Направо е мъка, не може да се изкъпе човек като хората... Вярно, че съм на 7-мия етаж, но съм живял и на 11-тия и не е било толкова зле... Никога не е било силно налягането, но в последно време стана много, много ниско, направо нетърпимо. Съседите до нас имат добро налягане, но те са на друга централна тръба. Два е етажа под нас апартаментите не са обитаеми, така че няма как да сравня с тяхното налягане...Ходих във ВиК-то да се жалвам, дойдоха на другия ден някакви по поддръжката, бъзикаха нещо в мазетата и се изнесоха по терлици без да се обадят... Ефект - нулев.Лошото е, че никъде не намерих да е регламентирано какво минимално налягане са длъжни да ми доставят до водомера.Ако някой е врял и кипял в тези ядове с монополите, ще съм мн благодарен да сподели в темата. Какво да ги правя тези полуидиоти? Молби? Жалби? Скандали? Готов съм на всичко, за да мога да се изкъпя като нормален човек...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Много ниско налягане на водата вкъщи!
Collapse
X
-
Колега сравни налягането по долните етажи как е. Ако и при тях е слабо може тръбата да се запушила. Другия вариант е ако имаш аератори по смесителите да са се запушили(казвам го от личен опит) При мен бяха пълни с камъни и боклуци, че единия смесител не искаше да тече. Иначе за минималното налягане, до сега не съм чул да има някой който да е осъдил ВИК, пък и не съм срещнал закон за това.Fiat Bravo 1.9 TD100
-
Първо провери цедките по смесителите,че като се запушат има такъв ефект.На ниските етажи има ли нормално налягане?При теб колко е,завиваш един манометър на чешмата и мериш,ако нямаш 1 бар поне,викаш ВИК и им вдигаш един скандал иначе няма оправия.Аз преди време имах такъв проблем вкъщи и само след разправията оправиха нещата.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Първо провери цедките на водомерите да не са се задръстили. Ако не е от тях единственият проблем е в запушените с ръжда и налепи тръби.ВиК им свършват задълженията долу в мазето.Нагоре тръбите и щтранговете като са пълни с налепи и ръжда не е техен проблем.Минал съм по този път и ти казвам от опит.Единственото решение е полипропилен,обаче за да има ефект трябва всички под теб да се навият и да ги смените комплексно.Ефекта е поразяващ след това.Събирането на съгласието на комшийте и парите обаче често е проблем.УспехFiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Колега, ако входящото налягане (след централния водомер) е наред проверката се започва от спирателните кранове след него ( включително и тези у дома). Да не те заблуждава факта, че са максимално отворени. В 90 % проблемите идват от тях. Ако входящото налягане е ниско нищо не можеш да направиш. Проблема е единствен и САМО на оператора, т.е. ВиК. Длъжни са да го отстранят.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Свалих и изчистих цедките на смесителите, както и душ-слушалката и нещата се пооправиха, но да видим до кога... Имаше доста отлагания на котлен камък, душ слушалката беше почти на 90% запушена от него Yellow_Flash_Colorz_PDT_06M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
В нашия район - Пазарджик - Пловдив - Хасково водата е много варовита и това причинява невероятни проблеми.В къщи чистя всичко на половин година. Само душа не мога - че слушалката е капсулована... Миналата година просто купих нова.Най гадното е че от гадната вода джиджавката, която превключва душ/долу се задръства и като не е чистена скоро не затваря добре, а понякога се самопревключва и причинява изненади...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Яворе, аз не си играя да ги чистя, накисвам в оцет за една нощ и всичко пада на следващата сутрин с едно изплакване. Според мен и с душ слушалката ще стане така. Като го сложиш в оцет той ще си стигне навсякъде. Същото и с батериите отвън. Ако просто ги тръкнеш с препарат или полееш с оцет нищо няма да стане, обаче ако вземеш тоалетна или домакинска хартия, понакиснеш я с оцет и я овъртолиш около батерията за няколко часа - после с едно изплакване грейва като ново.
Коментар
-
А вертикални и хоризонтални щрангове сменял ли си? АКо не са сменяни близките 5-10 години вероятно никога не са сменяни. А това ти гарантира, че водата ти минава през отвор, колкото връх на молив, защото тръбата е затлачена. Ако чакаш топлата вода да дойде повече от 3-4 секунди значи гаранция, че рециркулационната тръба е в историята, а с нея съответно и останалите. Просто заради горещата вода тя се циментира първа. Нашата рециркулационна беше бетон - буквално.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар