charlie написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"ЗА", или "ПРОТИВ" лично оръжие
Collapse
X
-
Еспер, това че някой се кефи да носи патлак не означава че трябва да се раздадат 3 милиона пищофа и наред с отговорните като теб достъп да има абсолютно всеки.Ще те цитирам:Най-малкото защото няма никакви обективни и еднозначни правила за това "разрешение".АБСОЛЮТНО субективна преценка без каквато и да било възможност за оспорване на преценката.Точно това става при ползване на оръжието - преценката е абсолютно субективна и за жалост окончателна! Да понякой път помага но е достатъчно един път да пострада невинен ...Аз лично не си представям във всяка къща да се търкаля подобен "домакински уред" за самозащита ...И много точно го написа ele - защо винаги трябва да се сравняваме с най-лошото!
Коментар
-
Да раздадат?!?Какво по дяволите имаш предвид?Купуваш си го както всеки един предмет и няма субсидия с евро паре!Както си купуваш автомобил. Или газова бутилка. Или като арбалет.Закона повелява следното: На всеки 3 години (май наистина бяха 3 а не 5 както съм написал) милицията е в правото си да прецени, че повече не ти е нужен.Няма ясно правило кога спира да ти е нужен. След като някой друг реши, че ти нямаш нужда от него си длъжен в някакъв срок да го предадеш в милицията на съхранение.Съхранението е максимум 1 година - период, през който трябва да го продадеш на друг, който има резрешение за закупуване и притежание.Ако това не се случи, оръжието, което си купил се одържавява !!!Сега замени оръжието с нещо друго, което си купил. Как ти се звучи подобно безумие?Колата например?Такъв поне беше тогава законът ( във всеки аспект мръсна дума за мен ), не вярвам в момента да е по-различен.Аз навремето купих револвера за 1000лв - не бяха малко пари.Надявах се това узаконено безумие да се промени.Нанайси!Последното просене на милиционерско благововение просто преля чашата - нямам нерви за подобно нещо.При всяко подновяване губех мимимум няколко дни общо в дебнене на косаджията и събиране на бумащина. Щото той има 1 приемен ден в седмицата.Това обаче изобщо не означава, че той е длъжен да е там в този ден.А аз нямам цял свободен ден да го дебна в кой час от деня ще се появи. И така седмици наред.За мен да имаш право за притежание на оръжие е едно адски унизително преживяване, което не мисля да си причинявам повече.Освен това не мисля, че притежаването на оръжие е чак такава отговорност.Да шофираш не е по-малка.Да бъдеш родител още повече.Да държиш кухненските ножове в шкафа също.И на на последно място - оръжието, което хората притежават без да е регистрирано ми се струва доста по-голям проблем от това, което е регистрирано.А то никак не е малко.И смея да твърдя, че не никакъв значим проблем да се придобие такова без всичкият булшит около законното!I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Да за купуване иде реч - отиваш в магазина, показваш лична карта че не си осъждан примерно и си го купуваш - няма доказване за какво ти е нито дали имаш капацитет да си отговорен за него.Айде да не са 3 милиона - 1 милион ще си купят - да застрелят мръсния крадец ...Точно за това се говори тук - да си го купуваш както хляб в хлебарницата.Ножът също е опасен, катко и колата но те имат съвсем друго предназначение докато огнестрелното оръжие има само едно - да убива.Вероятно си пропуснал по нагоре - 8 години носих ...За престъпниците е ясно - те ще си намерят и без друго. Речта иде за обикновения човек дето на 3 ракии смята че вече е господ и може да решава кой да живее и кой да умре.
Коментар
-
ilkor написа:...Ножът също е опасен, кто и колата но те имат съвсем друго предназначение докато огнестрелното оръжие има само едно - да убива.Вероятно си пропуснал по нагоре - 8 години носих ...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
ilkor написа:Еспер, това че някой се кефи да носи патлак не означава че трябва да се раздадат 3 милиона пищофа и наред с отговорните като теб достъп да има абсолютно всеки.Ще те цитирам:Най-малкото защото няма никакви обективни и еднозначни правила за това "разрешение".АБСОЛЮТНО субективна преценка без каквато и да било възможност за оспорване на преценката.Точно това става при ползване на оръжието - преценката е абсолютно субективна и за жалост окончателна! Да понякой път помага но е достатъчно един път да пострада невинен ...Аз лично не си представям във всяка къща да се търкаля подобен "домакински уред" за самозащита ...И много точно го написа ele - защо винаги трябва да се сравняваме с най-лошото!
Коментар
-
Ами представи си че детето ти случайно го намери и почне да си играе с него. Голяма работа викаш ...Свидетел съм как от подобна игра с "празен пистолет" един човек си изгуби крака пред очите ми. Знаеш ли тоя колко съжаляваше играещия си? Ама адски съжаляваше после ... но на човека крака никога няма да му го върне ...Колко често някой от вас е бил нападнат от изнаилвачи или побойници? А тоя пистолет всеки ден ще се подмята из къщата създавайки много повече несигурност.Не отричам че като го носиш изпитваш някаква сигурност но пак казвам - това нещо е измамно. Колкото и да си въоръжен зад ъгъла ще те причака някой и ще те изненада ...Тъй че дори и да го имаш пак няма гаранция че ще ти послужи. Невинни пострадали пак ще има дори и въоръжени.С оръжие трябва да боравят хора които са отговорни. Не че има 100% гаранция но все пак е много по добре от безконтролното въоръжаване.За щастие наште политици не са чак толкова тъпи че да допуснат такова нещо ... Като гледам и гласовете в анкетата са на моето мнение..
Коментар
-
Plastex написа:charlie написа:...м/у другото по-нагоре зададох въпрос знаете ли как стои въпроса с притежанието на КНО по света и никой не каза нищо конкретно, а продължат напъните на тема българите колко сме кръвожадни и как ще се изпозастреляме по кръчмите и пътищата.... ще ви дам джокер под формата на въпрос - знаете ли, в Сърбия колко единици КНО (са некой да не ми заобяснява, че сърбите са по-кротки и цивилизовани от нас и хич не пият и не се тепат по кръчмите)?"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
ele написа:charlie написа:z_sutrov написа:.....НО барнат ли го навънка да го разнася веднага в пандела...."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
-
charlie: оставам с впечатление, че си от хората, които патлакът ги прави мъже. Мисле, че представата ти за идеален свят без престъпност и с патлаци, в която си големия мачо, на който гаджетата се лепят, заради голямото нещо на кръста, ти заслепява сериозно трезвата преценка. Мен не ме плаши българската престъпност, дето е въоръжена, а това е малка част от нея, по-ме плаши някой нестабилен психически, а това според мен са над 70-80% от населението, запасал пистолет, готов да раздава правосъдие, щото са го погледнали на криво. Говориш за САЩ, но пропускаш най-важното - колко човека умират от огнестрелно оръжие - със сигурно в пъти повече на глава от населението, в сравнение с държави, в които не е разрешено притежанието на оръжие. И тъй като САЩ е като господ и царя - единия високо, пък другия - далеко - дай една европейска държава за пример. Не съм сигурна, че има страни, в които жените не могат да гласуват вече, но дори и да има, не са тези, към които се стремим и сме отправили поглед. Така че сравнението ти е най-малко неуместно. Затова много активната ти защита на носенето на оръжие ще го приема като силното ти желание да се правиш на голямата работа - моят съвет е да пробваш друго поле на изява, в което ще имаш повече успехи.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
charlie написа:...Та така... понеже явно въпросите не са интересни да давам отговори: Във въпросната Сърбия има 3 пъти повече регистрирани огнестрелно оръжия (официално), в сравнение с България. Сега да сервирам ли на готово и отговора на въпроса колко смъртни случая има в следствие на злоупотреба с огнестрелно оръжие?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
charlie написа:...не ме кефи, че в шибаната Българска престъпниците са въоръжени, а нормалните хора могат да им противостоят само с пост и молитви.....
Коментар
-
Immortal написа:charlie написа:...не ме кефи, че в шибаната Българска престъпниците са въоръжени, а нормалните хора могат да им противостоят само с пост и молитви....."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
-
ele написа:charlie: оставам с впечатление, че си от хората, които патлакът ги прави мъже. Мисле, че представата ти за идеален свят без престъпност и с патлаци, в която си големия мачо, на който гаджетата се лепят, заради голямото нещо на кръста, ти заслепява сериозно трезвата преценка. Мен не ме плаши българската престъпност, дето е въоръжена, а това е малка част от нея, по-ме плаши някой нестабилен психически, а това според мен са над 70-80% от населението, запасал пистолет, готов да раздава правосъдие, щото са го погледнали на криво. Говориш за САЩ, но пропускаш най-важното - колко човека умират от огнестрелно оръжие - със сигурно в пъти повече на глава от населението, в сравнение с държави, в които не е разрешено притежанието на оръжие. И тъй като САЩ е като господ и царя - единия високо, пък другия - далеко - дай една европейска държава за пример Не съм сигурна, че има страни, в които жените не могат да гласуват вече, но дори и да има, не са тези, към които се стремим и сме отправили поглед. Така че сравнението ти е най-малко неуместно. Затова много активната ти защита на носенето на оръжие ще го приема като силното ти желание да се правиш на голямата работа - моят съвет е да пробваш друго поле на изява, в което ще имаш повече успехи."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар