Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
50 лева и 5 точки за вкл. халогени :@
Collapse
X
-
-
ArdeaEgretta написа:В заключение ще добавя, че всяко превозно средство, на което фаровете са високо (на нивото на погледа Ви, когато сте в колата) заслепява, а Вие ми обяснявате, че забитите надолу фарчета за мъгла на Браво Ви заслепяват? Е...за мен това е лишено от всякаква логика.Immortal написа:Аз всъщност не се сещам за автомобил, на който предните и задните фарове за мъгла да се включват едновременно.
Коментар
-
Immortal написа:Immortal написа:Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който: 1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението;Ако в акта не е изрично записано, че е "създадена непосредствена опасност за движението", няма как да ти наложат парична глоба за това, защото такава не е предвидена.Единственото което могат да направят (и направиха, след моята жалба) е да ти напишат глоба 20 лв по този член: Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
Коментар
-
style34 написа:BO написа:Имортале, здрач не е тъмно. Има си дума за здрач, което си е типичен период от деня.
Коментар
-
Sev написа:Immortal написа:Immortal написа:Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който: 1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението;Ако в акта не е изрично записано, че е "създадена непосредствена опасност за движението", няма как да ти наложат парична глоба за това, защото такава не е предвидена.Единственото което могат да направят (и направиха, след моята жалба) е да ти напишат глоба 20 лв по този член: Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
Коментар
-
ogi28b написа:За фалшив може да се счита всеки ксенон, който няма система за миене на фара, няма автоматично регулиране, няма необходимата маркировка на фара. Моят, например, е фалшив. Има разни хора, които са били излъгани, че си купуват "оригинален" ксенон Филипс, Бош и прочее, или особено оригиналната марка "Луксима’ и нямат проблеми, ама и те са същата работа - фалшиви, та знае ли се. Но поради липсата на контрол, всички караме с ,,оргинален китайски". Също липсата на контрол ми позволява да ползвам такъв модул - ДРЛ. Ама това със заслепяването го разправяй другаде. Интензитетът едва ли има и 500 лумена. Да кажеш, че това те заслепява е силно преувеличено. Заслепява те защото гледаш в него.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
r51 написа:В този закон има много недоразумения. Но е нормално като се има впредвид какви олигофрени го гласуват.Значи китайските ксенонови електрожени, които ВАДЯТ очи са напълно законни, а халогените са за глоба...
Коментар
-
style34 написа:ogi28b написа:За фалшив може да се счита всеки ксенон, който няма система за миене на фара, няма автоматично регулиране, няма необходимата маркировка на фара. Моят, например, е фалшив. Има разни хора, които са били излъгани, че си купуват "оригинален" ксенон Филипс, Бош и прочее, или особено оригиналната марка "Луксима’ и нямат проблеми, ама и те са същата работа - фалшиви, та знае ли се. Но поради липсата на контрол, всички караме с ,,оргинален китайски". Също липсата на контрол ми позволява да ползвам такъв модул - ДРЛ. Ама това със заслепяването го разправяй другаде. Интензитетът едва ли има и 500 лумена. Да кажеш, че това те заслепява е силно преувеличено. Заслепява те защото гледаш в него.
Коментар
-
Имах впредвид ксенон на фар с рефлектор а не на фар с лупа.Airfan написа:r51 написа:В този закон има много недоразумения. Но е нормално като се има впредвид какви олигофрени го гласуват.Значи китайските ксенонови електрожени, които ВАДЯТ очи са напълно законни, а халогените са за глоба...
Коментар
-
Airfan написа:r51 написа:В този закон има много недоразумения. Но е нормално като се има впредвид какви олигофрени го гласуват.Значи китайските ксенонови електрожени, които ВАДЯТ очи са напълно законни, а халогените са за глоба...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
r51 написа:Имах впредвид ксенон на фар с рефлектор а не на фар с лупа.Airfan написа:r51 написа:В този закон има много недоразумения. Но е нормално като се има впредвид какви олигофрени го гласуват.Значи китайските ксенонови електрожени, които ВАДЯТ очи са напълно законни, а халогените са за глоба...
Коментар
-
Пак се отплеснахме от темата, но пак да ви кажа, че много често се е случвало да ме заслепяват фабрични оригинални ксенони на БМВ примерно.И както казах в първия си пост - през деня понякога ми вадят очите и фабричните светодиодни дневни светлини на някои нови коли, като например фабричните на Мерцедес ML например.
Коментар
-
BO написа:Airfan написа:r51 написа:В този закон има много недоразумения. Но е нормално като се има впредвид какви олигофрени го гласуват.Значи китайските ксенонови електрожени, които ВАДЯТ очи са напълно законни, а халогените са за глоба...
Коментар
-
style34 написа:Е няма как да гледам надясно докато се разминем Когато една крушка ми свети право в очите, както е в случая с DRL от този точно тип, тя си ме заслепява. Интензитетът само променя степента на заслепяване. Ако на 100% светене ме заслепява на 100%, то на 30% ме заслепява на 30%, което не е малко. Ако твоите едва мъждукат може и да не заслепяват.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар