Става въпрос за компютъра на който работя преобладаващо в бачкането... От вчера ми изписва: "Налично е ново издание на Ubuntu -’ 12.4.1 LTS’ " и има бутон "Надграждане". Към настоящият момент ми изписва, че ползвам Ubuntu -’ 10.4 LTS’ - Lucid Linx изданена през април 2010като сега виждам, че пише и че подръжката и ще бъде до април 2013г. Въпроса ми е:1. Да ъпдейтвам ли? Но явно щом има подръжка до 2013 въпроса ми губи смисъл де. 2. Ако не взема мерки, като прехвърляне на файловете на друг хард диск, има ли риск да загубя нещо от тях?Работим с Open Office ако има значение. Позва се и специфична деловодна програма, но там не вярвам да има проблеми...п.п. Или да изчакам първо 21.12.2012г. па тогава да му мисля?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно Ubuntu ...
Collapse
X
-
Първо провери дали новата версия е подходяща за машини с процесор като твоя и не изисква по-голяма памет, защото после може да се наложи и ъпгрейд да правиш. Не че няма да работи, но ще стане бавен компютъра.Предполагам си качвал сървиз паковете на Уиндоуса.Като вземеш една стара машина с 1.7 MHz процесор и 128 МВ памет и инсталираш ХР - всичко е на ред.Като сложиш SP1 - става. Като инсталираш SP2 малко се замисля, но се търпи. Слагаш още 128 МВ и си мислиш, че е добре. Обаче като качиш и SP3 с последващите 100 и повече ъпдейти и компутъра може да те изкара от нерви.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Първо провери дали новата версия е подходяща за машини с процесор като твоя и не изисква по-голяма памет, защото после може да се наложи и ъпгрейд да правиш. Не че няма да работи, но ще стане бавен компютъра.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
За нищо на света не ъпгрейдвай. Дебелия е дебел с новите версии. Аз се принудих да мина на Xubuntu, защото с Ubuntu работата не става нито с новия гном, нито с юнити, нито с гном фалбак. Или си стой на 10.04 или мисли за нова инсталация с Xubuntu. В момента съм с Xubuntu 12.04 и съм го настроил така, че на 90% прилича и работи както твоята система с Гном.
Коментар
-
jenshen73 написа:nikolovvd написа:Първо провери дали новата версия е подходяща за машини с процесор като твоя и не изисква по-голяма памет, защото после може да се наложи и ъпгрейд да правиш. Не че няма да работи, но ще стане бавен компютъра.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Нямам опит с Линукс, но на FreeBSD например, след надграждане на операционната система, се ребилдват (не знам как се превежда на български, но да кажем преинсталират) всички инсталирани програми. Самото инсталиране на новата ОС е лесно, зора е след това. А за windows - успех със сътресенията. Наистина няма такива, защото лесното според Майкрософт надграждане, така и не се получава. Един колега си направи експеримент, на чиста инсталация на Виста със всички сървис пакове и ъпдейти, както се изисква, пробва да надстрои до 7. Резултата е няколко грешки, след което получената боза предлага опция rollback към Виста, която стана без сътресения :D ОС беше лицензирана, диска със 7-цата също беше оригинален.
Коментар
-
справедливо
dikanio написа:Нямам опит с Линукс, но на FreeBSD например, след надграждане на операционната система, се ребилдват (не знам как се превежда на български, но да кажем преинсталират) всички инсталирани програми. Самото инсталиране на новата ОС е лесно, зора е след това. А за windows - успех със сътресенията. Наистина няма такива, защото лесното според Майкрософт надграждане, така и не се получава. Един колега си направи експеримент, на чиста инсталация на Виста със всички сървис пакове и ъпдейти, както се изисква, пробва да надстрои до 7. Резултата е няколко грешки, след което получената боза предлага опция rollback към Виста, която стана без сътресения :D ОС беше лицензирана, диска със 7-цата също беше оригинален.Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.
Коментар
-
jenshen73 написа:nikolovvd написа:Първо провери дали новата версия е подходяща за машини с процесор като твоя и не изисква по-голяма памет, защото после може да се наложи и ъпгрейд да правиш. Не че няма да работи, но ще стане бавен компютъра.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Ако можеш направи ъпгрейд до 11.10, по-нагоре аз лично не бих направил. Липсва подръжка на определен хардуер (предимно по-стар), а за мен лично това е голям проблем."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Аз съм с 12.04 с gnome classic виж и не съм имал проблеми. Имам някъв спомен че файловете се запазваха, но инсталираните приложения изчезваха, може и да те лъжа, но ако решиж да минаваш на 12.04, по-добре си запамети най-важните файлове и си инсталирай Убунтуто наново, става за 20-30 мин, докато ъпгрейд ти е около час и половина - два.FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps
Коментар
-
vicool написа:Аз съм с 12.04 с gnome classic виж и не съм имал проблеми. Имам някъв спомен че файловете се запазваха, но инсталираните приложения изчезваха, може и да те лъжа, но ако решиж да минаваш на 12.04, по-добре си запамети най-важните файлове и си инсталирай Убунтуто наново, става за 20-30 мин, докато ъпгрейд ти е около час и половина - два.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:vicool написа:Аз съм с 12.04 с gnome classic виж и не съм имал проблеми. Имам някъв спомен че файловете се запазваха, но инсталираните приложения изчезваха, може и да те лъжа, но ако решиж да минаваш на 12.04, по-добре си запамети най-важните файлове и си инсталирай Убунтуто наново, става за 20-30 мин, докато ъпгрейд ти е около час и половина - два.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:jenshen73 написа:vicool написа:Аз съм с 12.04 с gnome classic виж и не съм имал проблеми. Имам някъв спомен че файловете се запазваха, но инсталираните приложения изчезваха, може и да те лъжа, но ако решиж да минаваш на 12.04, по-добре си запамети най-важните файлове и си инсталирай Убунтуто наново, става за 20-30 мин, докато ъпгрейд ти е около час и половина - два.Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар