Здравейте,интересува ме Вашето мнение за дограмата "SCHUCO" ако имате такава у дома. Обкова със същата марка на ниво ли е? Доволни ли сте от монтажа? Ще се радвам и ако ми пратите контакти на ЛС за качествена фирма изпълнител. Обекта е двуетажна нова къща и имам нужда от около 10-тина прозореца и една голяма двукрила врата за изход на тераса. Искам троен стъклопакет с високоенергийно стъкло(поне едното).За сега имам оферта от фирма с профил "Трокал", но обкова е Wink Haus. За обкова и монтажа, както и отношението на фирмата (Roll....t) към клиентите намирам обаче повече отрицателни отколкото положителни мнения.Предварително благодаря на отзовалите се.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
PVC дограма "SCHUCO" - мнения и препоръки за фирма
Collapse
X
-
Шуко за момента е най-хубавата дограма в Бг.Или тя или Рехау.Саламандър също е немска и не е лоша,но за нея вече нищо не знам(само,че е по-скъпа от рехауто,поне в СтЗ).Рехауто е с обков МАКО,шукото е със собствен обков. Вече търсиш фирма,която най-много да се заиграва със монтажа и според парите преценяш.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
-
Аз имам Шуко в едната стая от две години и съм много доволен поне за сега. Общо взето се заиграй със стъклопакета. Профилът не е от особено значение, тъй като заема незначителначаст от общата повърхност.Иначе имам и Трокал и не намирам особена разлика между двете. Може би Шуко-то е малко по-приятна за окото на мястото на сглобките. Трокала седи една идея по-грубоват.
Коментар
-
Понеже и на мен ми предстои смяна на дограма скоро време, искам да използвам темата на колегата за един въпрос. ПВЦ дограмата се предлага в различни цветове и с дървесен фадер. Все пак този фадер е залепено фолио. Променя ли си цвета с времето и как му влияе температурата. Няма ли опасност поради нагряване от слънце да се набръчка или подпухне?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
SCHUCO
На два апартамента съм с такава, петкамерна, единия от миналата година, втория от тази есен, отоплението/охлаждането е с климатици. От тази година предлагат и седемкамерна поне тази фирма, която съм избрал, в Бургас. Впечатления за едногодишната експлоатация-отлични, няма конденз, но този апартамент е старо строителство, и преди е нямало. За втория, ново строителство, ще видим тази зима как ще се държи. Специално тази фирма работеше миналата година с обков "Сигения", тази година с "Wink Haus", изглежда ми по-солиден от Сигенията. Дръжките им са SCHUCO . Стъклата са "Четири сезона".Относно цената между SCHUCO и Profi Link или KMG/ тези последните две ги водят нещо средно като качество/цена, разликата е около 10%.За сведение ти пращам ценовта им оферта на ЛС.Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Хайде аз да мина малко "анти"! От 7 години съм със Шуко - нямам проблеми, но...! Външната част пожълтя. Имам 3-ма приятели, които сложиха от същата дограма - единият 3 камерна а другият 5, и 1-2 години разлика - и на тях пожълтя част от дограмата отвън. Загледах се скоро в едни прозорци, както си вървях, и пак бяха пожълтели в долната част. Много пъти съм говорил с човека, който ми ги монтира и той много се чуди защо пожълтява. Приятел е и няма да ме излъже! Дограмата я взима от основния вносител някъде в София и неговото мнение е, че въпреки надписите, профилите са или гръцки или унгарски и са рециклаж. От известно време не препоръчва тази дограма. Така, че внимавайте!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
dudulia написа:Понеже и на мен ми предстои смяна на дограма скоро време, искам да използвам темата на колегата за един въпрос. ПВЦ дограмата се предлага в различни цветове и с дървесен фадер. Все пак този фадер е залепено фолио. Променя ли си цвета с времето и как му влияе температурата. Няма ли опасност поради нагряване от слънце да се набръчка или подпухне?Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
dudulia написа:Понеже и на мен ми предстои смяна на дограма скоро време, искам да използвам темата на колегата за един въпрос. ПВЦ дограмата се предлага в различни цветове и с дървесен фадер. Все пак този фадер е залепено фолио. Променя ли си цвета с времето и как му влияе температурата. Няма ли опасност поради нагряване от слънце да се набръчка или подпухне?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
nsn написа:dudulia написа:Понеже и на мен ми предстои смяна на дограма скоро време, искам да използвам темата на колегата за един въпрос. ПВЦ дограмата се предлага в различни цветове и с дървесен фадер. Все пак този фадер е залепено фолио. Променя ли си цвета с времето и как му влияе температурата. Няма ли опасност поради нагряване от слънце да се набръчка или подпухне?
Коментар
-
А стига бре. ПВЦ и прахово боядисване???Да не си с алуминиева дограма?[/quote]е ми колега заповядай на гости(тъкмо ще се запознаем и може би напием) и ти разрешавам да отлепиш фолиото от ПВЦ дограмата ми и да го изхвърлиш на боклуците та да видя колко съм се прецакал с цвета на дограмата :DBravo 1.9d 97г
Коментар
-
аз имам Шуко имам и Трокал; според мен вземи този профил, чиято цена повече те устройваШукото е правено е от Тал Инженеринг - може би те са най-големия производител, който прави дограма с тези профили; Трокала е от Ролпластмога да ти дам контакт на един от техните технически ръководители (Тал) и да свършите работа ако цената те устройва; Ролпласт мисля, че си имат завод за стъклопакетите; Тал май ползват Кристиан Нейко (не съм сигурен на 100%)
Коментар
-
Аз пък без да чета и диря - директно си поръчах и вече имам монтиран Трокал от Ролпласт. От дограмата, обкова и стъклопакетите - оплаквания нямам. Само местния дилър, който ползвах малко се изложи със сроковете. В момента не мога да си позная стаите - тихи и топли - едната стая НЕ се отоплява, но въпреки това си стои осезаемо по-топла от преди Сложих троен стъклопакет. В панелка съм. От утре ми почват и строителните работи около дограмата. Според мен - е въпрос на цена и ... вкус. Шуко-муко, важното е да има желязо вътре, щото иначе...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар