Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за електронен фиш

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

S_BANKOV написа:
    Ами Шалев, напръскай си номера с лак бе, такан е се вижда нищо на снимките, аз ли да те уча.Иначе вярно си се вижда, дори и при скорост от над 120км./ч се вижда перфектно номера на колата
    абе да ти кажа чесно не знаех за тоя варянт чак сега разбрах а иначе гледах днеска по БТВ за тези засечени по Тракия 237 и 247 км/ч пак си се виждаха
    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=zOx8A-TzHoQ http://www.youtube.com/watch?v=wnkp2...qv4gYAE8Ето така се прави!
      Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

sasho01 написа:
        Точно там са ме снимали , след пряката между блокове 119 и 120 в обеля има и пешехода пътека , която води към полето и освен кучета и котки друг не минава по нея . Във фиша пише техн. средство TFR1-M със радар TR4D НОМЕР 506 . Вчера минах оттам и съдейки от ъгъла на снимката единственото място място където може да е , е една учукана жълта астра със спукани гуми която стои там на тротоара . И пак не съм сигурен дали не е била патрулка с камера да е била спряна там , защото нямам спомен да съм видял полицейска кола там .
        Айде и аз изгорях - вчера получих електронен фиш за превишена скорост на същото място и от същия номер на радара TR4D НОМЕР 506, но само за 50лв заради движение с 67км/ч (17км/ч над разрешените 50км/ч в градски условия) на 05.11.2012 г. в 12 ч. при движение от Сливница към Обеля-2!Сигурно радара го слагат в "цивилна" кола защото ако беше патрулка щях да я забележа. Ако платя в 14 дневен срок - глобата е 35лв - мисля да си я платя защото ясно се вижда колата ми и регистрационния и номер на снимката.Уф, а иначе съм съвестен водач на МПС, имам "Златен талон" и за 23 г. откакто имам книжка категория "С" това ми е второто нарушение. Предишното беше преди 10-на години - за преминаване на "жълт" сфетофар.
        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
        Среден разход на газ

Коментар

rebel написа:
          Ето така се прави!
          Нали на Пазарджиката камера на АМ "Тракия" си тестват колите за максимална скорост!Последната мисля бе 308 км/ч! Колко ли изглежда тази скорост в левово изражение? Който има пари за кола с толкова коне, то има и 1000 лв. излишни за фиш! :D
          Няма начин да няма начин!

Коментар

Ето и списък със стационарни и мобилни камери в софия - http://koli.bg/bg/autoextras_7.html
            FIAT BRAVO

Коментар

masterkar написа:
              sasho01 написа:
              Точно там са ме снимали , след пряката между блокове 119 и 120 в обеля има и пешехода пътека , която води към полето и освен кучета и котки друг не минава по нея . Във фиша пише техн. средство TFR1-M със радар TR4D НОМЕР 506 . Вчера минах оттам и съдейки от ъгъла на снимката единственото място място където може да е , е една учукана жълта астра със спукани гуми която стои там на тротоара . И пак не съм сигурен дали не е била патрулка с камера да е била спряна там , защото нямам спомен да съм видял полицейска кола там .
              Айде и аз изгорях - вчера получих електронен фиш за превишена скорост на същото място и от същия номер на радара TR4D НОМЕР 506, но само за 50лв заради движение с 67км/ч (17км/ч над разрешените 50км/ч в градски условия) на 05.11.2012 г. в 12 ч. при движение от Сливница към Обеля-2!Сигурно радара го слагат в "цивилна" кола защото ако беше патрулка щях да я забележа. Ако платя в 14 дневен срок - глобата е 35лв - мисля да си я платя защото ясно се вижда колата ми и регистрационния и номер на снимката.Уф, а иначе съм съвестен водач на МПС, имам "Златен талон" и за 23 г. откакто имам книжка категория "С" това ми е второто нарушение. Предишното беше преди 10-на години - за преминаване на "жълт" сфетофар.
              Явно това не ти е второто нарушение, а второто за което те хващат. Има голяма разлика.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                masterkar написа:
                sasho01 написа:
                Явно това не ти е второто нарушение, а второто за което те хващат. Има голяма разлика.
                Е, прекаления светец и богу не е драг! Може и да съм правил понякога и други дребни нарушения, но по принцип винаги гледам да шофирам толерантно и в рамките на закона! ВИНАГИ!!!
                Среден разход на газ

