Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за електронен фиш

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stefanaki написа:
    Въпреки това аз имах фиш писан н място (а не получен по пощата със снимка) за превишение на скоростта с 22км/ч. Ако ми бяха приспаднали и на мен, глобата щеше да е друга, защото попадах в по-ниската ставка (от 11 до 20км/ч над разрешената). Все пак разликата в парите е двойна.
    Вероятно са те засекли с радар TR-4, който е без камера за разлика от TR-4D.При радар TR-4 грешката в измерване на скоростта е +- 1км/ч и в този случай (засичане с такъв тип радар) има начини да обжалваш пред съда и да спечелиш делото, ако ти се занимава и мислиш, че има смисъл за нервите (и парите) които ще изхабиш! http://www.sopa.bg/request.php?465ht....php?extend.75 http://www.grajdanska.net/go/67-traf...r-tr4.htmlЗа повече: google: трафик-радар TR-4
    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
    Среден разход на газ

Коментар

Stefanaki написа:
      ОК. Явно съм изпаднал в заблуждение...
      Може да се каже, че вината е моя за заблуждението ти! Ако си забелязал датата е от миналата година. Тогава със снимката пристигна и един лист (нещо като наказателно постановление), на който е описано всичко, в това число отстъпката от 30% при плащана в 14 дневния срок и намалението с 3 км/ч поради грешката на радара. Виждал съм фишове и за по-висока скорост, в които намалението е 5,7 и дори 10 км/ч в зависимост от скоростта на движение на обекта - 90, 140, 200 км/ч!Мога да ви посъветвам при ограничение от 50 км/ч да карате с 60, но по показанието на спидомера и то при условие, че не сте сменяли гумите с такива различни от препоръчаните от фирмата производител на автомобила. Защо?Защото спидомера винаги дава грешка с 2-5 км/ч, която нараства с увеличението на скоростта на движение. Тогава ще сте в нарушение, но в рамките на 10 км/ч над ограничението. От друга страна, до колкото съм слушал коментари на служители на КАТ, те не искат да се занимават с фишове за 20 (14) лв., защото разкарването и разправиите били твърде големи за такава сума.П.П. За да не се обяснявам допълнително, горният съвет е за случаи с глупави ограничения (60 км/ч) по първокласните пътища. В града си е "руска рулетка" да караш с повече от 40, защото много цигани се научиха да си изкарват допълнително пари от бързащи водачи!
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
          Stefanaki написа:
          Въпреки това аз имах фиш писан н място (а не получен по пощата със снимка) за превишение на скоростта с 22км/ч. Ако ми бяха приспаднали и на мен, глобата щеше да е друга, защото попадах в по-ниската ставка (от 11 до 20км/ч над разрешената). Все пак разликата в парите е двойна.
          Вероятно са те засекли с радар TR-4, който е без камера за разлика от TR-4D.При радар TR-4 грешката в измерване на скоростта е +- 1км/ч и в този случай (засичане с такъв тип радар) има начини да обжалваш пред съда и да спечелиш делото, ако ти се занимава и мислиш, че има смисъл за нервите (и парите) които ще изхабиш! http://www.sopa.bg/request.php?465ht....php?extend.75 http://www.grajdanska.net/go/67-traf...r-tr4.htmlЗа повече: google: трафик-радар TR-4
          А каква е грешката при TR-4D ?

Коментар

jorko написа:
            +/- 1 km/ч като на TR-4Но когато трафик радар TR-4D е част от Мобилна система за видеоконтрол на нарушенията на правилата за движение TFR1-M:В т.ІІІ 1.4.2 от Техническото описание и инструкция за експлоатация на Мобилна система за видеоконтрол на нарушенията на правилата за движение TFR1-M, е посочено, че максимално допустими грешки при измерване на скорост са +/- 3 км/ч до 100 км/ч или +/- 3% за скорости над 100 км/ч.
            Среден разход на газ

Коментар

Таксито с радар и камера на обелско шосе е заложено пак , тази вечер го видях.
              FIAT BRAVO

Коментар

masterkar написа:
                jorko написа:
                +/- 1 km/ч като на TR-4Но когато трафик радар TR-4D е част от Мобилна система за видеоконтрол на нарушенията на правилата за движение TFR1-M:В т.ІІІ 1.4.2 от Техническото описание и инструкция за експлоатация на Мобилна система за видеоконтрол на нарушенията на правилата за движение TFR1-M, е посочено, че максимално допустими грешки при измерване на скорост са +/- 3 км/ч до 100 км/ч или +/- 3% за скорости над 100 км/ч.
                Интересно ми е кой от допълнително свързаните елементи влияе върху характеристиките на радара ...

Коментар

Здравейте, колеги!Имам питане относно тези електронни фишове.Вчера разбрах, че вуйчо ми е получил такъв фиш и проявих любопитство да го разгледам. Фишът е като на колегата todorshalev.Датата, в която е заснет фишът, е 16.01.13, а в горната лява част над снимките пише Приложение към преписка 31.05.13 г и той ми казва, че го е получил някъде около 31 май 13 г. Какво значат тези две различни дати и възможно ли е фишът да пристига по пощата с такова голямо закъснение? (над 4 месеца) Нормално за колко време пращат фиша?
                  Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

sasho01 написа:
                    Таксито с радар и камера на обелско шосе е заложено пак , тази вечер го видях.
                    Опааа, вчера ги видях. Сутринта около 9 ч. бяха паркирали на Обелско шосе, точно срещу Метростанция Обеля, има леко уширение вдясно на пътя в края на правия участък преди лекия десен завой, до една зелена "барака". Черна Опел Астра СА6259АК с мобилен радар. С затъмнени странични стъкла. Вътре - 2 полицаи и снимаха ли снимаха - сигурен съм, че доста хора са изгорели... И по никакъв начин минавайки с кола не можеш да разбереш, че е мобилна камера! Или ако разбереш - вече е късно, ако си в нарушение.ИЗВОД: Карайте с не повече от 50 км в града, и особено в този участък, ако не искате да получите "електронна честитка по пощата" - другото си е руска рулетка!
                    Среден разход на газ

Коментар

Working...
                    X