Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 лева и 5 точки за вкл. халогени :@

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Huku написа:
    На мерцедесите 124/Е класа като халогените им са вътре във фаровете и лично аз не съм видял такъв мерцедес и изгасен халоген
    Май бъркаш колега.На 124 халогените са там където са си и нашите,и май са им досвидяли парички за халогени,щото са се доплащали както е и сега при много коли.Аз поне съм виждал такива с долно разположени,но мноооого много рядко.Просто си карат на дълги пичовете и не ги е.еДруго което забелязвам за каращите на дълги-в повечето случаи са или жени или мъже над 40-50(само за мъже е тази възраст,за жените няма ограничение)

Коментар

На новите Мерседеси фаровете за мъгла са им много умно измислени. Утре ще ви ги снимам.
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Huku написа:
        п.п. В закона до колкото си спомням... имаш право да караш на халогени при мъгла, снеговалеж, и дъждовалеж
        И при видимост под 50м.И аз я патих лятото в Поморие на лунен пейзаж, 50м ---> 50 лв. Закон!
        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Flow написа:
          Huku написа:
          п.п. В закона до колкото си спомням... имаш право да караш на халогени при мъгла, снеговалеж, и дъждовалеж
          И при видимост под 50м.И аз я патих лятото в Поморие на лунен пейзаж, 50м ---> 50 лв. Закон!
          Не е вярно.Под 100 м се включват предните фарове за мъгла. Под 50 м е за задните фарове за мъгла.Аз всъщност пък досега не съм срещал някой с фарове за мъгла да ме заслепи.Заслепявали са ме нерегулирани къси или каращи на дълги, но фарове за мъгла досега не са ме заслепявали.Те фабрично са настроени да сочат близо пред колата и няма как да заслепяват.Винаги съм бил противник на този текст в закона, още повече, че не е ясно разписан в частта си какво точно е "намалена видимост". Там съществува израза "...мъгла, снеговалеж, дъжд, ЗДРАЧ и други подобни условия"... НОЩТА е подобно условие като ЗДРАЧА. Видимостта е намалена, щото е ТЪМНО.Пускал съм жалба срещу него, отмениха глобата по члена за неправилно използване на светлините и съветвам колегата да направи същото.Глоба се налага само в случай, че е настъпила опасност за движението. В случай, че това не е отразено в акта, не могат да наложат такава голяма глоба. Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който: 1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението;Ако в акта не е изрично записано, че е "създадена непосредствена опасност за движението", няма как да ти наложат парична глоба за това, защото такава не е предвидена.Единственото което могат да направят (и направиха, след моята жалба) е да ти напишат глоба 20 лв по този член: Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

Коментар

Е колко да е много глобата???За коланче колко е глобата?За разговаряне по ЖИ СИ ЕМА колко е глобата??
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Много на душманите

Коментар

ogi28b написа:
                А той заслепява не само мен, а всички. Та какво викаш - много са 50 лева за нарушение, което е предпоставка да заслепиш насрещния и той да убие някой пешеходец?От твоята гледна точка са много 50 лв, щото просто си забравил светлините, но ако друг срещу теб ги забрави, а ти си заслепен, скочиш в дупка и си потрошиш колата - ще кажеш "Как може глобата да е само 50 лв, на мен ремонта ми е 400..."
                Затова тук може да намесим и "ментливите ксенони" с тях също заслепявате и не казвайте, че не е така. Дъвкано е милион пъти и е казвано какви са изискванията за ксенон. Все пак се монтира и си заслепявате.....
                ogi28b написа:
                Тъпо е също да има легнали полицаи и пеш. пътеки върху тях, и да те глобяват, че не си пропуснал пешеходец, който е на другия край на пътеката, в насрещното платно, ама дали така мислят майките, чийто деца загинаха на пешеходни пътеки, понеже някой бързак не може да изчака 10 секунди?
                Не е тъпо, много си е добре. Често срещано явление е пешеходец да стои по средата между двете ленти и никой да не спира.Каране на фарове за мъгла...... да глобяват. Знаете ли на колко автомобили като пуснеш фаровете за мъгла и отзад също светва яко Е като има такъв пред мен и няма как да го задмина...... на мен ми светват дългите светлини

