Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

PVC дограма "SCHUCO" - мнения и препоръки за фирма

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще подмазва приятел, че аз нямам време. А и честно казано - не ми се занимава. То едни канали - на всичката ми дограма са някакви "резки" прорязани с 2мм свредло сякаш...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Днес обикалях за оферти и ще напиша какво ще ми струва за цялата къща, която е още на груб строеж. Пробвах да кача pdf файловете с чертежите, ама ограничението е 400 кб. Ето ги скиците на прозорците:http://sdamianoff.snimka.bg/architec...олпласт с профил Трокал 5 камерен с троен стъклопакет обков Wink Haus - 3601 след 21% отстъпка2. Васимакс с профил Шуко 5 камерен троен стъклопакет 32 мм. обков на Шуко- 7919 след 19% отстъпка3. Виал (местна фирма в Елин Пелин) профил Саламандър 5 камерен троен стъклопакет 40 мм. обков Сигения - 6760 след 25% отстъпка4. Профил груп профил Саламандър 5 камерен троен стъклопакет 40 мм. обков Сигения - 7920 след 18% отстъпка5. Профил груп профил Deceuninck 5 камерен троен стъклопакет 35 мм. обков Сигения - 4970 след 33% отстъпка6. Ворошилов с профил Века 5 камерен троен стъклопакет 32 мм. и руски обков!!!- 6740 след 5% отстъпкаНаправо ми се е запалила главата - непрекъснато чета противоречиви мнения из нет-а за марки и фирми, за възможни рециклирани профили и т.н. А най-много ме притеснява обслужването при евентуален проблем след монтажа...щот веднъж като си дал парите...и диря няма, куче влачи рейс
      SKODA 105L '78
      PUNTO 1.2 MPI ELX '94
      FIAT 126p '89
      TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
      GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

За т.5 не намирам никакви мнения из нет-а, а по т.6 - Бяхме в офиса им в Младост 1А и ми дадоха някакво листче с начертани скици на ръка, никакво позитивно отношение към клиента!
        SKODA 105L '78
        PUNTO 1.2 MPI ELX '94
        FIAT 126p '89
        TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
        GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Софииските фирми не ги знам,ама задължително питай за начина на монтаж.Сегенията май беше турски обков по спомен. Ролпласт са ти дали хубава цена,ако и монтажа им е добър не е лош вариант.Шукото си е ценичка,но ще си доволен,обкова им е доста здрав,поне така съм чувал от хора,които са работили с такъв профил.Саламандър също е хубава.40 мм. пакет няма да чуваш колите как минават.Вече гледаш фирмите,едната гледам е направила стабилна отстъпка ... За 5 и 6 ги чувам за първи път.И все пак те съветвам да видиш каква цена ще ти дадат за Рехау профил някои фирми. П.П Тези цени с какво стъкло ти ги смятат ? Четири сезона,сън енерджи ?
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Стъклопакета е офериран от всички фирми високоенергиен/бяло/бяло. А доколкото прочетох Siegenia-Aubi е немски обков регулируем в 3 посоки.
            SKODA 105L '78
            PUNTO 1.2 MPI ELX '94
            FIAT 126p '89
            TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
            GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

damianoff написа:
              Стъклопакета е офериран от всички фирми високоенергиен/бяло/бяло. А доколкото прочетох Siegenia-Aubi е немски обков регулируем в 3 посоки.
              Значи го бъркам с друг обков.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Сигения си е немски обков,но имат производствени бази в Румъния,та сещайте се какъв се предлага в България.Въпреки това обкова си е качествен,стига да е монтира както трябва.У дома съм със сигения на всички прозорци.Ядове никакви,регулиране има по всички посоки.За мен лично,скъпите профили са излишно харчене на средства.Достатъчен е 4 камерен профил със стъклопакет 30мм и съответните стълка(ка или 4 сезона).Останалото е изработка и монтаж.И най-скъпият и качествен профил ,ако не се сглоби и оборудва с добър обков,не ми го хвалете.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