Коментар

sasho01 написа:
                  coolboby написа:
                  Колега, защо не качиш снимката и да приключи спора вижда ли се номера не се ли вижда и дали трябва да ходиш на очен лекар!?!
                  Ако твоя автомобил е от същата марка и модел , по какво аджеба ще си сигурен че е твоят автомобил ? http://alfa.kachi-snimka.info/images/rgh1352749841y.jpg
                  Колега, опитваш се да ни вкараш в заблуждения! Това е само 25% от фиша! Ако го платиш в 14 дневния срок, ще получиш 30% отстъпка - 60 лв. и ще платиш 140 лв.И ние сме имали фишове: http://nikolovvd.snimka.bg/automobil...09888.27507268За тези, които мислят да инвестират в радар-детектор ще кажа, че при подобна ситуация (от горния фиш) те спасява само машина на времето!
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

В България явно всички радари работят без никаква грешка. Няма допуски, няма отклонения. Сигурно ги използват за тариране на немските.Само за сведение - в Германия до скорост 120км/ч полицая изважда 3км/ч от показанието на радара и обяснява, че това е грешката на уреда при измерване.Пример:Ограничение на скоростта: 50км/чПоказание на радара: 72км/чВ протокола за нарушение се вписва: превишаване на ограничението с 19км/ч (а не 22км/ч)По този начин се попада в по-ниска категория за определяне на стойността на глобата и точките.
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                      В България явно всички радари работят без никаква грешка. Няма допуски, няма отклонения. Сигурно ги използват за тариране на немските.Само за сведение - в Германия до скорост 120км/ч полицая изважда 3км/ч от показанието на радара и обяснява, че това е грешката на уреда при измерване.Пример:Ограничение на скоростта: 50км/чПоказание на радара: 72км/чВ протокола за нарушение се вписва: превишаване на ограничението с 19км/ч (а не 22км/ч)По този начин се попада в по-ниска категория за определяне на стойността на глобата и точките.
                      Разгледай отново фиша на колегата Шалев ... по-внимателно! Има си и приспадане на 3 км/ч, но кой да чете!
                      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
                        Stefanaki написа:
                        Разгледай отново фиша на колегата Шалев ... по-внимателно! Има си и приспадане на 3 км/ч, но кой да чете!
                        Ами аз гледах снимката на колегата nikolovvd. Там няма такова приспадане.
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Останах с впечатление, че има схващане, че ако скоростта е по-висока, не се вижда номерът. Защо си мислят така хората, като дори моят прост апарат може да заснеме със скорост 1/2000 част от секундата, или поне така пише на екрана. А тея скъпоструващи камери сигурно снимат и с 1 / 10’000 част. При някаква скорост от.... 235 км/ч, обектът изминава едва 3 см по пътя, а като се вземе предвид и ъгълът на камерата, едва ли е повече от сантиметър изместването. Няма начин снимката да е размазана. А как е излязла на принтера е съвсем друго.

Коментар

Работя във фирма, която се занимава с транспорт.Поради тази причина съм виждал доста електронни фишове и всички са били болезнено ясни.
                            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Stefanaki написа:
                              В моя електронен фиш си го има това приспадане с 3 км/ч. Предполагам и в другите фишове го има, но на снимките наказуемата скорост и наказуемото превишение са отпечатани отдолу на листа и не на всички които са качени тук се виждат. При мен е:Ограничение на скоростта: 50км/чИмерена скорост: 70км/чПревишение на скоростта 20км/чНаказуема скорост 67км/чНаказуемо превишение 17км/ч
                              Среден разход на газ

Коментар

ОК. Явно съм изпаднал в заблуждение, щом avvasilev и masterkar потвърждават за приспадане.Въпреки това аз имах фиш писан н място (а не получен по пощата със снимка) за превишение на скоростта с 22км/ч. Ако ми бяха приспаднали и на мен, глобата щеше да е друга, защото попадах в по-ниската ставка (от 11 до 20км/ч над разрешената). Все пак разликата в парите е двойна.Ама както и да е, минало - заминало, платил съм си за бързането.Всяка неделя гледам едно предаване по VOX - Schneller als die Polizei erlaubt и там винаги, когато спрат нарушител му съобщават какво е било показанието на радара и с колко му приспадат. Аз имам два фиша писани в България и това никога не ми се е случвало.

Коментар

Working...
                                X