Коментар

Re: 50 лева и 5 точки за вкл. халогени :@

Princo написа:
                  infineon написа:
                  dr.death7 написа:
                  fuck the police. Не ви ли се струва много
                  Не, даже са малко явно щом още е пълно с коли каращи на халогени. Не мога за какво ги пускате като нищо е помагат при ясно време и само бъркате в очите на колите срещу вас.
                  1.С халогените много по-добре се виждат дупките.2.Ако халогените са правилно регулирани не заслепяват ! А това,че сме свикнали всички да гледаме пред колите за дупки,а не в далечината е друг въпрос.
                  Абе ти дупките на 5 метра пред теб ли гледаш докато караш или пътя напред. За трепанье са такива като теб, за едните дупки някой срещу теб може да бутне чоевек понеже си го заслепил.
                  http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                  Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                  FIAT БРАВО 1.2 16v
                  ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                  FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Аз всъщност не се сещам за автомобил, на който предните и задните фарове за мъгла да се включват едновременно.

Коментар

кола

Нещо е збъркано в тези закони що тогава ги слагат на колите тези халогени. не се вижда и толкова То така е и за ксенона и той заслепява но повечето нови коли са с ксенон .
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Immortal написа:
                        Аз всъщност не се сещам за автомобил, на който предните и задните фарове за мъгла да се включват едновременно.
                        На моето Пунто е така, но дали заводски е така или е побългарено някъде, не мога да доложа!

Коментар

chaveto написа:
                          Каране на фарове за мъгла...... да глобяват. Знаете ли на колко автомобили като пуснеш фаровете за мъгла и отзад също светва яко Е като има такъв пред мен и няма как да го задмина...... на мен ми светват дългите светлини
                          оня ден в една мъглица край Плевен един ми светна отзад по тая причина. щракнах си огледалото и го отсвирих да си кара на дълги в мъглата. поне 2 км изкара, докато го пуснат хормоните.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Не са много, малко са даже. Аман от такива със собствено мнение и извинения за неспазване на нещо. Дадох 200 кинта за лупи на ксеноните си, само защото заслепявах, иначе виждах чудесно. Или трябваше да си кажа- е, какво да направя, да не съм ги слагал аз тези ксенони и да си карам и да спестя 200 кинта.
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                              Не са много, малко са даже. Аман от такива със собствено мнение и извинения за неспазване на нещо. Дадох 200 кинта за лупи на ксеноните си, само защото заслепявах, иначе виждах чудесно. Или трябваше да си кажа- е, какво да направя, да не съм ги слагал аз тези ксенони и да си карам и да спестя 200 кинта.
                              Де да бяха всички като теб, колега. Миналата вечер за 100км извънградско видях само три коли една след друга с нормални регулирани и НЕЗАСЛЕПЯВАЩИ фарове. Иначе последователността беше един редовен, след него 1-2-3 кой с единия, кой с двата фара в небето, кой с блестящ изгарящ ретината ксенон, голяма дивотия и невежество.... Имам молба към хората, които не разбират дали фаровете им заслепяват, към тези, на които им присветкат а се чудят защо и към тези, които не виждат добре като карат нощем - отидете на реглаж на фаровете! Ще ви вземат 5 лв. или нищо, но ще си спестите много майки и недай боже бели и саморазправа с някой.

Коментар

max-2 написа:
                                pakumba написа:
                                Де да бяха всички като теб, колега. Миналата вечер за 100км извънградско видях само три коли една след друга с нормални регулирани и НЕЗАСЛЕПЯВАЩИ фарове. Иначе последователността беше един редовен, след него 1-2-3 кой с единия, кой с двата фара в небето, кой с блестящ изгарящ ретината ксенон, голяма дивотия и невежество.... Имам молба към хората, които не разбират дали фаровете им заслепяват, към тези, на които им присветкат а се чудят защо и към тези, които не виждат добре като карат нощем - отидете на реглаж на фаровете! Ще ви вземат 5 лв. или нищо, но ще си спестите много майки и недай боже бели и саморазправа с някой.
                                Абсолютно споделям мнението, масаво се кара с нерегулирани фарове, фалшиви ксенони и всякакви други неща дето ти влизат в мозъка, скоро гледах една кака през деня слънчево време беше светнала къде какво има - къси, дълги, халогени отпред и отзад, само не видях дали си беше пуснала и плафона да и свети да не казвам на какво. Супер се дразня на такива, само не мога да разбера като свикне окото при нормално време на такава светлина, какво правят като има мъгла, дъжд и т.н. атмосферни условия, когато реално има нужда от повече светлина...

Коментар

Working...
                                X