damianoff написа:
                  Днес обикалях за оферти и ще напиша какво ще ми струва за цялата къща, която е още на груб строеж. Пробвах да кача pdf файловете с чертежите, ама ограничението е 400 кб. Ето ги скиците на прозорците:http://sdamianoff.snimka.bg/architec...олпласт с профил Трокал 5 камерен с троен стъклопакет обков Wink Haus - 3601 след 21% отстъпка2. Васимакс с профил Шуко 5 камерен троен стъклопакет 32 мм. обков на Шуко- 7919 след 19% отстъпка3. Виал (местна фирма в Елин Пелин) профил Саламандър 5 камерен троен стъклопакет 40 мм. обков Сигения - 6760 след 25% отстъпка4. Профил груп профил Саламандър 5 камерен троен стъклопакет 40 мм. обков Сигения - 7920 след 18% отстъпка5. Профил груп профил Deceuninck 5 камерен троен стъклопакет 35 мм. обков Сигения - 4970 след 33% отстъпка6. Ворошилов с профил Века 5 камерен троен стъклопакет 32 мм. и руски обков!!!- 6740 след 5% отстъпкаНаправо ми се е запалила главата - непрекъснато чета противоречиви мнения из нет-а за марки и фирми, за възможни рециклирани профили и т.н. А най-много ме притеснява обслужването при евентуален проблем след монтажа...щот веднъж като си дал парите...и диря няма, куче влачи рейс
                  Отнасяй Трокал-а с профил за крилото "Елеганс" - Има си вграден водобран. Махни го тоя троен стъклопакет - с тези прозорци ще ти увисва рано или късно. Поръчай стъклопакето задължително с две различни дебелини на стъклата (5+4) за по-добра шумоизолация. Освен това да не е на стандартните 24 мм, а да е на 32 мм за по-малко конденз.Това са моите 5 цента по темата. Успех!

Коментар

damianoff написа:
                    Колега ,ще ти кажа едно, не робувай на марки.Това че е "скъпа" марка нищо не означава. Съпругата ми работи в склад за продажба на обков и аксесоари за дограми. Ако ти кажа клиентите и /дограмаджиите / какви далавери въртят на гърба на клиентите ..... Сигения--та беше име в началото, сега не е нищо особено, дори в момента има Турски обков който е доста по-добър като качество ,а и не на последно място и като цена. Но решението си е твое , но като гледам в какъв филм си се вкарал, няма д е лесно !

Коментар

Търси още и не прави компромис! Шуко, Дикьоник, Саламандър са най-доброто като профили. Трокала също не е лош. Обков само Мако или Шуко с профила, всичко друго е туркишларъ, ако ти харесва, значи нямаш вкус. Стъклопакети тройни става, но си е тежко, 6мм.+4мм. е малко по-леко но със същите качества и по-евтино. Поръчката ти не е малка, потърси някоя фирма в провинцията, сега зимата работата спада и клекват, ще дадат по-добри цени и по-добро качество.
                      --Старата ръжда любов не хваща!--
                      156 sportwagon 1,9 jtd 115
                      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

VIT написа:
                        damianoff написа:
                        Колега ,ще ти кажа едно, не робувай на марки.Това че е "скъпа" марка нищо не означава. Съпругата ми работи в склад за продажба на обков и аксесоари за дограми. Ако ти кажа клиентите и /дограмаджиите / какви далавери въртят на гърба на клиентите ..... Сигения--та беше име в началото, сега не е нищо особено, дори в момента има Турски обков който е доста по-добър като качество ,а и не на последно място и като цена. Но решението си е твое , но като гледам в какъв филм си се вкарал, няма д е лесно !
                        Мда,по-добре да вземе Hammer Plast или KMG ? После след 3 години,пак да ги смени ...За Мако обкова съм съгласен,за 4+6 също ! Върши абсолютно същото като един троен 32 мм примерно,само дето е по-евтин ... Иначе не се притеснявай от това,че ще провисне.Хубав ли е профила с подходящата армировка вътре няма причина да пропадне.Вратата задължително да е със усилена армировка !

Коментар

дограма

И гледай как ще е поставят дограмата особено вратите и отварящите се прозорци. Да не се отварят и затварят сами .Като отвориш врата или прозорец трябва да си седи там където е оставен иначе не е нивелиран. Тук има примерни цени с примерни размериhttp://dograma-ceni.com/pvc-%D0%B4%D...5%D0%BD%D0%B8/
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Тая тема ми е като сравнението на немски с италиански автомобили. Вълко,ела ми някой ден на гости да видиш 6 годишно KMG дали е провиснало. А и да провисне профила,скапаната Сигения нал има реглаж.Връткаш и си готов.Друга бира е , ако монтажниците не са ти закамили крилата както трябва.Ама после профила бил скапан. Айде не ми се приказва ,че са ми минали по 6 000 метра профил през ръцете на месец.Давайте си парите за хипер мега гига профили и се молете да си заслужава.Ей го колегата се оплаква по-горе ,че са му пожълтели профилите. Шуко при това,от скъпите.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Са ако някой успее да обясни защо повече растояние между стъклата е по-добре, признавам ви!

Коментар

Повече "въздух", по-добра изолация . Иначе по темата, преди 5 години бях на същото положение. При стана по следният начин, закупуване на профили от вносителя, след това изработка и монтаж от фирма. Посредниците между вносителя и теб покачват значително цената на изходните материали. Може нещата покрай кризата да са се променили, но виж при някой наистина голям вносител какви са цените на материалите. После е въпрос на договорка с фирмата "изпълнител".

Коментар

Working...
                                X