Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукана тръба на парното

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Използвай случая и съберете общо събрание, за да се реши догодина през лятото да се смени цялата инсталация. Днес се е случило на теб, но утре може да се случи на някой друг и да си играете до безкрайност на ремонтчета.Щом се е спукала тръбата, то се предполага, че тръбите са на поне 20-25 години и в бъдеще ще се пукат все по-често.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Събрание на нашия вход.- Съседи, трябва да правим покрива.- Обаче да е така че да е най-доброто, ей! Открай до край, никакви кърпежи на парче!- Абе аз гледах по Дискавъри едни знайш как праиха покрива, скъпо ама ще е вечно!- Абе...дай тука да видим имаме разни фирми в България, чувам правят с 10 години гаранция.- Да бе, пластове, едно, друго, технология...- Абе пластове...на баба ми лелята братовия син комшиите им бе така покрива и те чули от чичо им на стринката малкия син как техния съседен вход си го направили еди-как-си.- Ееееее, то най-добре да викнем някоя бригада...манговците ще го оправят за два дена...- Абе манговци ама...трябва някой да ги гледа...- Вижте какво, аз ако ще го гледам манго - по-добре да си го направя сам...- Ами да, на мен дядо ми ми е разправял че е гледал как се прави, слагат се там някакви мушами и се пекат.- Не се пекат бе, туй да не е тиква...обгарят се с горелка.- Абе таз газ много я вдигнаха бе!- Ми верно бе!- Я най-добре да подмажем леко дето тече...комшийке при теб ли тече? - Ми при теб все тече ма, не спря да се оплакваш 20 години. Аман от тебе.- Абе...да вземем вместо покрива да боядисаме входната врата...идват внуците, мусят се...срамота е.- Пешо, гледах боядисва преди месец, не остана ли малко боя бе?- Еееее, и толкова ще стигне, ще я поразредим...- Ей хубаво че се събрахме да ги решим тея проблеми...ай че почва мача....Истинска история...

Коментар

Като навсякъде, за съжаление. При нас има раздвижване, вече имаме нова домофонна инсталация, отключваме вратата с чипове, а ако сте видели, даже избираме и фирма за смяна на водопровода. Значи може! Ама трябва все с разправии и 300 зора да става. А подмяната на цялата инсталация за парно не е ли скъпа инвестиция? След това идват ли ония, топлинните счетоводители, да описват новите тръби и да изчисляват сградната инсталация с нови числа? Щото ако у нас например подменят железните тръби с полипропиленови и не преизчислят, ще трябва сериозни стъпки да се предприемат.

Коментар

ogi28b написа:
          Като навсякъде, за съжаление. При нас има раздвижване, вече имаме нова домофонна инсталация, отключваме вратата с чипове, а ако сте видели, даже избираме и фирма за смяна на водопровода. Значи може! Ама трябва все с разправии и 300 зора да става. А подмяната на цялата инсталация за парно не е ли скъпа инвестиция? След това идват ли ония, топлинните счетоводители, да описват новите тръби и да изчисляват сградната инсталация с нови числа? Щото ако у нас например подменят железните тръби с полипропиленови и не преизчислят, ще трябва сериозни стъпки да се предприемат.
          Никой не идва и никой нищо не преизчислява!Ако си постигнал ти лично некви икономии и не те засичат всеки месец на края на годината ще го усетиш в изравнителната сметка.Иначе и три изолации и 10 камерни джамци да сложиш никой не го е..е.Праскат си те като миналата година и тва е
          Bravo 1.2 16v
          Lancia Dedra 1.8 16v
          Suzuki GSXR250R

Коментар

говорите за различни нещапримерно моята баня се топли от две дебели тръбиняма лири и подобни, такъв е проектасъответно аз всеки месец през зимата имам енергия за тези тръбиако стане фал и ги сменим с "пластмасови" (което само луд може да направи), счетоводителя ще преизчисли тази енергия
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
              говорите за различни нещапримерно моята баня се топли от две дебели тръбиняма лири и подобни, такъв е проектасъответно аз всеки месец през зимата имам енергия за тези тръбиако стане фал и ги сменим с "пластмасови" (което само луд може да направи), счетоводителя ще преизчисли тази енергия
              Специално аз в банята немам по дебели тръби или лири по другите апартаменти в блока немам идея как е,но знам със сигурност че като сменихме всичките щрангове тръби и тем подобни никой не е идвал да преизчислява нищо.Сега се сещам че всъщност тръбите за парното съм си сменил само аз и то тези дето са от тръбите до радиаторите,логично е ако се сменят и основните трасета да има преизчисление
              Bravo 1.2 16v
              Lancia Dedra 1.8 16v
              Suzuki GSXR250R

Коментар

Еми да, щото имат съвсем друго топлоотдаване и вместо от железните тръби да се отдават примерно общо 22% ’сградна инсталация’, ще се отдават само 12 или 15%. Така аз като нямам радиатори, следва да плащам по-малко за сградна инсталация, защото получавам по-малко топлина от нея.

Коментар

Working...
                X