jimi69 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Котел за парно ?
Collapse
X
-
-
Да ви споделя само вие изчислявайте.Камина едва минава през вратите 80х80 см. с водна риза 68 литра.Вода няма само на вратата 400х500 мм. и решетката на дъното 15 на 25 см.Да се приема като майтап ама като възпламеня два кибрита Костенец стигам до 60 градуса.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
jimi69 написа:днес пък един познат ме депресира и ми каза , че тръбите ми били фалшиви тия дето са с алуминии вътре , трябвало железни да сложаFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Към колегата с въпроса: Колега, малко по-нагоре колегата Immortal ти е написал нещо, което аз ще обобщя в едно-две изречения. За да си избереш мощност на котел, трябва да знаеш потребната топлина на сградата, която ще отопляваш. Това е задачка, която не е особено трудно да се изчисли, но трябва да я направи човек със съответното образование. Всичко друго като сметки височина Х квадратура, кубатура и тем подобни умножени по 0.6, 0.8 си е чиста проба стрелба в тъмното. Тъй като инвестицията не е 5лв, те съветвам да се консултираш с някого, човек, който работи като проектант ОВК или поне е завършил топлотехника. Рискуваш да купиш котел който или да не ти покрива нуждите от топлинна енергия, или да е преоразмерен- съответно по-голям инвестиционен разход за котел+ неефективност на инсталацията.
Коментар
-
вече всяка инсталация на парно се прави с разклонителна кутия/й така че температурата във всеки радиатор е еднаква а не както едно време водата минава през единия радиатор влиза във втория и така до последния който съответно е много по-студен от първияуспех на всички парнаджий :D :D :DBravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:вече всяка инсталация на парно се прави с разклонителна кутия/й така че температурата във всеки радиатор е еднаква а не както едно време водата минава през единия радиатор влиза във втория и така до последния който съответно е много по-студен от първияуспех на всички парнаджий :D :D :D
Коментар
-
nsn написа:вече всяка инсталация на парно се прави с разклонителна кутия/й така че температурата във всеки радиатор е еднаква а не както едно време водата минава през единия радиатор влиза във втория и така до последния който съответно е много по-студен от първияуспех на всички парнаджий :D :D :D
Коментар
-
nsn написа:вече всяка инсталация на парно се прави с разклонителна кутия/й така че температурата във всеки радиатор е еднаква а не както едно време водата минава през единия радиатор влиза във втория и така до последния който съответно е много по-студен от първияуспех на всички парнаджий :D :D :DAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
аз имам точно направени на 4 къщи парно с мой сметки и никой не се оплаква да му е студено а щом искате си викайте проектанти да правят плановечета в мнението на колегата Yavor че дори и вишистите бъркат понякога и ако си извикаш точно такъв човек,дадеш му една чанта с пари и ти е студено после какво правим в този момент!!! А относно темата колегата пита аз му отговарям(като не го задължавам с моето мнение за избор на котел)а вие се нахвърлихте все едно едно съм му продал въпросния котел и същевременно съм го прецакалBravo 1.9d 97г
Коментар
-
Котел за парно ?
Какви са тези поливинилхлоридни тръби с алуминиеви вложки ? Не са ли полипропиленови тръби с алуминиево фолио ?Като се дават съвети , да се пишат верни неща , че току се изложил някой по дюкяните ...FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
От 10 годишният ми опит с котел на твърдо гориво и от гледна точка на моята квадратура/кубатура, бих сложил два котела по 12 kW вместо един от 24 kW да топлят 120-150 кв. метра. Защо?Защото, когато е топло (външна температура 0-10 градуса, колкото и да намалявам температурата на изходящата вода въглищата си вървят. Котела работи не ефективно, от конденза се образура т.нар. глеч и въобще парите отиват на вятъра. Ако бях с два котела през повечето време щях да ползвам единия, но щеше да работи в оптимален режим 65-70 градуса, а и бойлера щеше да се грее също та въглища. И другото положително е, че ако нещо се случи с единият котел, веднага може да се премине на другия, да се притворят част от радиаторите и така докато се реши проблема с първия или дойде пролетта.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Re: Котел за парно ?
Румен_Хинчев написа:Какви са тези поливинилхлоридни тръби с алуминиеви вложки ? Не са ли полипропиленови тръби с алуминиево фолио ?Като се дават съвети , да се пишат верни неща , че току се изложил някой по дюкяните ..."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Аз да взема да си хвърля дипломата, щом е толкова лесно, а? За какво ли съм учил 5 години, след като всеки "майстор" го може?!?Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар