Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВиК: препоръчайте фирма за смяна на хоризонтални щрангове?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    ВиК: препоръчайте фирма за смяна на хоризонтални щрангове?

    Колеги, навлизаме в 21-ви век с нашия вход на панелен блок и най-после стигнахме до извода, че щом в мазето се образуват локви от водопровода, по-широки от 50 см, значи е време за смяна на тръбите. Моля да ми препоръчате няколко фирми, като идеята е да са такива, които са подменили вашите тръби и имате преки наблюдения. Аз съм си набелязал няколко с помощта на един приятел, който претърси нета вместо мен, но мнения от първа ръка са добре дошли. Също така моля и за всякакви съвети и въпроси, които да задам на инженерите, с които ще разговарям в идните дни. Важните неща на първо четене са:- ремонтът да се извърши за 1 ден;- да се предлага възможност за разсрочено плащане;- използваните материали да са качествени;- гаранционен срок на ремонта - може би 10-на години? Или поне 5? - друго? Повечето фирми предлагат всички тези неща, ама знам ли, може да има някои, които не го предлагат. Ако някой може да сподели колко е струвал ремонтът в неговия вход, ако е подобен на моя. Той е вход на панелен блок, 8 етажа, от тях - 7 жилищни, по 3 апартамента на етаж, ляво и среда - двустайни (1 щранг), дясно - тристайни (2 щранга). Общо - 4 разклонения от хоризонтален към вертикален.Предварително благодаря за точните и ясни мнения по темата.

    #2
    Без значение коя фирма ще извикате, по презумция монтажниците са мърлячи, така че ще трябва постоянно покрай тях да има технически грамотен човек от живущите, да ги следи да не направят някоя щуротия с тръбите...

    Коментар


      #3
      Във нашият вход ги сменяха от фирма Шалом .Добре си свършиха работата хората и до сега не е имало някаква рекламация.Бяха на изплащане .Гаранцията ,която дадоха е мисля 10 години .

      Коментар


        #4
        sota написа:
        Във нашият вход ги сменяха от фирма Шалом .Добре си свършиха работата хората и до сега не е имало някаква рекламация.Бяха на изплащане .Гаранцията ,която дадоха е мисля 10 години .
        При нас също Шалом извършиха ремонта мога да ти дам телефона директно на шефа им, много бързо работят сутринта дойдоха и към 17.00ч. вече имахме вода, при положение че сменяхме хоризонтални и вертикални щрангове в мазетата и таваните и щранговете на двустайните апартаменти. Този договор ни беше за 12500, а за смяна на щранговете на тристайните апартаменти ни струваше 5990 или нещо подобно. Като цяло на всеки етаж имаше бригада, свалиха от цената защото взеха старите тръби. / блока ни е 14 етажа с по 5 ап. на етаж/. Ако искаш още инфо утре на срещата съм насреща

        Коментар


          #5
          Благодаря ти ,Вили. Блокът ти е точно копие на моя. "Шалом" днес са на оглед при нас.

          Коментар


            #6
            Да се пофала - имаме си нов водопровод. Поради това, че Топлофикацията, като са си сменяли абонатната, а и хора от входа като са си сменяли сами част от общите тръби - сменените преди този ремонт са с т. нар. "намален диаметър" - с един размер надолу за всички тръби. Демек - поставиха ни пред свършен факт - имахме избор дали да запазим оригиналните диаметри (безсмислено, поради гореописаното) или да изберем един размер надолу, което води до около 18-20 % надолу в цената. Не намирам никаква разлика в дебита сега привечер, когато се ползва повече вода, на 7-ми етаж от 8 съм. Избрахме фирма, която ни предложи изплащане за 9 месеца и като се изчисли сумата, излиза по 9 лева на апартамент за 9 месеца.Монтажът изглежда добре, единствения проблем е, че прокапа кранът преди водомера. Утре ще звъним на Софийска вода да идват да ремонтират.

            Коментар

            Working...
            X