Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет от колега фотограф

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Понеже днес и утре ще съм в София по работа, я препоръчайте магазин с богат избор на цифрови фотоапарати освен разните техномаркети и прочее...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Тая тема стана като оная дето се говореше срещу VW, никой не е го е карал, ама всички срещу него говорят ... накрая само да не разочаровате колегата след покупката, която ще направи. Поне като ги хвалите пуснете и някоя снимка да се види дали става нещо от тях, аз изгубих интерес да слагам снимки от Samsung-а щото колегата се е отказал от него ...

Коментар

http://ceni.info/su/9/моя съвет е да не дава човек над 350 лв за цифров фото апарат, защото има от 400 лв видео камери, а и те могат да правят неподвижни снимки ... за да дадещ 1200 лв за фотоапарат - трябва цяло лято да правиш с карнавален костюм снимки по морето за пари, че да ги избиеш ...на този дигиталния, с който снимам от Януари 2002ра в момента брояча показва 8034 снимки изщракани (любителски) от тях на хартия са изкарани да кажем 8 снимки ... всичко се гледа на монитора и отива по дискове и по електронната поща до желаещите копие.мегапиксели ти трябват ако ще правиш бил-борд висок 38 метра и широк 10 - като на страничната част на някой блок ... там единствено повечето детайлчета (пикселчета) ще седят добре и няма да стане на квадратчета като направиш уголумяване - зуум и на компютъра.Правилото е - колкото се може повече оптичен зуум (приближение).
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

http://store2.data.bg/trace/Pics/Sam...x%20340/ето малко снимки от Самсунг Дигимакс 340 , модела е от 2003г.Според мен не си взимай Кодак и НР, Практика.Това че Кониката се продава за 200лв. при цена в магазина 440, нищо не значи, все пак е втора употреба, а и на фона на тези които излязоха е грехота да му искат повече.FUJIFILM FINEPIX S5500http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09011465FUJIFILM FINEPIX S5600http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09021611Panasonic FZ5http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/fz5.htmlPANASONIC DMC-LZ3http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09020060Имай предвид, че тука (в БГ) цените са надути здраво. Ако можеш си вземи отвън - миналата седмица ми донесоха един Панасоник ФЗ20 от Швейцария за 530лв а тука е 999лв.www.toppreise.ch
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Хайде и аз да се изкажа неподготвен.Никъде в цялата тема не се споменаха апаратите Practika, а според мен това е един перфектен баланс между качество и цена, що се отнася до любителски апарат. Освен това, част от моделите им разполагат с една много важна екстра, която много рядко се среща сред така прехвалените марки като Олимпус, Канон и т.н., а именно, литиево-йонна батерия. На пръв поглед е абсолютно незначителна, но разбираш колко е важна, когато се окажеш без ток насред планината... За оптика, изобщо няма да говорим, къде е немската и къде японската като развитие...Но най-важното е на теб да ти хареса и да ти е по джоба. В края на краищата, няма да си изкарваш хляба с него...
            Shit happens, sometimes...
            Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
            Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              Slavi_Lancia написа:
              ........................
              Ето и друга дилема - Олимпус с по-малко екстри или Канон за същите пари с повече такива!?И какви са тези екстри по-точно? Иначе това дето го казваш за Канона и фокусирането май ще наклони везните. Много ми нахвалват и Кодак Z 700 - нищо не казвате за тази марка - лентите им са добри, но апаратите...
              За мен апарата е Kodak.Настоящият ми е трети от тази марка.Минах през DC290 (невероятна разработка на кадъра, малко мегапиксели, но с него като чели направих едни от най-добрите си кадри.)Ъпгрейднах на DX6490 - голям зуум, 4 мегапиксела и пълни ръчни настройки без ръчен баланс на бялото и ръчен фокус. Балансът работи отлично, малко бавно фокусира, но като цяло кадъра винаги е с правилно цветопредаване. Вече 3-та година продължавам да екпрериментирам с него, а като добавих и адаптера с UV филтри и поляризационния - отново грабна сърцето ми. Следващият ще ми е отново Kodak, стига да не закрият производството (че има и такава опасност). Коника-Минолта вече не съществуват. Глътнаха ги Сони и за в бъдеще ще ги сервизират японците. Препоръчвам ти Кодака Z700 от фото-форумаhttp://photo-forum.net/forum/read.ph...uth=макар че и Кониката си е добра за парите. 200 лева са отличен разход за тези модели.Не ти препоръчвам Пентакс, HP, ниския клас на Канон и Самсунг. За Бенкю просто забрави. Поснимай на тъмно без светкавица в магазина и сам ще прецениш кой е по-добър. PS: Не съм професионален фотограф, но от 1999-та снимам само с дигитални апарати. И доста от кадрите ми са публикувани в пресата.Ето един кадър с Кодак DX6490, който се престраших да постна във професионалния фото-форум.http://photo-forum.net/index.php?APP...4265Успех с избора.

