Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 лева и 5 точки за вкл. халогени :@

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ibiza написа:
    Аз миналата година октомври месец ми писаха акт за превишена скорост + халогенни ( във Ямбол ) при ограничение 50км минах с 68км ( 50 лева ми струваше това ) + халогенните 20 лева взеха ми талона . Но до ден днешен се чудя дали са ми взели точки понеже талона ми не е дупчен ... ?
    Тва с дупченето на талона от дядо си ли си го чувал Аз съм шофьор от 1990 година, и още тогава талоните вече не се дупчеха.Тая практика я прекратиха някъде в края на 80-те.

Коментар

Immortal написа:
      Ibiza написа:
      Аз миналата година октомври месец ми писаха акт за превишена скорост + халогенни ( във Ямбол ) при ограничение 50км минах с 68км ( 50 лева ми струваше това ) + халогенните 20 лева взеха ми талона . Но до ден днешен се чудя дали са ми взели точки понеже талона ми не е дупчен ... ?
      Тва с дупченето на талона от дядо си ли си го чувал Аз съм шофьор от 1990 година, и още тогава талоните вече не се дупчеха.Тая практика я прекратиха някъде в края на 80-те.
      Дупчат си се, дупчат се и сега.С какво мислиш захващат талона за останалите документи като го го приберат в милицията? С телбооод... Разделяш съществуващите перфорации на талона /2 и получаваш колко акта имаш Те куките как мислиш се ориентират в обстановката?
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Esper написа:
        Immortal написа:
        Ibiza написа:
        Дупчат си се, дупчат се и сега.С какво мислиш захващат талона за останалите документи като го го приберат в милицията? С телбооод... Разделяш съществуващите перфорации на талона /2 и получаваш колко акта имаш Те куките как мислиш се ориентират в обстановката?
        За едно нарушение наскоро имах 6/шест/ перфорации от телбод на талона, ти как би ги сметнал ?

Коментар

Моят талон е пред разпадане не само от дупки, но и от старост, все пак го имам от далечната 2000г. Чудя се дали да не отида някъде да ми го ламинират :D
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Е как става тая работа не ти ли го смениха като си подновява книжката?
            Fiat Marea 1.8 16v HLX
            Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

campain написа:
              Не, проверих го току що, на него си пише датата и си е от 2000г. Отделно, че първата ми книжка незнайно защо имаше валидност 9 години, а не 10 както би трябвало, и трябваше да я сменям през 2009. Явно някой идиот в КАТ е объркал годината като са ми я издавали. Ама много се отклонихме от темата.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                campain написа:
                Не, проверих го току що, на него си пише датата и си е от 2000г. Отделно, че първата ми книжка незнайно защо имаше валидност 9 години, а не 10 както би трябвало, и трябваше да я сменям през 2009. Явно някой идиот в КАТ е объркал годината като са ми я издавали. Ама много се отклонихме от темата.
                Първата ти книжка е била с валидност 9г, понеже си положил изпита пред КАТ през 1999г. А защо не ти е подновен талона заедно с книжката? Той би трябвало да е невалиден, защото на него е изписан номера на книжката, а в твоя случай номера е на старата ти книжка.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                  А защо не ти е подновен талона заедно с книжката? Той би трябвало да е невалиден, защото на него е изписан номера на книжката, а в твоя случай номера е на старата ти книжка.
                  Досега не бях обърнал внимание, но стария номер е задраскан и е написан новия Толкова са малоумни тия, че не е за вярване, затова ето доказателства:
                  Прикачени файлове
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Седем страници Бла- Бла...Значи за да включиш халогените са необходими и задължителни и двете условия:- Нощем- МъглаНяма ли го едно от двете- Не ги пускай- еУементарно Уотсън. :D Иначе на един му скъпо на друг балдъзата му харесвала- това са махленски клюки.
                    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
                      Седем страници Бла- Бла...Значи за да включиш халогените са необходими и задължителни и двете условия:- Нощем- МъглаНяма ли го едно от двете- Не ги пускай- еУементарно Уотсън. :D Иначе на един му скъпо на друг балдъзата му харесвала- това са махленски клюки.
                      Това пък изобщо не е вярно.

Коментар

Вярно е- няма акт за халогени ако са валидни двете условия-нощем е след залез слънце- сравнява се по часа в акта, а мъгла пак може да се изкара документ от Нац център по хидро и метеорология- така че такъв акт на 100 % отпада, трябва да има възражение в акта- късат акта още в КАТ да не плащат делото, но досега даже не е и писан при тия условия.
                        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
                          Вярно е- няма акт за халогени ако са валидни двете условия-нощем е след залез слънце- сравнява се по часа в акта, а мъгла пак може да се изкара документ от Нац център по хидро и метеорология- така че такъв акт на 100 % отпада, трябва да има възражение в акта- късат акта още в КАТ да не плащат делото, но досега даже не е и писан при тия условия.
                          Нещо не ме разбра.Така както си го написал - излиза, че ако има гъста мъгла ПРЕЗ ДЕНЯ не може да се ползват фаровете за мъгла, а това изобщо не е така.Фаровете за мъгла се ползват: Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно. (2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.Никъде не е казано, че едновременно трябва да е НОЩ и да има МЪГЛА.

Коментар

dikanio написа:
                            Synthy написа:
                            Трябва да го пробвам срещу "гъзарите" от банкя.
                            Само да не налетиш на Бойко
                            я тук не разбрах що е закачката с Банкя кво сме виновни банчани сега има и такива дето карат само на халогени но това си е тяхно мнение не всички в Банкя карат на халогени аз лично карам само на халогени като дневни светлини и досега ама абсолютно никой не ми е светнал а съм си правил и опит давам си колата на друг човек и карам срещу моята кола с колата на баща ми ми не ми пречат светят си колкото и късите ми даже по слабо от тях ето и разликата между двата фара снимката е от една и също разстояние до колата и приблизително еднаква видосчина (+- 10см)ПС:явно снимката не е хубава и я махнах
                            Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                            Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                            Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                            Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

С тоя колаж, който си направил и на дълги заедно с габарити пак ще се вижда едно и също.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

И са к’во? По време на здрач имаш ли право да използваш светлини за мъгла или нямаш?

Коментар

Working...
                                X