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
ivjordan написа:Хайде и аз да се изкажа неподготвен.Никъде в цялата тема не се споменаха апаратите Practika, а според мен това е един перфектен баланс между качество и цена, що се отнася до любителски апарат. Освен това, част от моделите им разполагат с една много важна екстра, която много рядко се среща сред така прехвалените марки като Олимпус, Канон и т.н., а именно, литиево-йонна батерия. На пръв поглед е абсолютно незначителна, но разбираш колко е важна, когато се окажеш без ток насред планината... За оптика, изобщо няма да говорим, къде е немската и къде японската като развитие...Но най-важното е на теб да ти хареса и да ти е по джоба. В края на краищата, няма да си изкарваш хляба с него...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Тук се получи малко - колкото хора, толкова и различни мнения :D :D Явно всеки си харесва неговото си. Я по-добре кажете какво НЕ трябва да се купува!!!Дано пък така има обединени мнения И наистина ако може, давайте и снимки направени от фотоапарата, който хвалитеTipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
ivjordan написа:Хайде и аз да се изкажа неподготвен.Никъде в цялата тема не се споменаха апаратите Practika, а според мен това е един перфектен баланс между качество и цена, що се отнася до любителски апарат. За оптика, изобщо няма да говорим, къде е немската и къде японската като развитие...Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
на мен ми трябваше апарат с прилични показатели и малък размер / да се побира в джоба / само да си снимам улова по време на риболов, и стария мадел на самсунга който препоръчва колегата Crash73 ми върши супер работа. ако трябва да го сменям, задължително ще е като този. има колеги във форума които ругаят коника - минолта. само ще им припомня, че тази фирма когато е правила фото апарати кодак и фуджи са правели хартия за снимките им.
Коментар
-
Така аз имам следната дилема............Предлагат ми два модела фотоапарата!!! Единият еCanon PowerShot A520 на година използване. Другият е PanasonicLumix DMC-LS2 на два месеца използване и още в гаранция!!! Цените им са близки и просто се чуда кое да избера!!! Съвети всякакви приемамTipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар