Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога пратки от чужбина отиват на митницата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кога пратки от чужбина отиват на митницата?

Колеги, кога пратката ти отива на митница? Поръчах си едни стойки за телефон - 3 са и са около 20-25лв. 05.10 ги чакам и не идват. Оня китаец като му пиша ми вика "Пощи бавни, пощи бавни"Да си искам ли парите или още да го чакам?
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

искай си парите
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Заглавието е подвеждащо.Така формулирано изглежда, че питаш "В какви случаи пратката минава през митница".А откъде може ние да знаем за колко време ще ти доставят пратката? Въпросът ти е меко казано безумен. Мен са ми пристигали пратки с 10 дни разлика в доставката, като са пуснати от едно и също място, един и същ подател, един и същ пощенски оператор ги доставя.Искай си парите.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

При всички положения досега отдавна е трябвало да си искаш парите, а че заглавието на темата няма нищо общо с питането ти е друг въпрос.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз всъщност си мислех, че пускам отговор в друга тема, а не отварям цяла нова, но явно нещо съм объркал....доста съм заспал днес....Иначе като цяло мисля верно да си искам парите, в доставката пише 30-40 дни, но това вече си е прекалено. Иначе въпроса ми беше от какво зависи дали стоката която съм поръчал минава през митница? Цена, Тежест? И съответно като пристигне там изпращат ли пак известие като от пощата?

Коментар

Дори само защото е изпратена от страна извън ЕС, може да мине през митница, НО тогава ще получиш известие да се явиш в пощенската станция при Митницата Ако си мислиш, че може да е на Митница и за това да се бави - отиди и пусни справка, май 1,20лв. струваше.П.П.Не съм сигурен, че можеш да отвориш диспут вече - минали са 53 дни от датата на покупката!

Коментар

Под 30 лева без доставката --> не би трябвало да отива на митница.Ако е над 30 лева без доставката и е от страна извън ЕС --> отива на митница.И в двата случая може да има изключения, зависи от кефа на служителя. Аз си купувам доста неща от и извън ЕС.
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                Под 30 лева без доставката --> не би трябвало да отива на митница.Ако е над 30 лева без доставката и е от страна извън ЕС --> отива на митница.И в двата случая може да има изключения, зависи от кефа на служителя. Аз си купувам доста неща от и извън ЕС.
                Сигурен ли си за доставката, че е изключена от сметката?Че лично аз съм ходил на митница, при положение, че стоката струва 20лв и 30лв за доставка, демек общо 50лв, като това го казах в последствие на митничарите там, те ми казаха, че за тях е важна цялата платена цена на стоката. Като им доказах цената на стоката с плащането от ПейПал и разпечатка от банката ми.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

rebel написа:
                  Аз всъщност си мислех, че пускам отговор в друга тема, а не отварям цяла нова, но явно нещо съм объркал....
                  Може да си пуснал отговор в друга тема, която няма общо с твоя въпрос и някой да го откачил от темата, да го е сложил в нова, а за заглавие да е избрал водещото изречение и така се е получила новата тема с това заглавие, не си заспал. Ама само предполагам.

Коментар

Абсолютно. Сега гледам имам 33 пратки с добавки от САЩ. Цената на продуктите винаги гледам да е към 18-19 долара, за да е под 30 лева. Доставката е допълнителни 6 долара. Понякога даже съм рискувал и съм пускал за 21 долара + 6 долара доставка и пак са идвали директно в пощата. Един - единствен път ме викаха в митницата. Някаква грешка беше станала ама пак платих 3 лева за нещо си.Ако стоката е над 30 лева плащаш ДДС и за доставката. Т.е. стока 40 лева, доставка 20 лв. = 60 + ДДС = 72 лв. Има и 3.50 някаква друга такса.

Коментар

Няма такъв филм БЕЗ доставка.Всички митни сборове си начисляват на база доставна стойност, т.е. цената на която придобиваш стоката. А транспортът е неразривно свързан с това Доколкото си спомням е равностойността на 15 евро, но може и да греша. Абе из нета има доста писано, ако ли не - звъниш в Пощата на Столична митница, питаш и споделяш резултата тук, за да го има като информация.

Коментар

Lane Staley написа:
                        Няма такъв филм БЕЗ доставка.Всички митни сборове си начисляват на база доставна стойност, т.е. цената на която придобиваш стоката. А транспортът е неразривно свързан с това Доколкото си спомням е равностойността на 15 евро, но може и да греша. Абе из нета има доста писано, ако ли не - звъниш в Пощата на Столична митница, питаш и споделяш резултата тук, за да го има като информация.
                        Както казах 33 пратки само от САЩ, от ebay не ги включвам. Винаги стойността им е 18-19 долара. 6 долара е доставката.P.S. Последната ми е за 27.30 USD (стоки+доставка). Жената от пощата ми я донесе до работното ми място Бях решил да рискувам с малко. В сайта на митниците има курсове, по които те изчисляват.

Коментар

И това ми мина през главата, но обикновенно си оставяте червени допълнения и реших, че може и аз вместо отговор да съм цъкнал "Нова тема" Както и да е...Иначе аз дискусия вече съм провел с продавача и той ми гарантира, че е пуснал стоката и ме помоли да изчакам още няколко дни! Написа ми, че няма проблем да ми върне парите, но като цяло не ми се занимава да си ги тегля и после ако дойдат пак да му плащам! Цената не е голяма - около 9 паунда с безплатна доставка! Ще изчакам до неделя и ще му пратя вирус ако откаже да ми върне парите!

Коментар

style34 написа:
                            Lane Staley написа:
                            Както казах 33 пратки само от САЩ, от ebay не ги включвам. Винаги стойността им е 18-19 долара. 6 долара е доставката.P.S. Последната ми е за 27.30 USD (стоки+доставка). Жената от пощата ми я донесе до работното ми място Бях решил да рискувам с малко. В сайта на митниците има курсове, по които те изчисляват.
                            http://mitnici.eu/?action=n&id=10990 Както може да се очаква е написано така, че нищо не става ясно.Може би разковничето е в първия абзац.При все това не виждам логита, да не се взема предвид транспорта при изчисленията дали стойността е над 30 лв, а после, ако решат че е, да те накарат да платиш ДДС и на транспорта.P.S.Тук има разяснение, което е от 2008, т.е. малко е стари, но може още да се ползва и което всъщност малк си противоречи с твоята практика:При определянето на дължимите мито и ДДС и за пратки с незначителна стойност, и за пратки от физически на физически лица, като основа се има предвид собствената стойност на стоките, без да се включват транспортни и други разходи. Задължително обаче в придружаващите документи собствената стойност трябва да е посочена на отделен ред. Ако в документите фигурира една единствена сума, в която се включват транспорта и другите разходи, то дължимите вземания ще бъдат изчислени върху нея. http://info.mitnica.com/index.php?p=coment65Митници...

Коментар

rebel написа:
                              И това ми мина през главата, но обикновенно си оставяте червени допълнения и реших, че може и аз вместо отговор да съм цъкнал "Нова тема" Както и да е...Иначе аз дискусия вече съм провел с продавача и той ми гарантира, че е пуснал стоката и ме помоли да изчакам още няколко дни! Написа ми, че няма проблем да ми върне парите, но като цяло не ми се занимава да си ги тегля и после ако дойдат пак да му плащам! Цената не е голяма - около 9 паунда с безплатна доставка! Ще изчакам до неделя и ще му пратя вирус ако откаже да ми върне парите!
                              Искай му Tracking number.

Коментар

Working...
                              X