Колеги , някой връзвал ли е 2.5 инчов външен диск на USB-то на ТВ ?Нещо ми отесня 8ГБ флашка и реших да пробвам с външен диск , но пък се притеснявам че 2.5 инчовия си взема захранване от ТВ-то , а според ремонтиращите телевизори сегашните телевизори нямали почти никакъв аванс откъм захранване ?Та ако може да каже някой ползва ли , ако да отколко време ?Мерси предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
2.5 инчов диск на ТВ ?
Collapse
X
-
Личен опит:Дълго време използвах стар харддиск 2,5" 60 ГБ (IDE/ATA) с външна кутийка на телевизора.Хранеше си го успешно, въпреки че изрично пише в упътването на телевизора (Филипс), че трябва да е с външно захранване.До момента в който го размених за 32 ГБ флашка.Сега, от няколко дни смених на лаптопа си диска с нов, а стария (200ГБ, SATA, 2.5") реших да ползвам на тв-то. Купих му кутийка, но нито телевизора, нито настолния компютър иска да го прочете без външно захранване. Лаптопа и в къщи, и служебния го захранват.Телевизорът го чете само с външно захранване, като за целта ползвам зарядното на телефона (и то на USB).
Коментар
-
Адаптора 220в/USB е няколко лева, така че кво се плашиш.Телевизорите обикновено дават около 500ма по USB, затова само дискове с много ниска консумация тръгват.Трябва ти едно USB кабелче двойно в единия край, за да може освен към ТВто да включиш диска и към допълнително захранване.http://www.vali.bg/?action=products&manufacturer=&group1=93&group2=34 &group3=3&group4=233&article=5822Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Адаптора 220в/USB е няколко лева, така че кво се плашиш.Телевизорите обикновено дават около 500ма по USB, затова само дискове с много ниска консумация тръгват.Трябва ти едно USB кабелче двойно в единия край, за да може освен към ТВто да включиш диска и към допълнително захранване.http://www.vali.bg/?action=products&manufacturer=&group1=93&group2=34 &group3=3&group4=233&article=5822Brava 1.6 ELX
Коментар
-
Направо пробвай Сийгекта - може и да тръгне без помощ.Имам един 60гб в кутийка, някой път тръгва, друг път - не. Явно е на границата. Ама аз съм сложил и доста дълъг УСБ удължител - да не ръчкам винаги в порта на телевизора че е отстрани и не е много удобно.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
ImmortalМоже ли снимка и да кажеш онлайн ли си я поръчвал кутийката и откъде евентуално?Тук при мен има едни към 15лв. ама са малко груби и неугледни. Иначе са с външно захранване. Стават и за IDE/Sata."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Не съм я поръчвал от никъде - от един магазин за радио-части (тип "млад техник") си я взех. Мисля, че беше последната, но не съм сигурен.В компютърните магазини в града ми предлагаха да ми доставят след 2-3 дни на цена 20-25 лв. Но едно от момчетата ме посъветва да проверя в този магазин, и наистина имаше и си взех. Няма вход за отделно захранване - подава й се през втората букса на USB-то.Не знам дали е угледна или не, но си я държа вътре в коженото калъфче. Отначало мислех, че ще грее, но не. Между другото - имам една излишна кутийка, обаче е за IDE/ATA дискове (от по-старите).Тя има отделно вход за външно захранване, и може да предава данните по USB или FireWire.Нея съм я купувал онлайн, но доста отдавна, от български сайт. Ако на някой му трябва - може да му я дам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар