Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 лева и 5 точки за вкл. халогени :@

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Може ли пример с марка и модел... Нова кола със заслепяващи дневни светлини не съм срещал... Да не кажа, че много често се чудя дали са габарити, какво остава да ме заслепяват...Изключително ме дразнят индивиди с габарити и халогени... Особено из малки пресечки, където ги били пуснали да гледат за дупки...

Коментар

Re: 50 лева и 5 точки за вкл. халогени :@

dr.death7 написа:
      fuck the police. Не ви ли се струва много
      Не, даже са малко явно щом още е пълно с коли каращи на халогени. Не мога за какво ги пускате като нищо е помагат при ясно време и само бъркате в очите на колите срещу вас.
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Re: 50 лева и 5 точки за вкл. халогени :@

infineon написа:
        dr.death7 написа:
        fuck the police. Не ви ли се струва много
        Не, даже са малко явно щом още е пълно с коли каращи на халогени. Не мога за какво ги пускате като нищо е помагат при ясно време и само бъркате в очите на колите срещу вас.
        1.С халогените много по-добре се виждат дупките.2.Ако халогените са правилно регулирани не заслепяват ! А това,че сме свикнали всички да гледаме пред колите за дупки,а не в далечината е друг въпрос.
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

ДА, ДА, ДА, и ДА!!!!!Писна ми куцо и сакато да ми вади очите!!!Т.н. халогени са САМО И ЕДИНСТВЕНО при намалена видимост! Има ли смисъл да обяснявам, че разположението на тези допълнителни фарове е такова, че отразената в пътното платно светлина (особено при мокър асфалт!) влиза директно в очите на отсрещният? Има ли смисъл да обяснявам, че тези фарове нямат насочване като късите и светят почти като дълги?Отделно при повечето автомобили при включването на халогените се включват и задните фарове за мъгла. Карали ли сте зад такъв?
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Не е вярно, че нямат насочване и не е вярно, че не заслепяват, ако са добре регулирани. Лампите в тях са по 55 вата и видимостта към светещата им част е пряка, а не е ограничена като при късите фарове.

Коментар

dr.death7 написа:
              ... А колкото до колегата Sok1 му пожелавам да има все високи глоби щом има възможност да ги плаща !
              Извинявай, че казах това, което мисля, а не това което ти се искаше. Попитал си в темата - отговорих ти. Ако трябва да падна до твоето ниво, бих ти "пожелал" много други нещица.Бъди здрав и просто спазвай ЗДП и правилника. Там са описани и правилата, и глобите. Щом не ти е пукало да нарушиш правилата, означава, че си готов да си платиш и глобата. Не разбирам защо мрънкаш тогава?...
              Stop giving directions, just say "Follow me."
              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Ако може и камерите да направят да снимат такива каращи на халогени ще е идеално.По цял ден съм по пътищата и ми е писнало от такива.....индивиди ще ги нарека да не ревне някой

Коментар

ogi28b написа:
                  Не е вярно, че нямат насочване...
                  И къде е насочването тук?Единствено има френелова леща да "пръска" светлинният сноп хоризонтално.По-новите модели автомобили имат някакво насочване, но не и масово монтираните допълнителни "халогенки".
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti
                  Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                  "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Към автора. Добре, да речем че е много. Колко трябваше да те глобят според теб?

Коментар

трябвало е да му дадат,щото всички го забелязват вече

Коментар

Много са и според мен... преди беше 20 лева. Аз не карам на халогрни, но като ги пускам ги пускам за да виждам по близо до автомобила си защото си е необходимо. На мерцедесите 124/Е класа като халогените им са вътре във фаровете и лично аз не съм идял такъв мерцедес и изгасен халоген.... какво тях никой не ги глобява защото са вътре във фара и не зная. Също има и аудита а и нашият малък брат Пунто Мк2... в с халоген във Фара... Ама полицаите не го знаят това и карай а върви.. няма проблем... ама виж ти... халогена долу ли ти е... и пуснат ли ти е голям проблем... и глоба. Лично на мен не ми пречат другите автомобили пуснали халогените си... Ако глобата не беше такава и аз бих карал постоянноп.п. В закона до колкото си спомням... имаш право да караш на халогени при мъгла, снеговалеж, и дъждовалеж

--------------------

Коментар

Да споделя и аз моето мнение, давам конкретен пример днес преди точно 2 часа прибирайки се от работа при време навън-леко дъждовно с мокър път и съвсем лека мъгла ако може така да се нарече въобще.Бях тотално изнервен и ядосан от разни автомобили които или карат с къси които могат да се оприличат с дълги, или с фалшиви ксенони които адски заслепяват или на къси и халогени като общото между тях беше че на моменти при идващ такъв автомобил насреща аз въобще не виждах пътното платно и карах по интуиция а недай боже да беше излязъл човек пред автомобилът ми бих го отнесъл като нищо въпреки че карах с не повече от 50-60 км.Та мисълта ми е 50 лв. глоба при положение че би предизвикало по сериозно ПТП при използване на халогени когато не е необходимо, нерегулирани къси или фалшиви ксенони е нищо и дано е за урок(не искам да се заяждам с колегата ако наистина ги е забравил а не си кара редовно с тях) но дано така другите водачи си вземат поука и осъзнаят че човекът отсреща може да бъде тотално заслепен и да блъсне даден индивид който е решил да се пошляе по пътното платно или да пресече там където не трябва което е често срещано явление напоследък или да се натресе в някоя по сериозна дупка на пътя и също да стане сериозно ПТП.
                          ----------------------------------------------------------------------------
                          Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                          ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                          ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Много просто. На много, наистина много голяма част от хората не им дреме дали ви заслепяват. Единствената им цел е да виждат максимално. Ако това значи да ти боде очите - твой проблем. Даже ето светъл пример по-нагоре - колкото повече заслепяваш - толкова повече те виждат, че трябва и да ти благодарят.

Коментар

gamma написа:
                              ogi28b написа:
                              Не е вярно, че нямат насочване...
                              И къде е насочването тук?
                              Показваш снимка на точно определени допълнително монтирани светлини за мъгла. Прав си - нямат насочване. Заводски вградените светлини за мъгла в колата от подписа ми и всички подобни на нея - имат насочване. Има и тема как се насочват правилно.Въпрос към автора: кой член пише в акта ти? За "неправилно използване на светлините"? Ако е то, давам пример с подобен случай - по тъмен междуградски път между град София и град Горни Лозен (Софийско) карам аз, а срещу мен - Шкода Фабия, чийто къси не работят. Шофьорът няма право да се движи така. Но беше решил да се движи с включени дълги. Присветнах му веднъж - нищо. Дваж - нищо. На третия път той изгаси дългите за миг, за да покаже, че няма други. Като беше на по-малко от 100 метра - така заслепяваше, че ми се наложи да намаля до <20 км/ч, защото не виждах нищо пред себе си. Ако в този момент на пътя има нещо, влизам в него като пич. Не дай боже да е нещо живо. И кой ще е виновен - аз. Ходи после го търси тоя и доказвай, че те е заслепил. А той заслепява не само мен, а всички. Та какво викаш - много са 50 лева за нарушение, което е предпоставка да заслепиш насрещния и той да убие някой пешеходец?От твоята гледна точка са много 50 лв, щото просто си забравил светлините, но ако друг срещу теб ги забрави, а ти си заслепен, скочиш в дупка и си потрошиш колата - ще кажеш "Как може глобата да е само 50 лв, на мен ремонта ми е 400..."Тъпо е също да има легнали полицаи и пеш. пътеки върху тях, и да те глобяват, че не си пропуснал пешеходец, който е на другия край на пътеката, в насрещното платно, ама дали така мислят майките, чийто деца загинаха на пешеходни пътеки, понеже някой бързак не може да изчака 10 секунди?Малко, много - глобата е факт и е толкова. Ето, ти вече няма да забравяш, защото 50 лв са ти много. На мен и 20 са ми много, затова се старая да спазвам всичко.

Коментар

gamma написа:
                                ДА, ДА, ДА, и ДА!!!!!Писна ми куцо и сакато да ми вади очите!!!Т.н. халогени са САМО И ЕДИНСТВЕНО при намалена видимост! Има ли смисъл да обяснявам, че разположението на тези допълнителни фарове е такова, че отразената в пътното платно светлина (особено при мокър асфалт!) влиза директно в очите на отсрещният? Има ли смисъл да обяснявам, че тези фарове нямат насочване като късите и светят почти като дълги?Отделно при повечето автомобили при включването на халогените се включват и задните фарове за мъгла. Карали ли сте зад такъв?
                                fiat

Коментар

Working...
                                X