Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 лева и 5 точки за вкл. халогени :@

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А аз не разбирам за какво са тези километрични постове...И за на мен сините пръскалки и неоните са показателни за някакъв странен вкус и кво от това?!?На моята кола нямам такива неща и толкоз.Обаче да се тръшна и да опявам колко ми пречи това, че някой кара с халогени или му свети под гъза е нелепо!То на крив у.й да знаете, че всичко му пречи? :D
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

BolgAryan написа:
      Immortal написа:
      А допълнителната светлина отзад с какво ти помага?
      Ако обърнете внимание на този въпрос на Дидо, може би ще си дадете отговор на доста от въпросите, които задавате...
      Има все още надежда в този форум

Коментар

Immortal написа:
        BolgAryan написа:
        Immortal написа:
        А допълнителната светлина отзад с какво ти помага?
        Ако обърнете внимание на този въпрос на Дидо, може би ще си дадете отговор на доста от въпросите, които задавате...
        Има все още надежда в този форум
        Чи тоз форум винаги си е бил най-добрия.В другите форуми една дискусия не можеш да направиш като хората .
        EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Ewing написа:
          Да вярно е че и отзад заслепяват но само този който е спрял точно зад впросната кола с пуснат габарит за мъгла след 5-6 метра е съвсем поносимо.
          Те нека са пуснати и аз да те нацепя отзад, та да видим на кой ще пишат акта
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

itan75 написа:
            Чи тоз форум винаги си е бил най-добрия.В другите форуми една дискусия не можеш да направиш като хората .
            Това е много вярно между другото От ползата на светлините за мъгла мисля, че е излишно да откриваме топлата вода, при положение, че почти няма съвременен автомобил без такива. Едва ли ги слагат за красота. При снежна виелица като онзи ден в София, мъгла и т.н. аз ги пускам повече да ме виждат насрещните, отделно, че и моите специално (Пежо 406 фейслифт) си светят доста и ми помагат. На Бравата също си светят прилично и осветяват и пътя встрани.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Като допълнителна полза от фаровете за мъгла и защо ги включвам понякога през нощта без да има мъгла - ами осветяват ми отстрани на колата, и когато тръгна да завивам, виждам накъде карам.Със същата цел на новите Бравота им се включва съответния фар за мъгла - завиваш наляво - светва левия, завиваш надясно - светва десния.Иначе основната им цел е да те виждат отсрещните и задните водачи в мъглата по-отдалеч, а не да ти осветяват пътя.

Коментар

То не само на новото Браво, масово са така.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Immortal написа:
                  Като допълнителна полза от фаровете за мъгла и защо ги включвам понякога през нощта без да има мъгла - ами осветяват ми отстрани на колата, и когато тръгна да завивам, виждам накъде карам.Със същата цел на новите Бравота им се включва съответния фар за мъгла - завиваш наляво - светва левия, завиваш надясно - светва десния.Иначе основната им цел е да те виждат отсрещните и задните водачи в мъглата по-отдалеч, а не да ти осветяват пътя.
                  Нали точно това е идеята, да имаш ориентир накъде караш. Ако няма пътна маркировка и не виждаш банкета след един час каране и ще изглеждаш като облъчван, ако през това време не си изпуснал пътя.Това обаче много хора не го знаят и си мислят, че като пуснат фаровете за мъгла и пред тях ще изчезне мъглата и всичко ще е 6. Затова не ги и ползват или пък ги вдигат нагоре за да светят по надалеч и то отново с идеята да става ден.... Но колкото по нависоко светят въпросните светлини... толкова по зле, точно затова са разположени макс. ниско

Коментар

Благодарение на колегата Immortal заведох дело срещу КАТ и го спечелих. Ако някой има същия случай като моя да пише.
                    ♠ Никой победител не вярва в късмета. ♠

Коментар

dr.death7 написа:
                      Благодарение на колегата Immortal заведох дело срещу КАТ и го спечелих. Ако някой има същия случай като моя да пише.
                      Браво ! Би ли ни дал и самото решение ?

Коментар

Immortal написа:
                        Пускал съм жалба срещу него, отмениха глобата по члена за неправилно използване на светлините и съветвам колегата да направи същото.Глоба се налага само в случай, че е настъпила опасност за движението. В случай, че това не е отразено в акта, не могат да наложат такава голяма глоба. Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който: 1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението;Ако в акта не е изрично записано, че е "създадена непосредствена опасност за движението", няма как да ти наложат парична глоба за това, защото такава не е предвидена.Единственото което могат да направят (и направиха, след моята жалба) е да ти напишат глоба 20 лв по този член: Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
                        Помогнах на колегата, като му казах какво да пише в жалбата си. Както и очаквах, съдът просто е приложил закона.

Коментар

Чакайте малко, заведено е дело срещу КАТ, което е спечелено, или е обжалван неправилно съставеният акт?

Коментар

ogi28b написа:
                            Чакайте малко, заведено е дело срещу КАТ, което е спечелено, или е обжалван неправилно съставеният акт?
                            Така .... написаха ми акт излезна постановлението и глобата беше 50 лева и 5 точки. Пуснах жалба и съдът отмени глобата. Сега чакам да видя дали ще обжалват. А и така като гледам май няма да плащам нищо.

Коментар

Освен да питаш Immortal какво пие и да вложиш парите в нещо градивно
                              F31 BMW 320d

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                                Освен да питаш Immortal какво пие и да вложиш парите в нещо градивно
                                Абсолютно си прав :D

Коментар

Working...
                                X