Коментар

ivjordan, Li-Ion батериите, не са предимство, а според мен са дори недостатък. какво правиш когато ти се изтощи батерията - единствения изход е зарядно и ел. мрежа, които не са достъпни навсякъде, докато при фотоапаратите с обикновенни батерии, просто ги сменяваш а това за японската и немската оптика не го разбрах - коя според теб е по-добре иначе от всички цитирани апарати, най-балансирания избор според мен е PANASONIC DMC-LZ3 - има ОПТИЧЕН СТАБИЛИЗАТОР - много полезно нещо, ако имаш намерение да се възползваш от оптичния си зум без статив, а и съм виждал как снима. за съжаление е почти 400 кинта, а колегата търси до 300.00...
                "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

ivjordan написа:
                  Хайде и аз да се изкажа неподготвен.Никъде в цялата тема не се споменаха апаратите Practika, а според мен това е един перфектен баланс между качество и цена, що се отнася до любителски апарат. Освен това, част от моделите им разполагат с една много важна екстра, която много рядко се среща сред така прехвалените марки като Олимпус, Канон и т.н., а именно, литиево-йонна батерия. На пръв поглед е абсолютно незначителна, но разбираш колко е важна, когато се окажеш без ток насред планината... За оптика, изобщо няма да говорим, къде е немската и къде японската като развитие...Но най-важното е на теб да ти хареса и да ти е по джоба. В края на краищата, няма да си изкарваш хляба с него...
                  Аз самия съм малко против литиево-Йонните батерии. Не като възможност и капацитет, но смятам че е много по-добре да може фотоапарата да работи с АА или поне ААА батерии - щото насред планината 220в няма да немриш да заредиш батерията, ама в джоба може да сис си сложил 2 бр Energizer Extra за 5-6лв и да направиш още 100 снимки... Иначе за всеки ден си купуваш 2бр акумулаторни да кажем 2300-2500 или даже 2700mah и едно зарядно на Варта за 15лв, а гледам че имаше и комплекти зарядно+4батерии 1500mah за 25-26лв (пак на Варта) и си супер. Олимпуса е с литиево -йонна и с колегата само се питаме "батерията заредена ли е - дали ще стигне" и т.н.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз пък съм фен на литиево-йонната. Спокойно можеш да имаш една резервна, а и зарядните за кола не са за подценяване.
                    Shit happens, sometimes...
                    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Тук се получи малко - колкото хора, толкова и различни мнения :D :D Явно всеки си харесва неговото си. Я по-добре кажете какво НЕ трябва да се купува!!!Дано пък така има обединени мнения И наистина ако може, давайте и снимки направени от фотоапарата, който хвалите
                      Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                      Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                      Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

значи Vladim би трябвало да се върне днестака пишеше в пресатакъсно вечерта на 20-тидо 2-3 дни все ще се появи тук :D
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

ivjordan написа:
                          Хайде и аз да се изкажа неподготвен.Никъде в цялата тема не се споменаха апаратите Practika, а според мен това е един перфектен баланс между качество и цена, що се отнася до любителски апарат. За оптика, изобщо няма да говорим, къде е немската и къде японската като развитие...
                          Споменах ги малко по-горе.Практика отдавна са китайски Снимките са за някой съвсем непретенциозен. За тези пари винаги може да се вземе нещо по-хубаво, пък било то и втора употреба.А това, че нямало смисъл да се взима фотоапарат, защото за тия пари можело да си вземеш камера ???Че те двете неща са много различни, аз имам камера и съм снимал с нея точно 5 пъти, докато апаратаго ползвам непрекънато. Освен това снимките с камера отново са за непретенциозни хора, на тоя принцип, я си вземете по един телефон с камера и снимайте. Ами не става.
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

на мен ми трябваше апарат с прилични показатели и малък размер / да се побира в джоба / само да си снимам улова по време на риболов, и стария мадел на самсунга който препоръчва колегата Crash73 ми върши супер работа. ако трябва да го сменям, задължително ще е като този. има колеги във форума които ругаят коника - минолта. само ще им припомня, че тази фирма когато е правила фото апарати кодак и фуджи са правели хартия за снимките им.
                            UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

Така аз имам следната дилема............Предлагат ми два модела фотоапарата!!! Единият еCanon PowerShot A520 на година използване. Другият е PanasonicLumix DMC-LS2 на два месеца използване и още в гаранция!!! Цените им са близки и просто се чуда кое да избера!!! Съвети всякакви приемам
                              Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                              Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                              Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

sev написа:
                                значи Vladim би трябвало да се върне днестака пишеше в пресатакъсно вечерта на 20-тидо 2-3 дни все ще се появи тук :D
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X