Еле, имаш контакти и опит със ’западния’ свят и много добре знаеш, че там покритото самочувствие на човек е добродетел. Ние тука сме свикнали да възвеличаваме ’скромността’, а там тя реално е спирачка. За българина човек който каже ’аз съм направил това това и това’ е хвалипръцко. За ’западняка’ това е информация кой стои срещу него. Според мен много добре знаеш, че ОГРОМЕН проблем на българина е че не знае как да се продаде, как да си изтъкне предимствата. Затова сънародниците като емигрират и първоначално по интервютата за работа гледат като телета. Защото са свикнали в България като са на ’интервю’ и кажат на ’бг работодателя’ че ’аз мога това това, учил съм и това, тука съм успял с това и онова’ и шефа почва да го гледа накриво и ’ти сега на къф ми са напрай?!’. Тука на въпроса ’колко е 2+2’ трябва да се отговаря ’колкото кажеш, шефе’.Честно казано не мога да повярвам, че богат успял човек ще влезе в български фиат форум да се пъчи. И в рамките на шегата - тея хвалипръцковци дето си накупиха разни алфи, ланчи и не знам какво и само се хвалят тука по форума - ааааа, моля моля, проява на лош вкус, някой карат още типота.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредното разхищение на държавни пари
Collapse
X
-
Поредното разхищение на държавни пари
Всяко обобщаване , драги ми ls1 , е оправдаване за неразбирането на дадена ситуация.Българите сме били такива - онакива....Мен лично хората , с които разговарям на четири езика , ме възприемат като човек , а не като българин .Останалото е ала-бала .FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
ls1 написа:Еле, имаш контакти и опит със ’западния’ свят и много добре знаеш, че там покритото самочувствие на човек е добродетел. Ние тука сме свикнали да възвеличаваме ’скромността’, а там тя реално е спирачка. За българина човек който каже ’аз съм направил това това и това’ е хвалипръцко. За ’западняка’ това е информация кой стои срещу него. Според мен много добре знаеш, че ОГРОМЕН проблем на българина е че не знае как да се продаде, как да си изтъкне предимствата. Затова сънародниците като емигрират и първоначално по интервютата за работа гледат като телета. Защото са свикнали в България като са на ’интервю’ и кажат на ’бг работодателя’ че ’аз мога това това, учил съм и това, тука съм успял с това и онова’ и шефа почва да го гледа накриво и ’ти сега на къф ми са напрай?!’. Тука на въпроса ’колко е 2+2’ трябва да се отговаря ’колкото кажеш, шефе’.Честно казано не мога да повярвам, че богат успял човек ще влезе в български фиат форум да се пъчи. И в рамките на шегата - тея хвалипръцковци дето си накупиха разни алфи, ланчи и не знам какво и само се хвалят тука по форума - ааааа, моля моля, проява на лош вкус, някой карат още типота.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
На мен пък човека не ми е направил впечатление с хвалене и парадиране, или не съм го разбрал така. Направил ми е впечатление с на няколко пъти през последните седмици предложения за повече информация ако някой има нужда, че и за ваучери някакви мисля ако някой се възползва от някаква европейска програма. Все хубави неща. Далеч съм от мисълта да защитавам някой, обаче според мен преигравате. А, не, сетих се....’обобщавате’!
Коментар
-
Humppa
vvvasilev написа:А ти изчисли 20 милиарда ! Колко години българите ще изплащат тази централа? На каква цена ще е тока??? Да, смятам че в миналото фотоволтаиците бяха скъпи. И изобщо - зелените технологии бяха скъпи. Вече не е така. И за вятърните генератори и за слънчевите !
Коментар
-
Да, много ми е странен Бойко като се изказва 20 милиарда кой ще ги плаща ...Ми ние с тези пари няма да си купуваме майбах и да си го държим в гаража и да му се радваме???Още щом се построи централата ще почне да си връща парите - това е един от най печелившите сектори в икономиката ... май само ваденето на нефт е по печелившо но в един момент и той свърпва ... И няма грам логика токът от едната централа да е по скъп от тоя на другата. Напротив - по нова технология по малко загуби! А и в момента токът произведен от атомната централа е най евтин.Ама ние сме богати - давай да си слагаме перки с КПД 30%
Коментар
-
Хващай молива и започвай да смяташ колко трябва да е печалбата на АЕЦ Белене, за да се изплати за 20 години!После намери в нета годишните финасови отчети на АЕЦ Козлодуй и виж каква е годишната печалба, за да изчислиш за колко години ще се изплати Белене! Дори при двойно по -голяма печалба ще са нужни над 100 години, което е повече от експлоатациония период.Така че ще плащаме ние, нашите деца, нашите внуци, че и правнуци, ако правителството се бръкне за тези 20 милиарда.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Ама всеки професор ...nikolovvd написа:... за колко години ще се изплати Белене! Дори при двойно по -голяма печалба ще са нужни над 100 години, което е повече от експлоатациония период.
Коментар
-
ele написа:Колкото за това кой как продава уменията си - не мога да коментирам другите, мога да коментирам само себе си. А на колегата не му е за първи път да се самоизтъква със състоянието си. Със здраве да си го харчи, но ми напомня страшно много на едни мои познати, които бяха мили хора преди да забогателят, а сега, като са фрашкани с пари, се изпокараха с всичките си познати, приятели и роднини, щото се имат за голямата работа, като си мислят, че всички им завиждат за парите, а на останалите хора просто им писна да им говорят колко добре живеят, как са си купили нова кухня, колко им са се увеличили депиозитите, колко оборот правят.... Разбира се, замениха старите си приятели с нови, със скъпи коли и дебели портфейли - прав им път. На никой не му пука за тях, не мисля, че на някой му пука за колегата. Малко скромност в ежедневния му живот ще му е от полза. Но това не е темата на тази дискусия.А как колегата знае, че парите са държавни? Може да са на ГЕРБ!Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
ilkor написа:Да, много ми е странен Бойко като се изказва 20 милиарда кой ще ги плаща ...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Прочетете доклада - цената е 8 милиарда евро. 10,35 милиарда е сумата с лихвитеИ ние не си купуваме апартамент а атомна централа която генерира печалба и се самоизплаща. Не виждам за какво изплащане от деца и внуци иде реч изобщо когато централата генерира печалба и е способна да се самоизплати и да остане. За децата и внуците А логиката че ги нямаме - ами ние никога няма да ги имаме. А дори и държави които могат да ги съберат ги взимат на заем че е по изгодно.Представете си какво ще се случи с цената на тока когато 2017 затворят козлодуй и спрем да изнасяме ток? Не дай си боже да се наложи да внасяме.Абе вижте цените на тока как скачат - бях открил статистика от 1990 до 2000 година - скочил е два пъти .... от 2000 до сега дори повече - т.е. за 20 години 4-5 пъти ще се увеличи печалбата от продажбата на ток. А тая централа ще работи 60 години ...
Коментар
-
ls1 написа:Нещо като да вземеш ипотечен заем за апартамент за 40 000 евро, след 30 години да си изплатил на банката 80 000 евро и да си мислиш че апартамента ти е излезнал 40 000 евро. Нали така?браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар