Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 лева и 5 точки за вкл. халогени :@

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Иммортъла само нафта не пие

Коментар

dr.death7 написа:
      ogi28b написа:
      Чакайте малко, заведено е дело срещу КАТ, което е спечелено, или е обжалван неправилно съставеният акт?
      Така .... написаха ми акт излезна постановлението и глобата беше 50 лева и 5 точки. Пуснах жалба и съдът отмени глобата. Сега чакам да видя дали ще обжалват. А и така като гледам май няма да плащам нищо.
      Колега, има ли развитие по въпроса? :D Една тема, завършила с хепиенд, и която тема е поредният пример за съфорумска взаимопомощ.Аз я изчетох отново цялата, но не открих отговор на следният въпрос: Така наречените LED, "дневни светлини", монтирани допълнително законни ли са? Говоря за тези "ленти" от по 4-5-6 или повече диода. В един или в два реда. Гледам, масово се монтират и много водачи карат само с тях през деня. Без включени други светлини.
      Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
      Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
      Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Много бе 50 лв. Тука са ми писали на 2 пъти през 2-3 год по 20 лв. А и второто беше акт при това никъде не пишеше в него, че ги бях пуснал за малко на тъмна улица без коли в насрещното, но пак са ми написали 20 лв. Минимална глоба.
        FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
        FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

lhristov написа:
          Аз я изчетох отново цялата, но не открих отговор на следният въпрос: Така наречените LED, "дневни светлини", монтирани допълнително законни ли са? Говоря за тези "ленти" от по 4-5-6 или повече диода. В един или в два реда. Гледам, масово се монтират и много водачи карат само с тях през деня. Без включени други светлини.
          Законни са, ако отговарят на изискванята........
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Аз съм планирала да поставя едни другата седмица на Фифолинка.
            Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
            Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

аз пък ме дразнят тея които карат на халогени и се правят на голяма работа малко е глобата даже не говоря конкретно за колегата може да ги е забравил

Коментар

Аз пък сега в града, при 45 градуса на слънце, не искам да си горя рефлекторите и предпочитам да си пусна халогените. Да де, моралистите ще кажат, че в закона пише кога се използват, ама всеки кара с какви ли не афтърмаркет дневни светлини и всякакви други приспособления, че не виждам моето да е толкова голям грях. Ония ден един с ДРЛ на дългите, не знам на колко процента ги беше направил, ама ми извади очите в ясен слънчев ден. Та не мисля, че едни халогени заслепяват през деня повече от едни дълги, па макар и на 50 процента пуснати.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                  Законни са, ако отговарят на изискванята........
                  Колега ФЕРАРИСТ, нали знаеш, че с това изказване не ми помагаш много. Логично е да задам отново въпрос: А какви са законовите изискванИя.И..., да знаеш, че три точки са достатъчни за многоточие. Лошо няма. Надявам се.

Коментар

Законовите изисквания.

Коментар

Благодаря, Оги. Хвърли ме директно в музиката, но го намерих. Правя пейст тук. Дано не нарушавам някое правило с този дълъг пост.,,Раздел VІДневни светлиниМонтираните на превозните средства дневни светлини трябва да отговарят на следните изисквания:1. Одобрение на типа:Дневните светлини трябва да са от одобрен тип съгласно някой от посочените нормативни актове:- Наредба № 86 от 2004 г. за одобряване типа на габаритни светлини, стопсигнали и дневни светлини на моторни превозни средства и техните ремаркета (ДВ, бр. 24 от 2004 г.), или- Директива 76/758/ЕИО на Съвета от 27 юли 1976 г. за сближаване на законодателствата на държавите членки относно габаритните светлини, предните габаритни светлини, задните габаритни светлини и стопсветлините на моторни превозни средства и техните ремаркета (OB L 262, 27.09.1976 г.), или- Правило № 87 на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации - Единни предписания за одобрение на светлини за движение през деня за моторни превозни средства.Съответствието с изискванията за одобрение на типа на дневните светлини се потвърждава с наличието на маркировка за одобрен тип по образец, посочен в съответния нормативен акт, съгласно който е издадено одобрението на типа на дневните светлини.2. Брой:Дневните светлини да са две на брой.3. Монтажна схема:Няма специални изисквания.4. Местоположение:4.1. по широчина: точката от видимата повърхност по направление на базовата ос, която е най-отдалечена от средната надлъжна равнина на превозното средство, не трябва да се намира на повече от 400 mm от най-крайния външен ръб на превозното средство; разстоянието между вътрешните краища на двете видими повърхности по направлението на базовите оси не трябва да е по-малко от 600 mm; това разстояние може да е намалено до 400 mm, когато цялата широчина на превозното средство е по-малка от 1300 mm;4.2. по височина: на не по-малко от 250 mm и на не повече от 1500 mm от земната повърхност;4.3. по дължина: на предната част на превозното средство; това изискване се счита за изпълнено, ако излъчваната светлина не причинява неудобство на водача, пряко или непряко, чрез огледалата за обратно виждане и/или чрез други отразяващи повърхности на превозното средство.5. Геометрична видимост:5.1. в хоризонталната равнина: 20° навън и 20° навътре;5.2. във вертикалната равнина: 10° нагоре и 10° надолу.6. Ориентация:Дневните светлини да са насочени напред.7. Електрическа схема на свързване:Дневните светлини трябва да се включват автоматично, когато устройството, което пуска и спира двигателя, е в положение, при което двигателят може да работи.Дневните светлини трябва да се изключват автоматично, когато устройството, което пуска и спира двигателя, е в положение, при което двигателят не може да работи или когато предните фаровe против мъгла или фаровете са включени, освен когато фаровете се използват за подаване на периодични светлинни предупреждения през кратки интервали.Когато дневните светлини са включени, не трябва да са включени предните и задните габаритни светлини, светлините за обозначаване на най-външния габарит (ако има такива) и осветителят на задния регистрационен номер."

Коментар

Working...
                      X