Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане ако ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"На морското равнище имаме чаша пълна с вода с температура 0 градуса. Вътре има кубчета лед с температура 0 градуса. Извън чашата температурата е 0 градуса. Какво ще стане - леда ще се разтопи или леда ще скове чашата ?"

Коментар

Mupo написа:
      "На морското равнище имаме чаша пълна с вода с температура 0 градуса. Вътре има кубчета лед с температура 0 градуса. Извън чашата температурата е 0 градуса. Какво ще стане - леда ще се разтопи или леда ще скове чашата ?"
      Нищо няма да стане, ей тъй ще си седят в т.нар. тройна точка на състоянието.Докато някой от параметрите се промени... например ако духне вятър, който да предизвика пад на налягането и съответно - допълнително изпарение, от там загуба на топлина в чашата - водата ще замръзне.

Коментар

И от къде ще се вземе това допълнително изпарение при нула градуса?
        Manowar - Татко
        Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
        Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
        Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
        Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Re: Какво ще стане ако ...

BO написа:
          ... караш със скоростта на светлината и запалиш фаровете?
          Полицаите зад храстите ще изкарат за една почерпка.Така де, ще си достигнал скоростта в нарушчние на чл 70 ал 3 от ЗДП и съответно ше подлежиш на санкция ( черпене, според последните резултати от поведението на тук пушещите ).
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

fihi написа:
            И от къде ще се вземе това допълнително изпарение при нула градуса?
            Ще се вземе, не бой се Че ти обЯсним на маса, некъде у планината Разгледай ей това, и си отговори сам:

Коментар

Ами БО как какво ще стане просто ще хабиш АБ за нищо, а да и алтернатора и ще харчиш повече гориво, щото ще си включиш фаровете, ама понеже ще си по бърз от светлината, оная няма да може да те настигне и ти пак ще си караш на тъмно. Следователно само ще се набуташ пп Еб@$& логиката вкарах
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Еххх колко бързо отговори Immortal. Доколкото си спомням, тази задача я имало в учебник по физика за 7-ми клас. Ходи обяснявай на децата какво е двойна точка, тройна точка, термодинамично състояние на система и т.н. :D

Коментар

Re: Какво ще стане ако ...

Lane Staley написа:
                  BO написа:
                  Полицаите зад храстите ще изкарат за една почерпка.Така де, ще си достигнал скоростта в нарушчние на чл 70 ал 3 от ЗДП и съответно ше подлежиш на санкция ( черпене, според последните резултати от поведението на тук пушещите ).
                  Нали се сещаш, че трябва да са излезли от Софийските храстите и да са вдигнали палката приблизително 2 секунди по-рано, когато МПС-то ще е поне на 600 км (някъде над Варна)!Ако колегата успее да го види (естествено с подходящо оборудване) и реши да спре дали ще има кой да санкционират, след като натоварването ще е убийствено. Простата сметка показва, че ще е нужно време от порядъка на една година, за да се спре от светлинна скорост при натоварване 1 G!
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Какво ще стане ако ...
                    BO написа:
                    Баварката ще се разпадне, ама грозното патенце ще оцелее
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Mupo написа:
                      Еххх колко бързо отговори Immortal. Доколкото си спомням, тази задача я имало в учебник по физика за 7-ми клас. Ходи обяснявай на децата какво е двойна точка, тройна точка, термодинамично състояние на система и т.н. :D
                      7 клас? ...Аз колко съм го обяснявал това на студенти, сп.Топлотехника, и трудно го схващат ако не им го покажеш нагледно...Ученици в 7 клас...верно ли се учи тогава?

Коментар

Immortal написа:
                        Mupo написа:
                        7 клас? ...Аз колко съм го обяснявал това на студенти, сп.Топлотехника, и трудно го схващат ако не им го покажеш нагледно...Ученици в 7 клас...верно ли се учи тогава?
                        я имаме си проф. др. на Топлотехническите науки
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

абе не е проф.др., ама поне е ст.н.с.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Ами по спомен. Даже я дадох тази задача на гл.ас. в катедра Физика на кондензираната материя. Изгледа ме много учудено, още повече се стъписа като и казах, че я има в учебника за 7-ми клас по физика.

Коментар

Друга подобна задачка:Хладилник в затворено супер изолирано помещение.Хладилникът работи, а вратата му е оставена широко отворена.Въпрос: Ще се охлажда или ще се стопля помещението?

Коментар

Едно е сигурно - ще къса нервите на домакинята... идиота, който го е оставил с отворена врата след като си е извадил бира от там.
                                Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Working...
                                X