Колеги, кога пратката ти отива на митница? Поръчах си едни стойки за телефон - 3 са и са около 20-25лв. 05.10 ги чакам и не идват. Оня китаец като му пиша ми вика "Пощи бавни, пощи бавни"Да си искам ли парите или още да го чакам?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кога пратки от чужбина отиват на митницата?
Collapse
X
-
Заглавието е подвеждащо.Така формулирано изглежда, че питаш "В какви случаи пратката минава през митница".А откъде може ние да знаем за колко време ще ти доставят пратката? Въпросът ти е меко казано безумен. Мен са ми пристигали пратки с 10 дни разлика в доставката, като са пуснати от едно и също място, един и същ подател, един и същ пощенски оператор ги доставя.Искай си парите.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Аз всъщност си мислех, че пускам отговор в друга тема, а не отварям цяла нова, но явно нещо съм объркал....доста съм заспал днес....Иначе като цяло мисля верно да си искам парите, в доставката пише 30-40 дни, но това вече си е прекалено. Иначе въпроса ми беше от какво зависи дали стоката която съм поръчал минава през митница? Цена, Тежест? И съответно като пристигне там изпращат ли пак известие като от пощата?Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Дори само защото е изпратена от страна извън ЕС, може да мине през митница, НО тогава ще получиш известие да се явиш в пощенската станция при МитницатаАко си мислиш, че може да е на Митница и за това да се бави - отиди и пусни справка, май 1,20лв. струваше.П.П.Не съм сигурен, че можеш да отвориш диспут вече - минали са 53 дни от датата на покупката!
Коментар
-
Под 30 лева без доставката --> не би трябвало да отива на митница.Ако е над 30 лева без доставката и е от страна извън ЕС --> отива на митница.И в двата случая може да има изключения, зависи от кефа на служителя. Аз си купувам доста неща от и извън ЕС.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Под 30 лева без доставката --> не би трябвало да отива на митница.Ако е над 30 лева без доставката и е от страна извън ЕС --> отива на митница.И в двата случая може да има изключения, зависи от кефа на служителя. Аз си купувам доста неща от и извън ЕС.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
rebel написа:Аз всъщност си мислех, че пускам отговор в друга тема, а не отварям цяла нова, но явно нещо съм объркал....
Коментар
-
Абсолютно. Сега гледам имам 33 пратки с добавки от САЩ. Цената на продуктите винаги гледам да е към 18-19 долара, за да е под 30 лева. Доставката е допълнителни 6 долара. Понякога даже съм рискувал и съм пускал за 21 долара + 6 долара доставка и пак са идвали директно в пощата. Един - единствен път ме викаха в митницата. Някаква грешка беше станала ама пак платих 3 лева за нещо си.Ако стоката е над 30 лева плащаш ДДС и за доставката. Т.е. стока 40 лева, доставка 20 лв. = 60 + ДДС = 72 лв. Има и 3.50 някаква друга такса.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Няма такъв филм БЕЗ доставка.Всички митни сборове си начисляват на база доставна стойност, т.е. цената на която придобиваш стоката. А транспортът е неразривно свързан с товаДоколкото си спомням е равностойността на 15 евро, но може и да греша. Абе из нета има доста писано, ако ли не - звъниш в Пощата на Столична митница, питаш и споделяш резултата тук, за да го има като информация.
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Няма такъв филм БЕЗ доставка.Всички митни сборове си начисляват на база доставна стойност, т.е. цената на която придобиваш стоката. А транспортът е неразривно свързан с товаДоколкото си спомням е равностойността на 15 евро, но може и да греша. Абе из нета има доста писано, ако ли не - звъниш в Пощата на Столична митница, питаш и споделяш резултата тук, за да го има като информация.
Бях решил да рискувам с малко. В сайта на митниците има курсове, по които те изчисляват.
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
И това ми мина през главата, но обикновенно си оставяте червени допълнения и реших, че може и аз вместо отговор да съм цъкнал "Нова тема"Както и да е...Иначе аз дискусия вече съм провел с продавача и той ми гарантира, че е пуснал стоката и ме помоли да изчакам още няколко дни! Написа ми, че няма проблем да ми върне парите, но като цяло не ми се занимава да си ги тегля и после ако дойдат пак да му плащам! Цената не е голяма - около 9 паунда с безплатна доставка! Ще изчакам до неделя и ще му пратя вирус ако откаже да ми върне парите!
Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
style34 написа:Lane Staley написа:Няма такъв филм БЕЗ доставка.Всички митни сборове си начисляват на база доставна стойност, т.е. цената на която придобиваш стоката. А транспортът е неразривно свързан с товаДоколкото си спомням е равностойността на 15 евро, но може и да греша. Абе из нета има доста писано, ако ли не - звъниш в Пощата на Столична митница, питаш и споделяш резултата тук, за да го има като информация.
Бях решил да рискувам с малко. В сайта на митниците има курсове, по които те изчисляват.
Коментар
-
rebel написа:И това ми мина през главата, но обикновенно си оставяте червени допълнения и реших, че може и аз вместо отговор да съм цъкнал "Нова тема"Както и да е...Иначе аз дискусия вече съм провел с продавача и той ми гарантира, че е пуснал стоката и ме помоли да изчакам още няколко дни! Написа ми, че няма проблем да ми върне парите, но като цяло не ми се занимава да си ги тегля и после ако дойдат пак да му плащам! Цената не е голяма - около 9 паунда с безплатна доставка! Ще изчакам до неделя и ще му пратя вирус ако откаже да ми върне парите!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар