Привет колеги,вчера присъствах на едно събитие в европарламента. Бяхме поканени успели българи в Белгия. Отганизирано от г-жа Илиана Иванова - евро депутатка от ГЕРБ. Присъстваха господа министрите Младенов и Добрев. С чисто сърце мога да кажа, че това си беше частно изпращане на въпросната г-жа. Тя поемала нов пост и под прикритието на мероприятие за популяризиране на България - си организира "парти" с приятели. Таргет аудиенцията обаче беше тотално сбъркана. Повечето от присъстващите дори незнаеха каква е целата на тази среща - да се порадваме на новата позиция на госпожата или... По време на коктейла поговорих с Младенов и Добрев. И понеже имаше акцент върху долината на розите, и кмета на Стара Загора беше там, им казвам - по наша заявка Гартнер направи изследване за развоя на данните - в облака ли да се концентрираме или да продължаваме в локалните ресурси. В отговор ни казаха - данните в световен мащаб се увеличават 4 пъти. А производителите на оборудване - могат в най-добрия случай да увеличават производството с 50%. Очаква се цените да растат и говорим за гарантиран пазар. Защо вместо милиардите в Белене и несигурен пазар - не се поднови произвоството на ДЗУ - с 1 милиард може да се модернизира. Това което видях - беше уникално безхаберие. Никакво стратегическо мислене, никакви анализи на пазарите. Никаква идея в какво искаме да превърнем България. Просто марионетки. Казаха - ами може да обсъдим идеята - но нищо не зависи от нас. Ето за това говорим... Нямам думи. Цели отрасли се загробват - и то перспективни. Не се сдържах и ги попитах - защо тази истерия срещу зелената енергия в България. Защо не го направиха като в Европа където се спонсорира и субсидира зелената енергия на ниво краен потребител - т.е. всеки да си сложи на къщата. А те го направиха изгодно да усвоят едни фондове - за техните фирми с централи - е нормално - с тези изкупни цени и законодателство - народа сега да се отврати от всичко еко.Преди се съмнявах - вече съм убеден. Да станеш министър - не се изискват никакви качества. Това са марионетки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредното разхищение на държавни пари
Collapse
X
-
Субсидията си е супер. Аз самия се възползвах за много неща. Давам пример. Дори да имам парите. Оставих ги на депозит - като гаранция за енергийния кредит - така разликата между депозитната лихва и кредитната е около 1 процент. А отделно ми дават 20% от цялата инвестиция - т.е. всичко това ти е печалбата. Това не е инициатива на местните банки. Това е от Европейската Банка за Въстановяване и Развитие. И е целево.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Re: Поредното разхищение на държавни пари
vvvasilev написа:Казаха - ами може да обсъдим идеята - но нищо не зависи от нас.
Коментар
-
vvvasilev написа:Субсидията си е супер. Аз самия се възползвах за много неща. Давам пример. Дори да имам парите. Оставих ги на депозит - като гаранция за енергийния кредит - така разликата между депозитната лихва и кредитната е около 1 процент. А отделно ми дават 20% от цялата инвестиция - т.е. всичко това ти е печалбата. Това не е инициатива на местните банки. Това е от Европейската Банка за Въстановяване и Развитие. И е целево.
Коментар
-
Може би говорим за различни неща. Аз говоря за кредита който може да се вземе от банките партньорки от ВСЕКИ - без проект, без нищо. Просто трябва оферта и след това документация за изпълнението. това не е за фирми а частни лица. Говоря за това: http://www.reecl.org/bg/П.С. освен това ако някой сега научава за това и има интерес - нашата Сибанк е един от основните партньори. Да пише и мога да го насоча към правилните хора в банката. А това наистина е на сметка.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
vvvasilev написа:Субсидията си е супер. Аз самия се възползвах за много неща. Давам пример. Дори да имам парите. Оставих ги на депозит - като гаранция за енергийния кредит - така разликата между депозитната лихва и кредитната е около 1 процент. А отделно ми дават 20% от цялата инвестиция - т.е. всичко това ти е печалбата. Това не е инициатива на местните банки. Това е от Европейската Банка за Въстановяване и Развитие. И е целево.
Коментар
-
Уеко цитати...вчера присъствах на едно събитие в европарламента. Бяхме поканени успели българи в БелгияПо време на коктейла поговорих с Младенов и ДобревНикакво стратегическо мислене, никакви анализи на пазарите Превеждам...Къде бях вчера, къде ме поканиха, с кой говорих, те нямат никакво стратегическо мислене, пък аз кви анализи на пазарите правя....уффффф, ся ше кажат, че пак се заяждам, а Василев???Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donna, даже няма да се хабя за теб и твоите комплекси Използвам интернет каналите защото за това няма да се прочете във вестниците или да го покажат по телевизията. Нито коментарите на присъстващите. Ето за това го пиша. Интернет е за информация.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
На партито, га тикахте шницелите напреки - ни ривахти. Ми кажете им, преди това, какво мислите и не отивайте, за да ни спестите някой лев - на нас - данъкоплатците. Невъзпитано е, някак си, да отидеш "на гости", да се хвалиш, че си се отъркал във властимащите, а зад гърба да плюеш ръката, от която си ял. Значи те са те уважили като "успял българин в Белгия", но се оказва, че са под нивото ти - едни министри пред теб - служителя в банка. Липсата на уважение, пред авторитета, е характерна българска черта. Миналата седмица, моя позната, директор в детско заведение, сподели как една от чистачките, при направена й забележка се обърнала и й казала:"Ти да не мислиш, че си нещо повече от нас, ма!?". А при назначаването :"Каквото кажете - всичко ще върша, то при тая безработица...От нищо не се плаша - ще работя за двама!". Не трябва да се забравя кой - кой е и, че трябва да има респект към авторитета и поста на човека НАД теб. Другото е завистливата злоба на плебея.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар