Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регистрация на кола нов внос от Австрия - документи?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добър ден колеги.Пиша от името на един приятел.Колата е без номера, не са слагани транзитни или временни австрийски, докараха му я с едно камионче. Всичките документи с които идва е - договор за продажбата + нещо като малък талон на колата(данните на колата и вс неща на него с печати и т.н) + сервизна книжка. Доколкото знам новия внос от Австрия и Германия се регистрира по един и същ начин. Каква е схемата в Кат?Отива директно на гишето или преди това трябва да сключва гражданска и да плаща еко такса въпреки че няма номера? Който е минавал по тази схема да разясни че да не се лута като муха без глава човека като ходи (((:

Гражданска и еко-такса - предварително. Без ГО не можеш да караш колата изобщо. Както и без регистрационни номера.Законовия ред е да се иде в КАТ без колата, да се вземат транзитни номера, да се сключи ГО, да се плати екотаксата и тогава да се кара колата до КАТ за регистрация.В Ямбол не се заяждат, ако закараш колата без транзитни номера в самия КАТ, но ако те хванат преди него си е разправия.Ако те питат "Как я докара?" - отговаряш - репатракът ми я свали ей тук отпред... Но пак си има риск.

Коментар

http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm

Коментар

Мерси за информацията. Значи горе долу ми се изясниха нещата, с доста информация от доста форуми.Колата ще я стоварим директно в Кат от репатрака, преди това сме платили ГО(оставяли това за номера празно и после го попълват) и еко такса. После се реди и дава тези двете неща = Л.К договора за продабжата в 2 копия и казват на кой канал...После минава през канала плаща новите номера, слагат ги и всички по живо по здраво. Да видим утре дали всичко ще е така точно

Коментар

аз мисля че трябва и превод на документите от авсрия
          fiat

Коментар

Превод на договора за покупко-продажба някъде искат, някъде не искат.В Ямбол ми искаха, в Кърджали - не.

Коментар

вразград го искат и то от лицензиран преводач
              fiat

Коментар

rzgeorgiev написа:
                вразград го искат и то от лицензиран преводач
                Бас ловя, че лицензирания преводач е шуро/баджанак/ на тоя дето го иска.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Наистина го искат . Аз дори си превеждах сам документа ( от италиански ) и една преводачка от английски си цопна печата ...След това се оказа , че има лицензиран преводач , която се труди в един музей , ама е яко засекретена.Дивотия.
                  FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                  FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: Регистрация на кола нов внос от Австрия - документи?

Румен_Хинчев написа:
                    Наистина го искат . Аз дори си превеждах сам документа ( от италиански ) и една преводачка от английски си цопна печата ...След това се оказа , че има лицензиран преводач , която се труди в един музей , ама е яко засекретена.Дивотия.
                    На мен не са ми искали превод и легализация, дори си спомням че написахме договора на капака на колата пред същия КАТ Разград Закарх колата с някакви транзитни номера който брадчеда извади от автовоза.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

На мен никога не са ми искали превод на нито един документ

Коментар

В КАТ Разград са уникати ... на мен ми искаха договора, с който джамбазина е купил колата от Италия ... други такива няма по света!
                        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Това е така - навсякъде искат договора за придобиване от чужбина, НО да искат превод вече е извратено

Коментар

avvasilevФиат фанатикРегистриран на: 25 Фев 2007 Мнения: 1713 Местожителство: Разград 1999 Fiat Marea Weekend Пуснато на: Пет Ное 23, 2012 10:49 am В КАТ Разград са уникати ... на мен ми искаха договора, с който джамбазина е купил колата от Италия ... други такива няма по света!
                            Има, има.... като купувах Фиата ми искаха и на мен в КАТ - Русе.
                            "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                            Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Минахме без проблеми. За по-малко от 2 часа. Свалихме колата от ремаркето точно в двора на Кат. Бяхме платили преди това Екотаксата и Го, с тях + договора от Австрия и личните документи ни насочиха към каналите. За превод на стана въпрос изобщо. Като цяло процедурата се оказа доста лека.

Коментар

Working...
                              X