Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

PVC дограма "SCHUCO" - мнения и препоръки за фирма

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

PVC дограма "SCHUCO" - мнения и препоръки за фирма

Здравейте,интересува ме Вашето мнение за дограмата "SCHUCO" ако имате такава у дома. Обкова със същата марка на ниво ли е? Доволни ли сте от монтажа? Ще се радвам и ако ми пратите контакти на ЛС за качествена фирма изпълнител. Обекта е двуетажна нова къща и имам нужда от около 10-тина прозореца и една голяма двукрила врата за изход на тераса. Искам троен стъклопакет с високоенергийно стъкло(поне едното).За сега имам оферта от фирма с профил "Трокал", но обкова е Wink Haus. За обкова и монтажа, както и отношението на фирмата (Roll....t) към клиентите намирам обаче повече отрицателни отколкото положителни мнения.Предварително благодаря на отзовалите се.
    SKODA 105L '78
    PUNTO 1.2 MPI ELX '94
    FIAT 126p '89
    TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
    GRANDE PUNTO 1.2 '06

Шуко за момента е най-хубавата дограма в Бг.Или тя или Рехау.Саламандър също е немска и не е лоша,но за нея вече нищо не знам(само,че е по-скъпа от рехауто,поне в СтЗ).Рехауто е с обков МАКО,шукото е със собствен обков. Вече търсиш фирма,която най-много да се заиграва със монтажа и според парите преценяш.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Аз имам Шуко в едната стая от две години и съм много доволен поне за сега. Общо взето се заиграй със стъклопакета. Профилът не е от особено значение, тъй като заема незначителначаст от общата повърхност.Иначе имам и Трокал и не намирам особена разлика между двете. Може би Шуко-то е малко по-приятна за окото на мястото на сглобките. Трокала седи една идея по-грубоват.

Коментар

дограма

Като си поръчваш гледаш да е по дебели стените на PVC Като е врата да има повече панти поне 4 .Има едни модели където стъклото е на 34 мм.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Понеже и на мен ми предстои смяна на дограма скоро време, искам да използвам темата на колегата за един въпрос. ПВЦ дограмата се предлага в различни цветове и с дървесен фадер. Все пак този фадер е залепено фолио. Променя ли си цвета с времето и как му влияе температурата. Няма ли опасност поради нагряване от слънце да се набръчка или подпухне?
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

SCHUCO

На два апартамента съм с такава, петкамерна, единия от миналата година, втория от тази есен, отоплението/охлаждането е с климатици. От тази година предлагат и седемкамерна поне тази фирма, която съм избрал, в Бургас. Впечатления за едногодишната експлоатация-отлични, няма конденз, но този апартамент е старо строителство, и преди е нямало. За втория, ново строителство, ще видим тази зима как ще се държи. Специално тази фирма работеше миналата година с обков "Сигения", тази година с "Wink Haus", изглежда ми по-солиден от Сигенията. Дръжките им са SCHUCO . Стъклата са "Четири сезона".Относно цената между SCHUCO и Profi Link или KMG/ тези последните две ги водят нещо средно като качество/цена, разликата е около 10%.За сведение ти пращам ценовта им оферта на ЛС.
            Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Хайде аз да мина малко "анти"! От 7 години съм със Шуко - нямам проблеми, но...! Външната част пожълтя. Имам 3-ма приятели, които сложиха от същата дограма - единият 3 камерна а другият 5, и 1-2 години разлика - и на тях пожълтя част от дограмата отвън. Загледах се скоро в едни прозорци, както си вървях, и пак бяха пожълтели в долната част. Много пъти съм говорил с човека, който ми ги монтира и той много се чуди защо пожълтява. Приятел е и няма да ме излъже! Дограмата я взима от основния вносител някъде в София и неговото мнение е, че въпреки надписите, профилите са или гръцки или унгарски и са рециклаж. От известно време не препоръчва тази дограма. Така, че внимавайте!
              Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

dudulia написа:
                Понеже и на мен ми предстои смяна на дограма скоро време, искам да използвам темата на колегата за един въпрос. ПВЦ дограмата се предлага в различни цветове и с дървесен фадер. Все пак този фадер е залепено фолио. Променя ли си цвета с времето и как му влияе температурата. Няма ли опасност поради нагряване от слънце да се набръчка или подпухне?
                колега моята даграма е точно такава(с цвят на дърво) и мога да ти кажа че не е фолио или каквото и да е лепещоси нещо а е прахово боядисване което няма как да се нагъне с годинете от слънцетопо темата вече 5-та година съм с шуко оплакване нямам-освен че беше най-скъпата :D
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

dudulia написа:
                  На по-евтините дограми фолиото се набръчква.Иначе на марковите и скъпите дограми проблеми с фолиото няма.
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                  Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

nsn написа:
                    dudulia написа:
                    колега моята даграма е точно такава(с цвят на дърво) и мога да ти кажа че не е фолио или каквото и да е лепещоси нещо а е прахово боядисване което няма как да се нагъне с годинете от слънцетопо темата вече 5-та година съм с шуко оплакване нямам-освен че беше най-скъпата :D
                    А стига бре. ПВЦ и прахово боядисване???Да не си с алуминиева дограма?
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

А стига бре. ПВЦ и прахово боядисване???Да не си с алуминиева дограма?[/quote]е ми колега заповядай на гости(тъкмо ще се запознаем и може би напием) и ти разрешавам да отлепиш фолиото от ПВЦ дограмата ми и да го изхвърлиш на боклуците та да видя колко съм се прецакал с цвета на дограмата :D
                      Bravo 1.9d 97г

Коментар

аз имам Шуко имам и Трокал; според мен вземи този профил, чиято цена повече те устройваШукото е правено е от Тал Инженеринг - може би те са най-големия производител, който прави дограма с тези профили; Трокала е от Ролпластмога да ти дам контакт на един от техните технически ръководители (Тал) и да свършите работа ако цената те устройва; Ролпласт мисля, че си имат завод за стъклопакетите; Тал май ползват Кристиан Нейко (не съм сигурен на 100%)
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Я дай марката и модела на профила.За близо 5 години работа в тази сфера не съм срещал ПВЦ профил който да е боядисан,а не с фолио. Ако може и една снимка на някой ъгъл да видя това чудо.Другият вариант е да си с ПВЦ с алуминиеви капачки,но това е далеч от стандартен ПВЦ профил.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Аз пък без да чета и диря - директно си поръчах и вече имам монтиран Трокал от Ролпласт. От дограмата, обкова и стъклопакетите - оплаквания нямам. Само местния дилър, който ползвах малко се изложи със сроковете. В момента не мога да си позная стаите - тихи и топли - едната стая НЕ се отоплява, но въпреки това си стои осезаемо по-топла от преди Сложих троен стъклопакет. В панелка съм. От утре ми почват и строителните работи около дограмата. Според мен - е въпрос на цена и ... вкус. Шуко-муко, важното е да има желязо вътре, щото иначе...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                              От утре ми почват и строителните работи около дограмата. .
                              Гледай само да не запушат отводнителните отвори като подмазват,че после ще береш ядове.
                              FIAT FORUM BULGARIA
                              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                              X